Året stora tävling! Årets paj

Pajen är nog världens mest älskade rätt, både som huvudrätt eller som efterrätt. Nu har du chansen att visa upp dina kunskaper i paj bakning. Hösten är ju sködetid för frukt och bär så det är bara låta fantasin flöda.

Tävlingen är enkel!

Du skall baka 2 efterrättspajer med samma ingredienser, efter eget recept. Tävlingen sponsras av ARLA så pajen måste innehålla 2 ingredienser, Svenskt smör och syrad grädde från Arla, resterande ingredienser är upp till din fantasi och smaklökar

Anmälan

Om du är intresserad att delta i denna tävling måste du anmäla dig senast 1 september via att skicka ett mejl till x.2@comhem.se och du kommer då få ditt tävlingsnummer samt samtliga tävlingsregler.

Tävlingen

Samtliga tävlingsbidrag i paj tävlingen skall lämnas in senast söndagen 24 september kl. 12:00 tävlingen hålls samma dag mellan kl. 13:00-14:00 i Eriksbergshallen under festivalen. Vinnaren utses a festivalens besökare samt av en jury utvalt av arrangören. Besökarna kommer att få smakprov av tävlandes pajer som bedöms efter smak och utseende. Vinnaren av tävlingen erhåller ett fint pris av festivalens sponsor Arla.

Vi önskar alla tävlande lycka till!

 

 

Årets stora publika tävling! 

Ta chansen och tävla om en resa till choklad & paradisön Tobago värde 30.000:-

I samarbete med Hummingbird och Bacolet Beach Club har Göteborgs Choklad, Lakrits & delikatessfestival nöjet att utlysa årets stora 10 års jubileumstävling. Här har du som besökare chansen att delta i tävlingen under årets festival 14-16 oktober 2016. Nedan hittar du alla information om tävlingen, regler och hur du kan delta.

Hummingbird arrangerar drömresor till exotiska platser i Karibien/Västindien, Indiska Oceanen och Söderhavet. Vi är även specialister på bröllopsresor, kryssningssemestrar över hela världen samt kombinationsresor.

Bacolet Beach Club är ett mysigt och charmigt boutiquehotell och en av favoriterna på Tobago. Resorten ligger vid en vacker liten avskild sandstrand och här råder en särskild varm, personlig och vänlig atmosfär. Detta hotell har två restauranger, två barer och en beachbar för lättare lunch. Välkommen till Bacolet Beach Club och njut av lugn och ro, goda måltider och dess härliga klimat.

Tobago Cocoa Estate är ett svenskägt kakaoplantage på Tobago. Denna dagstur ingår i vinsten och är en upplevelse som verkligen kryddar resan till Tobago. Du får uppleva en av Tobagos gömda skatter med möjligheter att lära allt om choklad. Förutom choklad kan man njuta av all prunkande växtlighet såsom kaffe, banan, papaya och guava. Lunch, transfer och guidad rundtur på plantaget samt en tur till ett vattenfall ingår. Resan går sedan tillbaks till hotellet igen längs med Tobagos kända västkust.

Tävlingsregler

För att delta i denna tävling måste man vara över 20 år och inneha en gällande entrébiljett till Göteborgs Choklad, Lakrits & delikatessfestival 14-16 oktober 2016. Tävlingstalongen måste vara korrekt ifylld med svar på samtliga frågor samt personuppgifter. Talongen lämnas till ansvarig i garderoben innan du lämnar festivalen dock senast söndagen 16 oktober kl.17:00. Vinnaren dras och utses av festivalens arrangörer och meddelas personligen efter dragningen. Arrangörens beslut av vinnare kan ej överklagas, eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingskupongen hämtas i Hummingbirds monter.

Vinsten

Tävlingens vinstresa står Hummingbird för, Gibraltar Herrgård, Gibraltargatan 17, 412 58 Göteborg. Vinsten består av (1) flygbiljett från Göteborg till Tobago tur och retur inkl. flygskatter samt 7 nätters boende på boutiquehotellet Bacolet Beach Club Tobago inkl. frukost samt en guidad rundtur till chokladplantaget på  Tobago. Vinsten är personlig och kan ej överlåtas eller inlösas mot kontanter. Resan gäller från 1 nov 16 – 30 nov 2017 dock ej under perioden 24 december till 10 mars 2017 samt i mån av plats. Vinstens värde är 30.000 kronor.

Lycka till!

Läs mer om Hummingbirds mest populära resor till Tobago här nedan:   Ange kod: choklad så får du 500kr rabatt per person (ej barn) – gäller bokning före den 15 november.

