Denna sidan uppdateras med samtliga festivalens provningar 1 juni, då även biljetterna börja säljas.

Provningar & föreläsningar utan alkohol.

Under Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival har du som besökare chansen att gå på fantastiska provningar till mycket reducerade priser. Dessa provningar hålls av framstående föreläsare med stort kunnande inom sitt yrke och produkter. I år kan du välja mellan två olika provningar med eller utan alkohol. Det finns bestämda regler för dig som vill gå på provningar med alkohol. Mer om detta kan du läsa om under fliken ”Provningar med alkohol”.

Alla provningar som hålls under festivalhelgen hittar du längst ner på denna sidan. Biljetter till provningarna köper du via festivalens webbshop.


Biljetter till provningar

För att gå på en föreläsning behöver du:

Entrébiljett
Provningsbiljett

Dessa kan du köpa på 2 olika sätt:

  • Som förköp tillsammans med entrébiljetter via vår webbshop.
  • Direkt på plats i speciell kassa inne på festivalområdet.

Biljetterna är mycket prisreducerade och begränsade så först till kvarn gäller.


Pris på provningsbiljetter

Provningsbiljetterna är mycket reducerade:

  • Provning fr.80:- per biljett/person

Ordinarie priser ligger mellan 595-795:- så passa på att gå på fler när du nu får chansen.



Läs om alla våra provningar


Scheman

Nedan hittar du ett översiktsschema för provningarna.

 Längre ned på denna sidan kan du läsa mer ingående om alla provningar och vad de handlar om och vem som håller i dessa. 

Priser

Köp provningsbiljetter via festivalens webbshop. För att komma direkt till webbshopen trycker du på knappen på denna sidan. Här kan du även köpa samtliga sorters entrébiljetter och alla rabatterade biljetter.

PROVNINGAR & FÖRELÄSNINGAR

FREDAGEN 2 OKTOBER

Chokladprovning med Zebeda Choklad: Choklad – Kropp – Hälsa

Dag: Fredag 2 oktober
Föreläsningssal: m/s Gripsholm, max 60 platser

Tid: 16:00
Pris: 100kr


Chokladprovning. ​Choklad – Kropp – Hälsa
Lär dig vad choklad verkligen är och hur du bör tänka när du väljer choklad.
få svar på frågor som:
Vad händer i kroppen när jag äter choklad?
Vad är det för skillnad på choklad & godis?

Kersti Liljeqvist Zebeda är Sjuksköterska som alltid älskat choklad.
Hon har skrivit flera böcker om nyttiga och goda recept och hon driver Zebeda Chocolate AB.
Lyssna på en föreläsning dom flesta kommer ihåg länge.

 

Varmt välkommen!

Chokladprovning med Duane Dove och hans prisade choklad och eget chokladplantage på paradis ön Tobago.

Dag: fredag 2 oktober
Föreläsningssal: Sandbergs 2, max 60 platser

Tid: 16:30
Pris: 100kr


Prova choklad med en kakaoodlare!

Duane som har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare, om criollo, forastero och trinitario.Du får även provsmaka på hans underbara choklad.


Lakritsprovning med Lakritsfabriken i Ramlösa.

Dag: fredag 2 oktober
Föreläsningssal:m/s Kungsholm, max 50 platser

Tid: 17:30
Pris: 80kr


Text kommer inom kort!


ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa! (Provning 1)

Dag: Fredag 2 oktober
Föreläsningssal: Sandberg 2, max 60 platser

Tid: 18:30
Pris: 100kr


Norrländsk bean to bar

Möt ”ChokladJenny” från Vintage Plantations som grundat Norrlands första chokladfabrik. Från en källare i Umeå tillverkas bean-to-bar choklad som blivit utsedd till Skandinaviens bästa choklad och nått ändra fram till EU:s högkvarter och Hillary Clinton. Kakaon är ekologisk och direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits.

En underhållande chokladprovning där vi blandar glädje och skratt med nyttig chokladkunskap. Detta är något som du inte får missa på årets festival


PROVNINGAR & FÖRELÄSNINGAR

LÖRDAG 3 OKTOBER

Baka nyttigt & Gott med Kersti från Zebeda Choklad.

