Provningar & föreläsningar utan alkohol.

Under Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival har du som besökare chansen att gå på fantastiska provningar till mycket reducerade priser. Dessa provningar hålls av framstående föreläsare med stort kunnande inom sitt yrke och produkter. I år kan du välja mellan två olika provningar med eller utan alkohol. Det finns bestämda regler för dig som vill gå på provningar med alkohol. Mer om detta kan du läsa om under fliken ”Provningar med alkohol”.

Alla provningar som hålls under festivalhelgen hittar du längst ner på denna sidan. Biljetter till provningarna köper du via festivalens webbshop.


Biljetter till provningar

För att gå på en föreläsning behöver du:

Entrébiljett
Provningsbiljett

Dessa kan du köpa på 2 olika sätt:

  • Som förköp tillsammans med entrébiljetter via vår webbshop.
  • Direkt på plats i speciell kassa inne på festivalområdet.

Biljetterna är mycket prisreducerade och begränsade så först till kvarn gäller.


Pris på provningsbiljetter

Provningsbiljetterna är mycket reducerade:

  • Provning fr. 60:- per biljett/person

Ordinarie priser ligger mellan 495-995:- så passa på att gå på fler när du nu får chansen.



Läs om alla våra provningar


Scheman

Nedan hittar du ett översiktsschema för provningarna.

 Längre ned på denna sidan kan du läsa mer ingående om alla provningar och vad de handlar om och vem som håller i dessa. 

Priser

Köp provningsbiljetter via festivalens webbshop. För att komma direkt till webbshopen trycker du på knappen på denna sidan. Här kan du även köpa samtliga sorters entrébiljetter och alla rabatterade biljetter.



FREDAG


ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Fredag
Föreläsningssal: 31   max 80 platser

Tid: Tid presenteras inom kort!
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

Theobroma Tastings/ chokladJenny arbetar endast med riktig choklad, som är socialt fair och rättvis, bra dig och för de som odlar chokladen. Jenny strävar att enbart jobba med ”bean-to-bar produktion”. Chokladen kommer från hösten 2016 även få ett EKO-cetifikat.



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Fredag
Föreläsningssal: 31    max 80 platser

Tid: Tid presenteras inom kort!
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

Theobroma Tastings/ chokladJenny arbetar endast med riktig choklad, som är socialt fair och rättvis, bra dig och för de som odlar chokladen. Jenny strävar att enbart jobba med ”bean-to-bar produktion”. Chokladen kommer från hösten 2016 även få ett EKO-cetifikat.


LÖRDAG


Prova mörkare mjölkchoklad med Beriksson.

Dag: Lördag
Föreläsningssal: 31    max 80 platser

Tid: Tider presenteras inom kort!
Pris: 80kr


Prova mörkare mjölkchoklad med Beriksson

Medan den mörka hantverkschokladens segertåg har gått genom landet sedan mitten av 2000-talet har dess mjölkberikade släkting närmast fått stå i skamvrån. Men mjölkchoklad behöver ju faktiskt inte betyda översötad industrichoklad gjord på så lite kakao som möjligt. I den här provningen testar vi mjölkchoklader med höga kakaohalter som har både karaktär och smakrikedom, skapade av några av världens ledande chokladmakare. Under provningen får du exempelvis provsmaka choklad från Omnom och Gardini. Provningen leds av Berikssons Master Taster Fredrik Sahlsten Glimmevi. .



Smaka på Island med Pelle!

Dag: Lördag
Föreläsningssal: 31

Tid: 12:30
Pris: 60kr


Det dryper svett från Halldór när han skördar det nyutfällda saltet i SALTVERKS fabrik vid Västfjordarna på nordvästra Island. ”Det är 100% luftfuktighet i rummet och 70 grader varmt, tur att jag är en viking”, säger saltmästare Halldór och ler. Han stannar upp, höjer blicken och drömmer sig bort över glaciären Drangajökull på andra sidan fjorden Ísafjarðardjúp.

Pelle Pettersson berättar och visar bilder från sitt besök på SALTVERK i somras. Du kommer att få veta allt om det första havssaltet i världen som framställs enbart med värme från heta källor och lära dig hur du kan förhöja matlagning och bak med oraffinerat och miljövänligt havssalt från Island.