2 veckors resa till Tobago med boende, frukost och inkluderat gratis daglig lunch och 2-dagars jeep vid bokning före 15/11 fr 21.900kr pp http://www.hummingbird.se/2-veckor-pa-bacolet-beach-club-tobago/

2 veckors resa till Tobago och Antigua, komplett resa med flyg, boende samt All Inclusive på Antigua samt frukost och gratis daglig lunch och 2-dagars jeep på Tobago vid bokning före 15/11 fr 34.580kr pp  http://www.hummingbird.se/antigua-och-tobago/

2 veckors resa till Tobago för familjen, egen villa med pool och flyg JUST NU! Bo 14 nätter betalar bara för 10 vid bokning före 15/11  fr 21.600kr pp    http://www.hummingbird.se/privat-villa-pa-tobago/

Årets lyckliga vinnare av Tobagoresan blev Gun-Marie Carlsson som bor i Halmstad

 

Boutique-Hotel-with-Viewbbc_logo_4tshirtsKassaskåpet, gissa & vinn på koden!

Här gäller det att lista ut den 3-siffriga koden på ett av hänglåsen, som du tror kan öppna hänglåset. Vid rätt kod som kan öppna minst ett (1) av de 12 hänglåsen, vinner deltagaren en (1) valfri övernattning för 2 personer inkl. frukost på Quality hotel 11, Göteborg. Vinnare erhåller ett presentkort på övernattningen som är personligt och får ej överlåtas eller inlösas mot kontanter. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

För att delta i denna tävling måste visa upp din entrébiljett, samt fylla i talongen med samtliga uppgifter och lämna in den till tävlingsledaren. Tävlingen pågår under vissa tider av dagen och i montern: Vattenbrunnen.


Tips & Chokladpromenaden

Talonger för tipspromenaden hittar du i montern: Vattenbrunnen. Frågorna finner du i utställarnas montrar. Samtliga frågor och uppgifter måste vara ifyllda på talongen. Varje dag drar vi en lycklig vinnare av en korg fylld med godsaker skänkta av deltagande utställare. Talongen lämnas in i Vattenbrunnen innan du lämnar festivalen dock senast söndag 16 oktober senast klockan 17:00. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Samtliga deltagare måste vara över 18 år i ålder och inneha en entrébiljett till festivalen.


Ballongregnet

Klockan 15:30 söndagen 16 oktober kommer vi att släppa ut 200 ballonger med överraskningar Överraskningar från festivalens utställare! I vissa av ballongerna finns det en lapp där du skall ta dig till en monter och svara på en fråga, svarar du rätt så får du vinsten! Så var beredd på ballongregnet och alla fina vinster!

 


Festivaltårtan 2016 tema “Magiska Bröllop”

Detta är en tävling för besökare och elever vid olika utbildningar inom bageri & konditori. Eleverna har i år fått ett tema som är ”Magiska bröllop”och skall med vild fantasi skapa en tårta som ett konstnärligt mästerverk. Alla besökare slipper att baka men har chansen att se samtliga elever tårtor och rösta på sin favorit. Tårtorna stå uppställda för bedömning hela festivalhelgen. Rösta fram din vinnare och kanske just du blir en vinnare! Vi lottar ut en tårta gjord av den vinnande bagaren. Tävlingen pågår från fredag 14 oktober kl. 11:00 till söndagen 16 oktober kl.12:00 Vinnare och prisutdelning sker på festivalens scen söndagen kl. 15:00.

Hur anmäler jag mig som tävlande?

Om er skola eller klass vill medverka i denna tävling kan ni kontakta oss via mail info@chokladkalaset.se 

 

Vinnare av festivaltårtan 2016

Då var även tävlingen av 2016 festivaltårta avgjord. Närnare 1500 besökare var med och bedömde elevernas tårtor som stod uppställda för bedömning under hela festivalhelgen. Skolan drog 10 lyckliga vinnare av våra deltagande besökare som var och en vann en tårta. Prisutdelningen ägde rum på Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival 16 oktober.

received_1416313935075301received_1416314955075199

Stort grattis till årets vinnare av festivalens tårttävling med tema “Magiska Bröllop”. Framröstad av årets publik blev Josefin Pagander. som gjorde denna fantastiska tårta med namnet Hokus Pokus.

Denna tävling hålls i samarbete med våra nedanstående sponsorer.                                                Arla_logo      kobia


Årets stora tävling! GULDPRALINEN 2016

Vi vill med denna tävling hitta alla chokladfantaster, som har ett intresse av choklad och tillverkning av praliner. Tävlingen vänder sig till elever inom bageri & konditori utbilningar och professionella inom branschen som med gediget utvecklade smaklökar samt konstnärlig talang. Dina praliner kommer att bedömmas av en jury besående av 2 professionella personligheter inom bageri eller choklad-branschen samt 2 helt utan branschkännedom. Bedömningen- Här gäller att hitta den perfekta smakupplevelsen så som det konstnärliga utseendet, Så låt fantasin flöda och skapa dina små mästerverk. Kanske blir det just du som blir årets vinnare av årets GULDPRALINEN.

