Året stora tävling! Årets paj

Pajen är nog världens mest älskade rätt, både som huvudrätt eller som efterrätt. Nu har du chansen att visa upp dina kunskaper i paj bakning. Hösten är ju sködetid för frukt och bär så det är bara låta fantasin flöda.

Tävlingen är enkel!

Du skall baka 2 efterrättspajer med samma ingredienser, efter eget recept. Tävlingen sponsras av ARLA så pajen måste innehålla 2 ingredienser, Svenskt smör och syrad grädde från Arla, resterande ingredienser är upp till din fantasi och smaklökar

Anmälan

Om du är intresserad att delta i denna tävling måste du anmäla dig senast 1 september via att skicka ett mejl till x.2@comhem.se och du kommer då få ditt tävlingsnummer samt samtliga tävlingsregler.

Tävlingen

Samtliga tävlingsbidrag i paj tävlingen skall lämnas in senast söndagen 24 september kl. 12:00 tävlingen hålls samma dag mellan kl. 13:00-14:00 i Eriksbergshallen under festivalen. Vinnaren utses a festivalens besökare samt av en jury utvalt av arrangören. Besökarna kommer att få smakprov av tävlandes pajer som bedöms efter smak och utseende. Vinnaren av tävlingen erhåller ett fint pris av festivalens sponsor Arla.

Vi önskar alla tävlande lycka till!

 

Årets stora publika tävling!


 

Ta chansen och tävla om en resa till choklad & paradisön Tobago värde 30.000:-

I samarbete med Tobago House of Assembly, Tobago Cocoa Estate och Bacolet Beach Club har Göteborgs Choklad, Lakrits & delikatessfestival nöjet att utlysa denna fantastiska tävling. Här har du som besökare chansen att delta i tävlingen under årets festival 22-24 september 2017. Nedan hittar du alla information om tävlingen, regler och hur du kan delta.

Tobago House of Assembly Tobago ses av många som det sanna Karibien. Tobago erbjuder sina gäster en unik reseupplevelse. Kom och utforska vår ös rika historia, kultur och naturens mångfald. Hitta det perfekta boendet för din vistelse, från lyxiga villor, till pittoreska Bed & Breakfast-anläggningar, till pensionat och fullservice hotell, många av dem med fantastiska vyer. Lär dig om de många festivalerna, liksom kulturella och sportevenemang som äger rum under hela året. Låt oss hjälpa dig att hitta den perfekta restaurangen, idylliska stranden eller den historiska attraktionen. Se varför dyk-entusiaster, romantiker, äventyrssökare, fågelskådare och strandälskare alla har Tobago på sina till-do listor!

Bacolet Beach Club är ett mysigt och charmigt boutiquehotell och en av favoriterna på Tobago. Resorten ligger vid en vacker liten avskild sandstrand och här råder en särskild varm, personlig och vänlig atmosfär. Detta hotell har två restauranger, två barer och en beachbar för lättare lunch. Välkommen till Bacolet Beach Club och njut av lugn och ro, goda måltider och dess härliga klimat.

Tobago Cocoa Estate är ett svenskägt kakaoplantage på Tobago. Denna dagstur ingår i vinsten och är en upplevelse som verkligen kryddar resan till Tobago. Du får uppleva en av Tobagos gömda skatter med möjligheter att lära allt om choklad. Förutom choklad kan man njuta av all prunkande växtlighet såsom kaffe, banan, papaya och guava. Lunch, transfer och guidad rundtur på plantaget samt en tur till ett vattenfall ingår. Resan går sedan tillbaks till hotellet igen längs med Tobagos kända västkust.

Tävlingsregler

För att delta i denna tävling måste man vara över 20 år och inneha en gällande entrébiljett till Göteborgs Choklad, Lakrits & delikatessfestival 22-24 september 2017. Tävlingstalongen måste vara korrekt ifylld med svar på samtliga frågor samt personuppgifter. Talongen lämnas till ansvarig i monter D13 innan du lämnar festivalen dock senast söndagen 24 september kl.17:00. Vinnaren dras och utses av festivalens arrangörer och meddelas personligen efter dragningen. Arrangörens beslut av vinnare kan ej överklagas, eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingskupongen hämtas i monter D13 alternativt i kassan för provningsbiljetter (E) inne på festivalområdet.

Vinsten

Tävlingens vinstresa står Tobago House of Assembly, Tobago Cocoa Estate och Bacolet Beach Club. Vinsten består av (1) flygbiljett från Göteborg till Tobago tur och retur inkl. flygskatter samt 7 nätters boende på boutiquehotellet Bacolet Beach Club Tobago inkl. frukost samt en guidad rundtur till chokladplantaget på  Tobago. Vinsten är personlig och kan ej överlåtas eller inlösas mot kontanter. Resan gäller från 1 nov 17 – 30 nov 2018 dock ej under perioden 24 december 2017 till 25 februari 2018 samt i mån av plats. Vinstens värde är 30.000 kronor.