Dag: Lördag 3 oktober
Föreläsningssal: Sandbergs 2,   max 60 platser

Tid: 10:30
Pris: 100:-


Baka Nyttigt & Gott
Få massor av tips och ideer på hur du kan baka nyttigare och ändå få det att bli gott. Kersti Liljeqvist Zebeda har skrivit fyra böcker:

– Happy Cookies Nyttigt & Gott

– Tårtor Nyttigt & Gott
– Chokladbollar Nyttigt & Gott

– Chocolatetreats Nyttigt & Gott

Baka fritt från gluten, mjölk, ägg och vitt socker och få det att bli riktigt mumsigt.
Kersti är Sjuksköterskan som alltid älskat Choklad och haft många kurser och coachningsesioner inom kost och träning och hur du bör äta för att prestera optimalt. Bli inspirerad och gå hem och baka. Så klart får du smaka olika varianter av bakchoklad.


Lakritsens förtrollade värld,med Hans Hugos.

Dag: Lördag 3 oktober
Föreläsningssal: m/s Stockholm,  max 40 platser

Tid: 11:00
Pris: 80:-


Lakritsens förtrollade värld!
Detta är det goda sättet att lära sig mer om lakrit och andra smakfulla godsaker. En stund att njuta av lärande, något för dig som älskar lakrits. Cissi Glittvik, ägare av Hans Hugos och van föreläsare, tar dig med på en smakresa i lakritsens smakrike och bland andra godsaker. Cissi Glittvik är den perfekta föreläsare som på ett enkelt sätt möter sin publik med en blandning av humor och kunskap.
 
Varmt välkommen!

Lakritsprovning med Lakritsfabriken i Ramlösa.

Dag: Lördag 3 oktober
Föreläsningssal: m/s Kungsholm,  max 50 platser

Tid: 11:30
Pris: 80kr


Text kommer inom kort!


Choklad & Ostprovning

Dag: Lördag 3 oktober
Föreläsningssal: m/s Gripsholm,  max 60 platser

Tid: 12:00
Pris: 100kr


Text kommer inom kort!


ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa! (Provning 1)

Dag: Lördag 3 oktober
Föreläsningssal: Sandberg 2,  max 60 platser

Tid: 12:30
Pris: 100kr


Norrländsk bean to bar

Möt ”ChokladJenny” från Vintage Plantations som grundat Norrlands första chokladfabrik. Från en källare i Umeå tillverkas bean-to-bar choklad som blivit utsedd till Skandinaviens bästa choklad och nått ändra fram till EU:s högkvarter och Hillary Clinton. Kakaon är ekologisk och direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits.

En underhållande chokladprovning där vi blandar glädje och skratt med nyttig chokladkunskap. Detta är något som du inte får missa på årets festival


Chokladprovning med Zebeda Choklad: Choklad – Kropp – Hälsa.

Dag: Lördag 3 oktober
Föreläsningssal: m/s Kungsholm, max 50 platser

Tid: 13:30
Pris: 100kr


Chokladprovning. ​Choklad – Kropp – Hälsa
Lär dig vad choklad verkligen är och hur du bör tänka när du väljer choklad.
få svar på frågor som:
Vad händer i kroppen när jag äter choklad?
Vad är det för skillnad på choklad & godis?

Kersti Liljeqvist Zebeda är Sjuksköterska som alltid älskat choklad.
Hon har skrivit flera böcker om nyttiga och goda recept och hon driver Zebeda Chocolate AB.
Lyssna på en föreläsning dom flesta kommer ihåg länge.


ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa! (Provning 2)

Dag: Lördag 3 oktober
Föreläsningssal: Sandberg 2, max 60 platser

Tid: 14:30
Pris: 100kr


Hållbar och innovativ choklad
ChokladJenny från Umeå använder innovationer för att producera hållbar choklad. Under denna provning får Du lära dig om hållbar chokladproduktion och samtidigt prova spännande experiment och nya chokladsorter innan de når ut i butik.

Vi avnjuter unik choklad smaksatt med spännande svenska örter samt innovationer som mjölkfri LJUS choklad tillverkad av svensk havre. Mörk choklad gjord av kaffebönans skal och fruktkött samt choklad framställt av destillerat kakaoskal.

En underhållande chokladprovning där vi blandar glädje och skratt med nyttig chokladkunskap. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.


Pralinprovning med Pralinslaget –en ätbar konstform!

Dag: Lördag 3 oktober
Föreläsningssal: m/s Kungsholm, max 50 platser

Tid: 15:30
Pris: 100kr


Pralinprovning – en ätbar konstform!

Vad är en pralin om inte en ätbar konstupplevelse!

Ett hantverk som ger våra sinnesorgan upplevelser i form av smaker och konsistenser man inte tror kan vara möjliga att uppleva i ett bett!

En pralin kan ge oss sinnliga upplevelse och vara så vacker att man inte vill äta upp den!