Eftersom Pelle representerar företaget Nammi så kan du också räkna med en rejäl avsmakning av isländsk lakrits och choklad. Kombinationen lakrits och choklad är en isländsk uppfinning!



Chokladprovning med Beriksson – Smaker utan gränser

Dag: Lördag
Föreläsningssal: 31

Tid: 14:00
Pris: 80kr


En av våra mest populära provningar där vi lyfter fram pionjärerna som vågar tänka utanför lådan och skapa chokladkreationer som andra knappt vågat fantisera om. Berikssons Master Taster Fredrik Sahlsten Glimmevi guidar dig genom en spännande chokladvärld fylld med nyskapande smaker av blommor, teer, kryddor, frukt och en hel del överraskningar – bara fantasin sätter gränserna. Under provningen får du exempelvis provsmaka choklad från Omnom, Gardini, Naive, Rococo och Beschle. .



En värld av lakrits med Lakritsfabriken

Dag: Lördag
Föreläsningssal: 31 max 80 platser

Tid: tid presenteras inom kort
Pris: 80kr


Mer information om denna provning kommer inom kort



Chokladprovning med Zebeda

Dag: Lördag
Föreläsningssal: 31 max 80 platser

Tid: Tid presenteras inom kort!
Pris: 60kr


  1. Vad händer i kroppen när du äter choklad?

Kersti Liljeqvist Zebeda tar med dig på en rolig och spännande resa i chokladens fantastiska värld där du bl.a. får lära dig hälsobiten och mystiken bakom choklad.

Vad händer egentligen i kroppen när du äter choklad? Är det nyttigt?

 

Kersti har en gedigen bakgrund inom kropp, hälsa och choklad. Hon är sjuksköterska, akupunktör, kinesiolog, massör, idrottskadeterapeut och föreläser mkt om kost och hälsa och hur du bör äta för att prestera optimalt.  Hon har skrivit boken ”Chocolate Treats Nyttigt & Gott”, där du hittar en guldgruva med recept på nyttigare gósaker med choklad.

 

Du får känna skillnaden på hur choklad från olika länder smakar och du får känna skillnaden på bättre och sämre kvalitet. Du får också testa RÅ choklad och komma fram till vilken choklad som faller dig bäst i smaken. Har du tur kanske du får komma fram och med hjälp av kinesiologi testa fram vilken choklad som passar bäst för dig.

Något du verkligen inte bör missa.

Hjärtligt Välkommen på en spännande stund!



Flickorna Kanold paradiset för chokladälskare!

Dag: Lördag
Föreläsningssal: 31 max 80 platser

Tid: Tid presenteras inom kort!
Pris: 100kr


Följ med på en sinnlig resa i chokladens tecken. Med stor kunskap, kärlek och glädje delar chocolatier Jeanna Kanold med sig av tips och tankar kring choklad. Du får även höra om Kanold historia från uppstart, fram till nutidens chokladtillverkning. Vi avslutar med smakprover av våra mest populära chokladtryfflar.



Douglas “Lakritskocken” Spiik :Lakrits som smakhöjare i mat

Dag: Lördag
Föreläsningssal: 34

Tid: 17:30
Pris: 100kr


Följ med på en provning i lakritsens tecken. Med stor kunskap, kärlek och glädje delar Douglas “Lakritskocken” Spiik med sig av sin passion, tips och tankar kring matlagning med lakrits.

Douglas Spiik En kille som brinner för mat som desserter, vet alltid vad han vill och kommer aldrig sluta skapa drömmar, målet som passionerad matkreatör är att bli en av dem som skapat något inom gastronomin och inte bara lagat rätterna.

Min största styrka inom mat är sökandet efter förståelse och medvetenheten i varje råvaras perfektion, att skapa det där lilla extra och att visa alla min passion för det jag lagar.

Douglas Spiik har varit en del i Culinary Team West of Sweden i 11 år med medaljer av ädlaste valör fån World cup och mat OS.

Tävlingsprogrammet ”Dessertmästarna” i kanal 5

Matkreatör för lakritsfestivalen 2014,2015.