Vem får delta?
Denna tävling är uppdelad i två tävlingsområden en för elever som går yrekesutbildning inom bageri och konfektyr samt en separat tävling för professionella  inom branschen som äger småskalig verksamhet där praliner är ett handarbete.

Hur gör jag för att delta?
Anmälan till tävlingen gör via internet, genom att skicka ett mail med deltagarens samtliga uppgifter till x.2@comhem.se . Deltagaren kommer att få ett svarsmail med all tävlings information, regler och sitt tävlingsnummer.

Vinnare & prisutdelning

Vinnare kommer att utses under söndagen 16 oktober, då även prisutdelning kommer att ske på festivalens scen kl. 14:30

 

Vinnare av Guldpralinen 2016

20161021_135654

Juryns motivering
Årets vinnare har skapat en pralin med en harmonisk och välbalanserad smakpalett. Pralinen har ett fint och välarbetat skal, med en perfekt fyllning som förgyller denna pralin till en smakrik upplevelse.

Med poängen i följande kategorier
Smak 26 poäng, Konsistens 25 poäng och utseende 27 poäng med total poäng av 78  av totalt 90 poäng.

Vinnare av Guldpralinen 2016 är:
Tävlingsbidrag: nr. 8
Pralin: Skogens pärla
Tävlande: Eloiise Wangerud

Vi gratulerar årets vinnare!

Denna tävling hålls i samarbete med våra nedanstående sponsorer.

kobia        Arla_logo

Bak & Kökslabbet

Under ditt besök på festivalen kan du stanna till vid vårt Baknings & Kökslabb. Har kommer kända konditorer, bagare och kockar att lära ut sina hemliga recept för att du skall lyckas i köket. Så lär dig hemligheten bakom deras framgångaroch du ger även chansen att smaka på deras bakverk, desserter och maträtter som lagas i vårt baknings & kökslabb.

Schema för vem som håller i baknings & kökslabbet hittar du under sidan festivalprogram.

Hjärtligt välkomna!       

Här kommer en reseskildring från förra årets vinnare av resan till Tobago.

Ni vet när telefonen ringer och någon som presenterar sig som ”Chokladgeneral” meddelar att man har vunnit en resa till Tobago sponsrad av Tobago Cocoa Estate och Tobago Tourist Department? Inte? Nåväl, det är ett samtal jag varmt kan rekommendera!

Chokladgeneralen Stefan representerade Chokladkalaset i Göteborg som hade gått av stapeln några veckor tidigare. Som en del av en möhippa deltog vi i en Rom- och chokladprovning med chokladbonden och romexperten Duane Dove. Innan vi, väldigt nöjda och glada ska tilläggas, drog vidare på andra äventyr diktade jag ihop några rader på en tävlingstalong. Och tydligen är jag en jäkel på slogans!

Det var först när vi stod på Landvetter flygplats med boardingpassen i näven som jag på riktigt vågade tro att det faktiskt skulle bli av. Att stiga på ett plan från minusgrader och snö för att ett halvt dygn senare kliva rätt in i en ljummen omfamning var precis vad jag behöver mitt i vintern. Och vilket ställe sen! Tobago är som en liten del av paradiset. En ljuvlig liten ö med bra klimat, vacker natur och härlig atmosfär. Bakom varje lite krök döljer sig ännu en vy som tar andan ur en.  

Vi spenderade veckan med att bada, promenera, prova oss igenom det lokala köket, läsa böcker, åka på utflykter och bara njuta. Det var ett perfekt resmål för att glömma vardagen och allt därtill. Regnskogen som täcker en stor del av öns yta var full av liv och förtrollade oss en halv dag. En tur ut på korallrevet likaså. Lugna dagar på i en solstol med Rum Punsch i glaset. Solnedgångar i karibiska havet. Och veckan avslutades verkligen på topp! Det blev till sist dags för utflykten som Duane Dove sponsrat, en halvdag på Tobago Cocoa Estate. Vi fick en gedigen rundtur på plantaget av en kunnig och engagerad medarbetare som guidade oss dels genom växtligheten, dels genom chokladtillverkningsprocessen. Besöket avslutades på bästa sätt: smakprov på Tobago Cocoa Estate’s egen choklad och en liten hutt lokal rom till. Dagsutflykten gick sedan vidare genom regnskog till en mindre by på andra sidan ön där vi i sällskap av kolibris intog vår sista måltid på Tobago.

Lika magiskt som kombinationen rom och choklad, är Tobago. Det är ett resmål jag varmt kan rekommendera och då får ni för allt i världen inte missa Tobago Cocoa Estate!