Kom och smaka praliner med Pralinslaget i samarbete med fantastiska pralintillverkare. I pralinens inre finns överraskande fyllningar som ganasch och karamell, bär och frukt, krispighet och lenhet och mycket, mycket mer…….


Chokladprovning med Duane Dove och hans prisade choklad och eget chokladplantage på paradis ön Tobago.

Dag: Lördag 3 oktober
Föreläsningssal: Sandbergs 2, max 60 platser

Tid: 16:30
Pris: 100kr


Prova choklad med en kakaoodlare!

Duane som har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare, om Criollo, Forastero och Trinitario.Du får även provsmaka på hans underbara choklad.


PROVNINGAR & FÖRELÄSNINGAR

SÖNDAG 4 OKTOBER

Chokladprovning med Zebeda Choklad: Choklad – Kropp – Hälsa

Dag: Söndag 4 oktober
Föreläsningssal:Sandberg 2, max 60 platser

Tid: 11:00
Pris: 100kr


Chokladprovning. ​Choklad – Kropp – Hälsa
Lär dig vad choklad verkligen är och hur du bör tänka när du väljer choklad.
få svar på frågor som:
Vad händer i kroppen när jag äter choklad?
Vad är det för skillnad på choklad & godis?

Kersti Liljeqvist Zebeda är Sjuksköterska som alltid älskat choklad.
Hon har skrivit flera böcker om nyttiga och goda recept och hon driver Zebeda Chocolate AB.
Lyssna på en föreläsning dom flesta kommer ihåg länge.


Chokladprovning för stor och liten (Provning 3)

Från 5 år och uppåt

Dag: Söndag 4 oktober
Föreläsningssal:m/s Stockholm, max 20 platser

Tid: 11:30
Pris: 80kr För 1 barn + 1 medföljande vuxen.


En förtrollande chokladupplevelse
Möt ”ChokladJenny” som startade Norrlands första chokladfabrik. I en källare i Umeå maler hon kakaobönor till choklad, kokar medicinalväxter och rör i grytor. Under denna provning lär vi oss genom att titta, dofta, känna och smaka på både kakaobönor, mörk och ljus choklad. Vi rör oss i rummet, lyssnar på musik och till och med skapar ett förtrollat chokladexperiment.


Lakritsprovning med Lakritsfabriken i Ramlösa.

Dag: Söndag 4 oktober
Föreläsningssal: m/s Kungsholm, max 50 platser

Tid: 12:00
Pris: 80kr


Text kommer inom kort!


Choklad & ostprovning

Dag: Söndag 4 oktober
Föreläsningssal: m/s Gripsholm, max 60 platser

Tid: 12:30
Pris: 100kr


Text kommer inom kort!


Chokladprovning med Duane Dove och hans prisade choklad och eget chokladplantage på paradis ön Tobago.

Dag: Söndag 4 oktober
Föreläsningssal: Sandberg 2, max 60 platser

Tid: 13:00
Pris: 100kr


Prova choklad med en kakaoodlare!

Duane som har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare, om criollo, forastero och trinitario.Du får även provsmaka på hans underbara choklad.


Pralinprovning med Pralinslaget –en ätbar konstform!

Dag: Söndag 4 oktober
Föreläsningssal: m/s Kungsholm, max 50 platser

Tid: 14:00
Pris: 100kr


Pralinprovning – en ätbar konstform!

Vad är en pralin om inte en ätbar konstupplevelse!

Ett hantverk som ger våra sinnesorgan upplevelser i form av smaker och konsistenser man inte tror kan vara möjliga att uppleva i ett bett!

En pralin kan ge oss sinnliga upplevelse och vara så vacker att man inte vill äta upp den!

Kom och smaka praliner med Pralinslaget i samarbete med fantastiska pralintillverkare. I pralinens inre finns överraskande fyllningar som ganasch och karamell, bär och frukt, krispighet och lenhet och mycket, mycket mer…….


Lakritsens förtrollade värld,med Hans Hugos.

Dag: Söndag 4 oktober
Föreläsningssal: m/s Gripsholm, max 60 platser

Tid: 14:30
Pris: 80kr


Lakritsens förtrollade värld!
Detta är det goda sättet att lära sig mer om lakrit och andra smakfulla godsaker. En stund att njuta av lärande, något för dig som älskar lakrits. Cissi Glittvik, ägare av Hans Hugos och van föreläsare, tar dig med på en smakresa i lakritsens smakrike och bland andra godsaker. Cissi Glittvik är den perfekta föreläsare som på ett enkelt sätt möter sin publik med en blandning av humor och kunskap.
 
Varmt välkommen!