Provningar & föreläsningar utan alkohol.

Under Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival har du som besökare chansen att gå på fantastiska provningar till mycket reducerade priser. Dessa provningar hålls av framstående föreläsare med stort kunnande inom sitt yrke och produkter. I år kan du välja mellan två olika provningar med eller utan alkohol. Det finns bestämda regler för dig som vill gå på provningar med alkohol. Mer om detta kan du läsa om under fliken ”Provningar med alkohol”.

Alla provningar som hålls under festivalhelgen hittar du längst ner på denna sidan. Biljetter till provningarna köper du via festivalens webbshop.


Biljetter till provningar

För att gå på en föreläsning behöver du:

Entrébiljett
Provningsbiljett

Dessa kan du köpa på 2 olika sätt:

  • Som förköp tillsammans med entrébiljetter via vår webbshop.
  • Direkt på plats i speciell kassa inne på festivalområdet.

Biljetterna är mycket prisreducerade och begränsade så först till kvarn gäller.


Pris på provningsbiljetter

Provningsbiljetterna är mycket reducerade:

  • Provning fr.25:- per biljett/person

Ordinarie priser ligger mellan 595-795:- så passa på att gå på fler när du nu får chansen.



Läs om alla våra provningar


Scheman

Nedan hittar du ett översiktsschema för provningarna.

 Längre ned på denna sidan kan du läsa mer ingående om alla provningar och vad de handlar om och vem som håller i dessa. 

Priser

Köp provningsbiljetter via festivalens webbshop. För att komma direkt till webbshopen trycker du på knappen på denna sidan. Här kan du även köpa samtliga sorters entrébiljetter och alla rabatterade biljetter.

FREDAG

ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Fredag 22 september
Föreläsningssal: 34   max 60 platser

Tid: 13:30
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.


LÖRDAG

Matilda upptäcker choklad. Ett smakäventyr för små och stora (från 4 år-100 år)

Dag: Lördag 23 september
Föreläsningssal: 31   max 60 platser

Tid: 10:30
Pris: 25kr


Var kommer chokladen ifrån och hur kan den smaka.

Förbered er på en spännande berättelse om chokladens historia, tillverkning och provsmakning) (ca 7 olika smakprover – råvara samt färdiga produkter) Tid ca 25 min.

Frida Lundgren från Matilda upptäcker håller i provningen. Hon har tidigare arbetat med att utveckla och lansera chokladprodukter för en stor nordisk chokladproducent, dessutom är hon en duktig pedagog och barnboksförfattarinna.



Smaker utan Gränser

Dag: Lördag 23 september
Föreläsningssal: 40   max 55 platser

Tid: 11:30
Pris: 80kr


Smaker utan gränser – Välkommen till en chokladprovning där vi gemensamt smakar choklad under ett tema där du har möjligheten att få upp ögonen för nya goda smakkombinationer. På provningen får du njuta av choklad med smaker som havtorn/lakrits, kokosmjölk och tahini. Provningen leds av Berikssons Master Taster Fredrik Sahlsten Glimmevi.



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Lördag 23 september
Föreläsningssal: 31   max 80 platser

Tid: 12:30
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.



En chokladresa Genom tre kontinenter!

Dag: Lördag 23 september
Föreläsningssal: 40   max 55 platser

Tid: 13:30
Pris: 80 kr


En chokladresa genom tre kontintenter – Under den här chokladprovningen får du prova choklad som görs på kakao från tre olika världsdelar. Vi guidar dig genom kakaovärlden samtidigt som du får smaka på choklad med kakao från Sydamerika, Afrika och Asien. Provningen leds av Berikssons Master Taster Fredrik Sahlsten Glimmevi.



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Lördag 23 september
Föreläsningssal: 31   max 80 platser

Tid: 14:30
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.



Flickorna Kanold paradiset för chokladälskare!

Dag: Lördag 23 september
Föreläsningssal: 31 max 80 platser

Tid: 16:30
Pris: 100kr


Följ med på en sinnlig resa i chokladens tecken. Med stor kunskap, kärlek och glädje delar chocolatier Jeanna Kanold med sig av tips och tankar kring choklad. Du får även höra om Kanold historia från uppstart, fram till nutidens chokladtillverkning. Vi avslutar med smakprover av våra mest populära chokladtryfflar.


SÖNDAG

Flickorna Kanold Smaker från paradiset!

Dag: Söndag 24 september
Föreläsningssal: 31 max 80 platser

Tid: 11:00
Pris: 100kr


Följ med på en sinnlig resa i chokladens tecken. Med stor kunskap, kärlek och glädje delar chocolatier Jeanna Kanold med sig av tips och tankar kring choklad. Du får även höra om Kanold historia från uppstart, fram till nutidens chokladtillverkning. Vi avslutar med smakprover av våra mest populära chokladtryfflar.



Chokladprovning med Duane Dove och hans prisade choklad och eget chokladplantage på paradis ön Tobago.

Dag: Söndag 24 September
Föreläsningssal: 31 max 80 platser

Tid: 13:00
Pris: 100kr


Prova choklad med en kakaoodlare!

Duane som har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare, om criollo, forastero och trinitario.Du får även provsmaka på hans underbara choklad.



Lakritsprovning med Lakritsfabriken i Ramlösa.

Dag: Söndag 24 September
Föreläsningssal: 31 max 80 platser

Tid: 15:00
Pris: 80 kr


Lakritsprovning med Lakritsfabriken i Ramlösa, med Martin Jörgensen.

Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och finns inte bara i Sverige utan även i våra nordiska länder samt i Tyskland, Schweiz, Spanien, Italien, England och USA. Nu flera år senare har sortimentet vuxit och innehåller många nya spännande produkter såsom Chocolate Glazed Liquorice Sticks, Toffee och Syrup.

Efterfrågan på kvalitetslakrits är just nu enorm och på våra lakritsprovningar får du möjlighet att lära dig mer om lakritsens historia, var den växer och hur den tillverkas. Detta samtidigt som du smakar dig igenom vårt sortiment från lakritsrot till färdig produkt.



Matilda upptäcker choklad. Ett smakäventyr för små och stora (från 4 år-100 år)

Dag: Söndag 24 September
Föreläsningssal: 31 max 55 platser

Tid: 15:30
Pris: 25 kr


Var kommer chokladen ifrån och hur kan den smaka.

Förbered er på en spännande berättelse om chokladens historia, tillverkning och provsmakning) (ca 7 olika smakprover – råvara samt färdiga produkter) Tid ca 25 min.

Frida Lundgren från Matilda upptäcker håller i provningen. Hon har tidigare arbetat med att utveckla och lansera chokladprodukter för en stor nordisk chokladproducent, dessutom är hon en duktig pedagog och barnboksförfattarinna.