 



Chokladprovning med Duane Dove och hans prisade choklad och eget chokladplantage på paradis ön Tobago.

Dag: Söndag
Föreläsningssal: 31

Tid: Tid presenteras inom kort!
Pris: 100kr


Prova choklad med en kakaoodlare!

Duane som har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare, om criollo, forastero och trinitario.Du får även provsmaka på hans underbara choklad.



Chokladprovning med Zebeda

Dag: Söndag
Föreläsningssal: 34

Tid: 12:00
Pris: 60kr


  1. Vad händer i kroppen när du äter choklad?

Kersti Liljeqvist Zebeda tar med dig på en rolig och spännande resa i chokladens fantastiska värld där du bl.a. får lära dig hälsobiten och mystiken bakom choklad.

Vad händer egentligen i kroppen när du äter choklad? Är det nyttigt?

 

Kersti har en gedigen bakgrund inom kropp, hälsa och choklad. Hon är sjuksköterska, akupunktör, kinesiolog, massör, idrottskadeterapeut och föreläser mkt om kost och hälsa och hur du bör äta för att prestera optimalt.  Hon har skrivit boken ”Chocolate Treats Nyttigt & Gott”, där du hittar en guldgruva med recept på nyttigare gósaker med choklad.

 

Du får känna skillnaden på hur choklad från olika länder smakar och du får känna skillnaden på bättre och sämre kvalitet. Du får också testa RÅ choklad och komma fram till vilken choklad som faller dig bäst i smaken. Har du tur kanske du får komma fram och med hjälp av kinesiologi testa fram vilken choklad som passar bäst för dig.

Något du verkligen inte bör missa.

Hjärtligt Välkommen på en spännande stund!



Från vardagssmaker till dessert

Dag: Söndag
Föreläsningssal: Hall A (Avdelningen “Ädla drycker)

Tid: 12:30
Pris: 100kr


Följ med på en provning i lakritsens tecken. Med stor kunskap, kärlek och glädje delar Douglas “Lakritskocken” Spiik med sig av sin passion, tips och tankar kring matlagning med lakrits.

Douglas Spiik En kille som brinner för mat som desserter, vet alltid vad han vill och kommer aldrig sluta skapa drömmar, målet som passionerad matkreatör är att bli en av dem som skapat något inom gastronomin och inte bara lagat rätterna.

Min största styrka inom mat är sökandet efter förståelse och medvetenheten i varje råvaras perfektion, att skapa det där lilla extra och att visa alla min passion för det jag lagar.

Douglas Spiik har varit en del i Culinary Team West of Sweden i 11 år med medaljer av ädlaste valör fån World cup och mat OS.

Tävlingsprogrammet ”Dessertmästarna” i kanal 5

Matkreatör för lakritsfestivalen 2014,2015.



Naive – Chokladalkemi med fokus på kvalitet och lokala smaktraditioner

Dag: Söndag
Föreläsningssal: 31

Tid: 13:00
Pris: 80kr


Naive – Chokladalkemi med fokus på kvalitet och lokala smaktraditioner

Chocolate Naive är chokladalkemisterna som på egen hand satt Litauen på chokladvärldskartan. Med rötterna i den nordeuropeiska myllan har man skapat prisbelönta chokladkakor med både välbekanta och nyskapande smakkombinationer. I den här provningen får vi bl.a. möta en biodlare som jobbar dagtid som astronom, lära oss om baltiska höstfestivaler och tar reda på vad som händer när ölbryggare och chokladmakare möts – allt medan vi provar några av Chocolate Naives mest förföriska chokladskapelser..Provningen leds av Beriksson Master Taster, Fredrik Sahlsten Glimmevi.



Flickorna Kanold paradiset för chokladälskare!

Dag: Söndag
Föreläsningssal: 31 max 80 platser

Tid: Tid presenteras inom kort!
Pris: 100kr


Följ med på en sinnlig resa i chokladens tecken. Med stor kunskap, kärlek och glädje delar chocolatier Jeanna Kanold med sig av tips och tankar kring choklad. Du får även höra om Kanold historia från uppstart, fram till nutidens chokladtillverkning. Vi avslutar med smakprover av våra mest populära chokladtryfflar.