Föreläsningar med alkohol

Under Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival har du som besökare chansen att gå på fantastiska föreläsningar till mycket reducerade priser. Dessa provningar hålls av framstående föreläsare med stort kunnande inom sitt yrke och produkter. I år kan du välja mellan två olika föreläsningar med eller utan alkohol. Det finns bestämda regler för dig som vill gå på föreläsningar med alkohol. Mer om detta kan du läsa om längre ner på denna sidan.

Alla föreläsningar som hålls under festivalhelgen hittar du längst ner på denna sidan. Biljetter till dessa föreläsningar köper du via festivalens webbshop.

Samtliga Föreläsningsbiljetter släpps via festivalens webbshop 20 juli 2018



Regler för att gå på provningar med alkohol!

Föreläsningarna hålls i festivalens olika föreläsningssalar på 2:a våning i Eriksbergshallen. Läs mer om detta under ”Provningsschemat” nedan. Det finns mycket bestämda regler för att gå på föreläsningar med alkohol, som måste följas enligt svenska lagar & regler för alkohol.

Tjej-med-provningsbiljett-alkohol

Entrébiljett

Du måste inneha en entrébiljett till festivalen för att gå på dessa föreläsningar. Entrébiljetter köper du direkt i kassan på festivalen eller som förköp i vår webbshop eller hos någon av våra externa inköpsställen.

Provningsbiljett

Vi rekommenderar att du förköper dina föreläsningsbiljetter via vår webbshop. Kvarstående föreläsningsbiljetter säljs direkt på plats i festivalens kassa för föreläsningsbiljetter inne på festivals området.

18 år

Du måste vara över 18 år och kunna styrka detta med legitimation för att prova alkohol eller gå på föreläsningar med alkohol.


Läs om alla våra provningar

Scheman

Nedan hittar du ett översiktsschema för föreläsningar.

 Längre ned på denna sida kan du läsa mer ingående om alla föreläsningar och vad de handlar om och vem som håller i dessa. 

Köp föreläsningsbiljetter via festivalens webbshop. För att komma direkt till webbshopen trycker du på knappen på denna sidan. Här kan du även köpa samtliga sorters entrébiljetter och alla rabatterade biljetter.

Priser

Biljetterna är mycket prisreducerade och begränsade.

Biljettpriset för föreläsningsbiljetter med alkohol är fr. 150:- per biljett/person. Ordinarie priser ligger mellan 795-1095:- så passa på att gå på fler när du nu får chansen.

Våra VIP & exklusiva föreläsningar kostar fr. 250:- per person och antal platser är mycket begränsade.

FREDAG 7 SEPTEMBER

V.I.P provning franska viner

Dag: Fredag 7 September
Föreläsningssal: 35 max 32 platser

Tid: 17:00
Pris: 250:-


Sedan urminnes tider har man odlat druvor i Frankrike, som med sin erfarenhet och kvalitetssäkring blivit något av en vågmästare internationellt vid bedömning av viner. På slättland, kullar och terrasser mognar just nu de frukter som snart skall skördas och förädlas till ljuvliga drycker.

De olika områdena har alla sina specifika druvor. Till en del viner får man bara använda en druvsort och till andra får man blanda upp till tretton olika sorter. Vi kommer att prova två vita viner, ett som är gjort på druvan Sauvignon Blanc och som kommer från Bordeaux och ett från Alsace med druvsorten Pinot Blanc.

Två röda viner står sedan på tur och vi börjar med vinet från Bordeaux och vingården Haut Bourcier där vi har en druvblandning av 85% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon och 5 % Petit Verdot.

Merlot och Cabernet Sauvignon är de stora druvorna i Bordeaux och blandningen som vinbonden väljer att göra är helt upp till den doft och smak som gården vill ha som sitt signum.

Vi förflyttar oss sedan till södra Rhonedalen där man får blanda upp till 13 olika druvsorter . Jag har dock valt ett vin med enbart två sorter för att vi skall kunna urskilja karaktären hos dem båda. Här har vi 65% Grenache och 35% Syrah och druvorna är skördade på gamla stockar i det här fallet upp till 100 gamla. Vinet får därför kallas Veilles Vignes (gamla stockar)

Avslutningsvis provar vi ett rött naturligt sött vin också det från södra Rhonedalen gjort på 90% Grenache och 10% Syrah.

Varför just Du tycker bättre om ett vin än ett annat, tror jag mycket beror på att det är en viss druvsort som passar just Dig. Hoppas Du kan hitta någon bland de druvor jag har valt att ta med på denna lilla provning.

Varmt välkommen att smaka på Frankrike.

Kajsa


Title

Choklad & Romprovning med Duane Dove, Romkännare och med eget plantage på paradis ön Tobago.

