Vi är ledsna att behöva meddela att p.g.a rådande världsläge är vi tvungna att ställa in årets festival och kommer att flytta fram festivalen.

Nytt datum för Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival kommer att bli 1-3 oktober 2021. Platsen för festivalen kommer att bli Park Avenue Hotel i hjärtat av Göteborg.

Vi hoppas att alla våra besökare & utställare tar hand om sig och hoppas på ett snart återseende.

Med hälsningar

Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival


Paradiset för alla Choklad, Lakrits, Delikatess & Dryckesälskare. Nordens största mässa i sitt slag!

Årets smarrigaste mässa, snart är den här! Dags att sätta upp datumet  i din kalender 2-4 oktober och platsen Elite Park Avenue Hotels mitt i hjärtat av Göteborg. Med detta flyttar vi tillbaka in till centrala Göteborg, för att ge er besökare lättare att ta sig till festivalen, och närheten till både lokaltrafiken och närmre 1000 parkeringsplatser.  Under 3 dagar är detta platsen för alla choklad, lakrits och delikatessälskare, där vi nu även ger entusiaster av ädla drycker, allt från Vin, Champagne, Whisky till Rom och Avecer från A-Ö presenteras. Vi har samlat närmre 70 utställare med produkter inom choklad, lakrits och delikatesser från hela världen, här kommer du att hitta vad dina smaklökar söker. Denna mässa/festival har något för alla både stor som liten, gammal som ung.

Biljettförsäljningen startar 1 juni!

Som vanligt tjänar du en stor slant att köpa dina Entrébiljetter och även andra biljetter som förköp via festivalens webbshop. Samtliga rabatterade biljetter släpps 1 juni, och du kan tjäna upptill 60:- per biljett om du köper den som förköp. Givetvis kan du alltid köpa dina entrébiljetter direkt i kassan på festivalen men då dock till fullt ordinarie pris.

Vi har nu förenklat för dig som besöker att hitta all information om festivalen här på vår hemsida! Överst på sidan hittar du en meny med alla undersidor där du finner all information. Längre ner på denna sida finner du en del roliga nyheter och viktig information.

Lite hjälp med var du hittar den information du söker!
För besökare – Här hittar du all information om festivalen , biljetter och information om provningar, tävlingar, hotellerbjudanden och hur du tar dig till festivalen, till fots eller med någon slags färdmedel.
Våra utställare
– här kan du läsa om alla våra utställare och besöka deras hemsidor för att se deras produkter. Alla utställare är uppdelade i olika produktgrupper.

KÖP BILJETTER – Har kan du snabbt, säkert och bekvämt köpa entré och provningsbiljetter och samtidigt tjäna en bra slat på biljetten. Biljetterna säljs av vår samarbetspartner Billetto.


Lakristsfabriken är stolt huvudsponsor av Göteborgs Choklad, Lakrits och Delikatessfestival

Choklad & Romprovning med Duane Dove, Sveriges riktige Cacao bonde!

På Paradisön Tobago finner du Tobago Cocoa Estate, där Duane odlar och skördar sina chokladbönor som sedan blir till hans underbara choklad. Under festivalhelgen har du chansen att gå på någon av hans provningar med choklad och vissa även med ädla drycken rom. Läs mer och boka biljetter under sidan ”För besökare” och där under sidan ”Provningar med alkohol”.

 

Champagne för alla!

En fantastisk provning för dig som vill lära dig mer om Champagne! Under festivalhelgen kan du gå på ett flertal provningar med olika ädla drycker och ibland i kombination med någon delikatess. Mer om dessa provningar kan du läsa under fliken ”För besökare” och där väljer du provningar + alkohol

Fantastiska choklad-provningar med ChokladJenny, med sin choklad Vintage Plantation.

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival.

Läs mer under provningar


Årets Festivaltårta!

“årets festivaltårta” är en tävling för elever inom olika utbildningar inom bageri & konditori utbildningar. Här behöver du inte själv baka utan får vara med och utse årets vinnare. Denna tävlingen håller på hela festivalhelgen. Läs mer om alla andra roliga tävlingar för både stora och små under sidan ”För besökare” och där under ”Tävlingar”.

Fina hotellerbjudanden

För dig som vill stanna under helgen i Göteborg, har vi flera fina hotellerbjudande med upptill 40% rabatt. Efter ditt besök på festivalen, kan du njuta av Göteborg med fina restaurangbesök, shopping och allt annat som staden har att bjuda på! Mer om dessa hotellerbjudanden och hur du bokar hittar du under sidan ”För besökare” och där under sidan ”Hotellerbjudanden”