Provningar & föreläsningar utan alkohol.

Under Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival har du som besökare chansen att gå på fantastiska provningar till mycket reducerade priser. Dessa provningar hålls av framstående föreläsare med stort kunnande inom sitt yrke och produkter. I år kan du välja mellan två olika provningar med eller utan alkohol. Det finns bestämda regler för dig som vill gå på provningar med alkohol. Mer om detta kan du läsa om under fliken ”Provningar med alkohol”.

Alla provningar som hålls under festivalhelgen hittar du längst ner på denna sidan. Biljetter till provningarna köper du via festivalens webbshop.


Biljetter till provningar

För att gå på en föreläsning behöver du:

Entrébiljett
Provningsbiljett

Dessa kan du köpa på 2 olika sätt:

  • Som förköp tillsammans med entrébiljetter via vår webbshop.
  • Direkt på plats i speciell kassa inne på festivalområdet.

Biljetterna är mycket prisreducerade och begränsade så först till kvarn gäller.


Pris på provningsbiljetter

Provningsbiljetterna är mycket reducerade:

  • Provning fr.25:- per biljett/person

Ordinarie priser ligger mellan 595-795:- så passa på att gå på fler när du nu får chansen.



Läs om alla våra provningar


Scheman

Nedan hittar du ett översiktsschema för provningarna.

 Längre ned på denna sidan kan du läsa mer ingående om alla provningar och vad de handlar om och vem som håller i dessa. 

Priser

Köp provningsbiljetter via festivalens webbshop. För att komma direkt till webbshopen trycker du på knappen på denna sidan. Här kan du även köpa samtliga sorters entrébiljetter och alla rabatterade biljetter.

FREDAG 7 september

ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Fredag 7 september
Föreläsningssal: 34   max 60 platser

Tid: 15:30
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

Jenny utlovar att du blir först i världen att få prova en bean to bar Älgörtschoklad! En riktigt häftig smaksensation.

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.


LÖRDAG 8 september

Chokladprovning med Zebeda Choklad: Hälsa & Choklad

Dag: Lördag 8 september
Föreläsningssal: 31   max 60 platser

Tid: 11:00
Pris: 80:-


Hälsa & Choklad
Kersti Liljeqvist Zebeda är sjuksköterska och har varit intresserad av hur du bör äta för att må och prestera optimalt, hela livet. Hon har arbetat med bl.a. kost och träningsrådgivning i många år. Nu arbetar hon med choklad och dess hälsoeffekter på heltid.
Kersti har skrivit Böcker om nyttigare gósaker (glutenfritt, mjölkfritt & vitt sockerfritt).
På denna provning får du reda på:
– skillnaden på choklad och godis?
– hur skall jag tänka när jag väljer choklad?
– vad händer i kroppen när jag äter choklad?
– vad händer i sinnet när jag äter choklad?
Kersti leder dig genom en spännande provning om choklad och dess effekter.
Du får smaka och känna skillnaden på choklad från olika växtplatser och känna hur olika det kan smaka.



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Lördag 8 september
Föreläsningssal: 31   max 80 platser

Tid: 13:00
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

Jenny utlovar att du blir först i världen att få prova en bean to bar Älgörtschoklad! En riktigt häftig smaksensation.

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Lördag 8 september
Föreläsningssal: 31   max 80 platser

Tid: 15:00
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

Jenny utlovar att du blir först i världen att få prova en bean to bar Älgörtschoklad! En riktigt häftig smaksensation.

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.



Välkommen till en exklusiv olivoljeprovning med The House of Taste!

Dag: Lördag 8 september
Föreläsningssal: 35   max 30 platser

Tid: 16:00
Pris: 90:-


En spännande kurs för dig som vill veta mer om olivolja!

Vi smakar fem olika olivoljor från olika länder och av olika karaktär, alla Extra Virgin Olivolja av högsta kvalitet. Vi berättar den spännande historien om olivoljans ursprung och hur den sedermera hamnade ut i världen. Du lär dig om olika kvaliteter och smaker på oliovlja från olika länder. Du får med dig massor med tips och idéer till olika användningsområden.

Ni har även möjlighet att köpa era favoriter till 20% rabatt

Välkommen till olivoljans underbara värld!


SÖNDAG 9 SEPTEMBER

Chokladprovning med Zebeda Choklad: Hälsa & Choklad

Dag: Söndag 9 September
Föreläsningssal: 34 max 80 platser

Tid: 11:30
Pris: 80kr


Hälsa & Choklad
Kersti Liljeqvist Zebeda är sjuksköterska och har varit intresserad av hur du bör äta för att må och prestera optimalt, hela livet. Hon har arbetat med bl.a. kost och träningsrådgivning i många år. Nu arbetar hon med choklad och dess hälsoeffekter på heltid.
Kersti har skrivit Böcker om nyttigare gósaker (glutenfritt, mjölkfritt & vitt sockerfritt).
På denna provning får du reda på:
– skillnaden på choklad och godis?
– hur skall jag tänka när jag väljer choklad?
– vad händer i kroppen när jag äter choklad?
– vad händer i sinnet när jag äter choklad?
Kersti leder dig genom en spännande provning om choklad och dess effekter.
Du får smaka och känna skillnaden på choklad från olika växtplatser och känna hur olika det kan smaka.Prova choklad med en kakaoodlare!



Välkommen till en exklusiv olivoljeprovning med The House of Taste!

Dag: Söndag 9 September
Föreläsningssal: 35 max 30 platser

Tid: 12:00
Pris: 90kr


En spännande kurs för dig som vill veta mer om olivolja!

Vi smakar fem olika olivoljor från olika länder och av olika karaktär, alla Extra Virgin Olivolja av högsta kvalitet. Vi berättar den spännande historien om olivoljans ursprung och hur den sedermera hamnade ut i världen. Du lär dig om olika kvaliteter och smaker på olivolja från olika länder. Du får med dig massor med tips och idéer till olika användningsområden.

Ni har även möjlighet att köpa era favoriter till 20% rabatt!

Välkommen till olivoljans underbara värld!



Chokladprovning med Duane Dove och hans prisade choklad och eget chokladplantage på paradis ön Tobago.

Dag: Söndag 9 September
Föreläsningssal: 34 max 80 platser

Tid: 13:30
Pris: 100kr


Prova choklad med en kakaoodlare!

Duane som har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare, om criollo, forastero och trinitario.Du får även provsmaka på hans underbara choklad.