Lycka till!

 

Boutique-Hotel-with-Viewbbc_logo_4tshirts


Kassaskåpet, gissa & vinn på koden!

Här gäller det att lista ut den 3-siffriga koden på ett av hänglåsen, som du tror kan öppna hänglåset. Vid rätt kod som kan öppna minst ett (1) av de 12 hänglåsen, vinner deltagaren en (1) valfri övernattning för 2 personer inkl. frukost på Quality hotel 11, Göteborg. Vinnare erhåller ett presentkort på övernattningen som är personligt och får ej överlåtas eller inlösas mot kontanter. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

För att delta i denna tävling måste visa upp din entrébiljett, samt fylla i talongen med samtliga uppgifter och lämna in den till tävlingsledaren. Tävlingen pågår under vissa tider av dagen och i montern: Vattenbrunnen.


Tips & Chokladpromenaden

Talonger för tipspromenaden hittar du i montern: Vattenbrunnen. Frågorna finner du i utställarnas montrar. Samtliga frågor och uppgifter måste vara ifyllda på talongen. Varje dag drar vi en lycklig vinnare av en korg fylld med godsaker skänkta av deltagande utställare. Talongen lämnas in i Vattenbrunnen innan du lämnar festivalen dock senast söndag 16 oktober senast klockan 17:00. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Samtliga deltagare måste vara över 18 år i ålder och inneha en entrébiljett till festivalen.


Ballongregnet

Klockan 15:30 söndagen 16 oktober kommer vi att släppa ut 200 ballonger med överraskningar Överraskningar från festivalens utställare! I vissa av ballongerna finns det en lapp där du skall ta dig till en monter och svara på en fråga, svarar du rätt så får du vinsten! Så var beredd på ballongregnet och alla fina vinster!

 


Festivaltårtan 2017

Detta är en tävling för besökare och elever vid olika utbildningar inom bageri & konditori. Eleverna har i år fått ett tema som är ”Berömda byggnader”och skall med vild fantasi skapa en tårta som ett konstnärligt mästerverk. Alla besökare slipper att baka men har chansen att se samtliga elever tårtor och rösta på sin favorit. Tårtorna stå uppställda för bedömning hela festivalhelgen. Rösta fram din vinnare och kanske just du blir en vinnare! Vi lottar ut en tårta gjord av den vinnande bagaren. Tävlingen pågår från fredag 22 september kl. 13:00 till söndagen 24 september kl.12:00 Vinnare presenteras på festivalens Facebook sida.

Hur anmäler jag mig som tävlande?

Om er skola eller klass vill medverka i denna tävling kan ni kontakta oss via mail info@chokladkalaset.se 

 

Arla_logo      


Årets stora tävling! GULDPRALINEN 2017

Vi vill med denna tävling hitta alla chokladfantaster, som har ett intresse av choklad och tillverkning av praliner. Tävlingen vänder sig till elever inom bageri & konditori utbilningar och professionella inom branschen som med gediget utvecklade smaklökar samt konstnärlig talang. Dina praliner kommer att bedömmas av en jury besående av 2 professionella personligheter inom bageri eller choklad-branschen samt 2 helt utan branschkännedom. Bedömningen- Här gäller att hitta den perfekta smakupplevelsen så som det konstnärliga utseendet, Så låt fantasin flöda och skapa dina små mästerverk. Kanske blir det just du som blir årets vinnare av årets GULDPRALINEN.

Vem får delta?
Denna tävling är uppdelad i två tävlingsområden en för elever som går yrekesutbildning inom bageri och konfektyr samt en separat tävling för professionella  inom branschen som äger småskalig verksamhet där praliner är ett handarbete.

Hur gör jag för att delta?
Anmälan till tävlingen gör via internet, genom att skicka ett mail med deltagarens samtliga uppgifter till x.2@comhem.se . Deltagaren kommer att få ett svarsmail med all tävlings information, regler och sitt tävlingsnummer.

Vinnare & prisutdelning

Vinnare kommer att utses under söndagen 16 oktober, då även prisutdelning kommer att ske på festivalens scen kl. 14:30

 

        Arla_logo

Bak & Kökslabbet

Under ditt besök på festivalen kan du stanna till vid vårt Baknings & Kökslabb. Har kommer kända konditorer, bagare och kockar att lära ut sina hemliga recept för att du skall lyckas i köket. Så lär dig hemligheten bakom deras framgångaroch du ger även chansen att smaka på deras bakverk, desserter och maträtter som lagas i vårt baknings & kökslabb.

Schema för vem som håller i baknings & kökslabbet hittar du under sidan festivalprogram.

Hjärtligt välkomna!