Paradiset för alla Choklad, Lakrits, Delikatess & Dryckesälskare. Nordens största mässa i sitt slag!

Nu är datumet satt för festivalen i Göteborg 2018. Datumet att sätta upp i kalendern är 7-9 september 2018 och platsen Eriksbergshallen. Under 3 dagar är detta platsen för alla choklad, lakrits och delikatessälskare, där vi nu även ger entusiaster av ädla drycker, allt från Vin, Champagne, Whisky till Rom och Avecer från A-Ö presenteras. Vi har samlat närmre hundra utställare med produkter inom choklad, lakrits och delikatesser från hela världen, här kommer du att hitta vad dina smaklökar söker. Denna mässa/festival har något för alla både stor som liten, gammal som ung.

Biljettförsäljningen börjar 1 maj 2018

Som förra året kommer vi även i år att hålla festivalen i Eriksbergshallen, Göteborg. Denna fantastiska mässhall ger oss nu chansen att växa och ge alla besökare och utställare den plats och rymd som de önskar sig. Fina, ljusa och välplanerade lokaler i ett plan.

Vi har nu förenklat för dig som besöker att hitta all information om festivalen här på vår hemsida! Överst på sidan hittar du en meny med alla undersidor där du finner all information. Längre ner på sidan finner du en del roliga nyheter och viktig information.
För besökare – Här hittar du all information om festivalen , biljetter och information om provningar, tävlingar och om festivalens gratistransporter till & från Eriksbergshallen.
Våra utställare
– här kan du läsa om alla våra utställare och besöka deras hemsidor för att se deras produkter. Alla utställare är uppdelade i olika produktgrupper.
Webbshop – Har kan du snabbt, säkert och bekvämt köpa entré och provningsbiljetter och samt rabatterade biljetter via vår webbshop Billetto.se.


Choklad & Romprovning med Duane Dove, Sveriges riktige Cacao bonde!

På Paradisön Tobago finner du Tobago Cocoa Estate, där Duane odlar och skördar sina chokladbönor som sedan blir till hans underbara choklad. Under festivalhelgen har du chansen att gå på någon av hans provningar med choklad och vissa även med ädla drycken rom. Läs mer och boka biljetter under sidan ”För besökare” och där under sidan ”Provningar med alkohol”.

 

Ta chansen och tävla om en resa till choklad & paradisön Tobago värde 30.000:-

I samarbete med Tobago House of Assembly, Tobago Cocoa Estate och Bacolet Beach Club har Göteborgs Choklad, Lakrits & delikatessfestival nöjet att utlysa denna fantastiska tävling. Här har du som besökare chansen att delta i tävlingen under årets festival 7-9 september 2018. Läs mer under sidan ”Tävlingar” här hittar du all information om tävlingen, regler och hur du kan delta.

Fantastiska choklad-provningar med ChokladJenny, med sin choklad Vintage Plantation.

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival.

Läs mer under provningar


Champagne för alla!

En provning för dig som vill lära dig mer om Champagne! Under festivalhelgen kan du gå på ett flertal provningar med olika ädla drycker och ibland i kombination med någon delikatess. Mer om dessa provningar kan du läsa under fliken ”För besökare” och där väljer du provningar + alkohol

Gratis transport till festivalen!

I år utökar vi våra gratis transporter med fler hållplatser längst Linnégatan, Vasagatan och längst Avenyn ner mot Brunnsparken innan hållplats Nordstan, Backaplan sedan styr vi till Eriksbergshallen. Denna transport är gratis! Om du hellre vi ta båten, har vi Chokladpaddan som avgår från Lejontrappan/ Brunnsparken. Hållplatser och tidtabell kommer att presenteras i augusti under sidan ”För besökare” och där under ”Gratistransporter”.

Kontantlösa kassor!

För att det skall gå snabbare och vara säkrare i våra kassor, kan du endast betala endast med kort när du köper dina entrébiljetter, provningsbiljetter eller provningskuponger. Du kan givetvis förköpa dina entrébiljetter till fina rabatter via festivalens webbshop. Hos festivalens utställare kan du fortfarande betala med både kontanter och kort.


Välj rätt vatten för miljöns skull.

Ett enkelt sätt på vilket vi alla kan bidra till lägre koldioxidutsläpp är att välja vårt lokala dricksvatten. Hundratals miljoner liter vatten transporteras årligen runt på våra vägar av lastbilar som förorenar luften, göder våra hav och försurar mark och vattendrag. Helt i onödan.

Vårt vatten filtreras, kolsyras och kyls i ett och samma moment i våra anläggningar direkt på plats. Utan onödiga transporter. Gör ett smartare miljöval du också!

Skor av choklad!

Det är faktiskt sant! Tina Miinins visa hur hon tillverkar praliner och annan teknik som garnering färgning och utsmyckning. Ni hittar detta i Monter A21.

Hjärtligt välkomna!

Fina hotellerbjudanden

För dig som vill stanna under helgen i Göteborg, har vi flera fina hotellerbjudande med upptill 40% rabatt. Efter ditt besök på festivalen, kan du njuta av Göteborg med fina restaurangbesök, shopping och allt annat som staden har att bjuda på! Mer om dessa hotellerbjudanden och hur du bokar hittar du under sidan ”För besökare” och där under sidan ”Hotellerbjudanden”

Bakningens hemligheter!

Elever vid YRGO-utbildningen inom bageri & Konditori vid Burgårdsskolan. Kommer under helgen dela med sig om sina hemligheter hur man dekorerar & Garnerar olika bakverk. Du kan även vara med som jury i tävlingen Årets festivaltårta. Du finner allt i hall A.


Goda NYHETER för Jönköping & Örebro!

Nu är det dags att efter 11år i Göteborg låta resten av landet att njuta av vår smarriga festival. Ny är det äntligen klart att festivalen även kommer att hållas i Örebro, Conventum 23-25 februari 2018 samt i Jönköping, Elmia 9-11 mars 2018. Läs mer om detta under sidan nyheter.

Matilda upptäcker erbjuder smakäventyr för små och stora

Matilda upptäcker vill väcka barns nyfikenhet för var maten kommer ifrån och hur den kan smaka. Under Choklad- och delikatessfestivalen erbjuder vi besökarna att provsmaka, tävla  och köpa våra barnböcker till specialpris. Dessutom håller vi två st chokladprovningar för små och stora, från 4 år, lör kl 10.30 samt sön kl 15.30. Läs mer om hur du bokar biljetter under sidan ”För besökare”

Rekordmånga nya utställare!

Vi växer så det knakar! Och i år kan vi presentera runt hundra utställare och hälften av dessa är nykomlingar på vår mässa. I år blir det extra roligt att kunna presentera vår NYA avdelning för bakning, dessert och glass. Här får alla bakintresserade sina drömmar uppfyllda. Intresset för EKO, VEGO och närproducerade produkter växer så i år finner dessa utställare över hela mässan. Läs mer om våra utställare under sidan ”Våra utställare”

Tävlingar & Underhållning

Här kan du som besökare vara med och rösta fram årets vinnare i årets tävlingar och även få medverka som domare i vissa. I år kommer du att vara med i tävlingen ”årets paj” där du får visa din bakningskunskaper “årets festivaltårta” är en tävling för elever inom olika utbildningar inom bageri & konditori utbildningar. Här behöver du inte själv baka utan får vara med och utse årets vinnare. Denna tävlingen håller på hela festivalhelgen. Läs mer om alla andra roliga tävlingar för både stora och små under sidan ”För besökare” och där under ”Tävlingar”.