Dag: Fredag 7 September
Föreläsningssal: 34 max 60 platser

Tid: 17:30
Pris: 150:-


CHOKLAD  & ROMPROVNING MED DUANE DOVE

Prova rom- och choklad med Sveriges främsta romkännare med egen ekologisk kakaoodling på Tobago och flerfaldigt prisbelönat choklad. Vi provar olika sorters choklad olika sorters lagrad rom. Denna kombination av rom och choklad frambringar nya smaksensationer.


Title

Champagne för alla! En provning med Kajsa Smith.

Dag: Fredag 7 September
Föreläsningssal: 34 max 60 platser

Tid: 19:30
Pris: 250:-


Champagne för alla!

Viner som får kallas champagne odlas i cirka 300 byar i norra Frankrike. De stora vinhusen är väl kända för sina exklusiva och därmed dyra viner. Men det finns champagne för alla om vi går lite utanför allfarvägen. Produktionen är ofta i mindre skala och därför inte aktuell för den stora marknad som systembolaget utgör.

Vad vi vill visa och låta er prova på är utsökta, utvalda viner av hög kvalitet men till en mindre kostnad. Champagne, en dryck för fest och vardag, skall vara tillgänglig för alla.

Låt oss tillsammans fördjupa oss lite i druvor, framställning, doft och smaker.  Vi provar tre olika viner från samma vinhus, framställda av olika druvor.  I Champagne har man en mycket bestämd uppfattning om vad man tycker om antingen et vin gjort enbart på Chardonnay eller bara Pinot Noir.

Vad blir just Din favorit, välkommen att utforska doft och smak hos tre olika viner, välj Din Champagne för fest eller vardag.

Champagnen vi provar kommer från Herard Paul, och under provningen kommer vi att prova.

1 Blanc de noir dvs bara pinot noir
1 Blanc de blanc dvs bara chardonnay
1 Pinot noir 60 %/Pinot Blanc 40%


LÖRDAG 8 SEPTEMBER

Choklad & Romprovning med Duane Dove, Romkännare och med eget plantage på paradis ön Tobago.

Dag: Lördag 8 September
Föreläsningssal: 34 max 60 platser

Tid:11:30
Pris: 150:-


Choklad & Romprovning med Duane Dove
Prova rom- och choklad med Sveriges främste romkännare med egen ekologisk kakaoodling och prisbelönt choklad! Duane har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaodlare, om Trinitario, Singel Barrel och Blue Cane. Till chokladen kommer deltagarna att få avsmaka flera sorter rom som passar till de karibiska chokladtonerna.


V.I.P Provning med Franska viner!

Dag: Lördag 8 September
Föreläsningssal: 35 max 32 platser

Tid: 12:00
Pris: 250:-


Sedan urminnes tider har man odlat druvor i Frankrike, som med sin erfarenhet och kvalitetssäkring blivit något av en vågmästare internationellt vid bedömning av viner. På slättland, kullar och terrasser mognar just nu de frukter som snart skall skördas och förädlas till ljuvliga drycker.

De olika områdena har alla sina specifika druvor. Till en del viner får man bara använda en druvsort och till andra får man blanda upp till tretton olika sorter. Vi kommer att prova två vita viner, ett som är gjort på druvan Sauvignon Blanc och som kommer från Bordeaux och ett från Alsace med druvsorten Pinot Blanc.

Två röda viner står sedan på tur och vi börjar med vinet från Bordeaux och vingården Haut Bourcier där vi har en druvblandning av 85% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon och 5 % Petit Verdot.

Merlot och Cabernet Sauvignon är de stora druvorna i Bordeaux och blandningen som vinbonden väljer att göra är helt upp till den doft och smak som gården vill ha som sitt signum.

Vi förflyttar oss sedan till södra Rhonedalen där man får blanda upp till 13 olika druvsorter . Jag har dock valt ett vin med enbart två sorter för att vi skall kunna urskilja karaktären hos dem båda. Här har vi 65% Grenache och 35% Syrah och druvorna är skördade på gamla stockar i det här fallet upp till 100 gamla. Vinet får därför kallas Veilles Vignes (gamla stockar)

Avslutningsvis provar vi ett rött naturligt sött vin också det från södra Rhonedalen gjort på 90% Grenache och 10% Syrah.

Varför just Du tycker bättre om ett vin än ett annat, tror jag mycket beror på att det är en viss druvsort som passar just Dig. Hoppas Du kan hitta någon bland de druvor jag har valt att ta med på denna lilla provning.

Varmt välkommen att smaka på Frankrike.

Kajsa


Champagne för alla! En provning med Kajsa Smith.

Dag: Lördag 8 September
Föreläsningssal: 34 max 60 platser

Tid: 13:30
Pris: 250kr


Champagne för alla!

Viner som får kallas champagne odlas i cirka 300 byar i norra Frankrike. De stora vinhusen är väl kända för sina exklusiva och därmed dyra viner. Men det finns champagne för alla om vi går lite utanför allfarvägen. Produktionen är ofta i mindre skala och därför inte aktuell för den stora marknad som systembolaget utgör.

Vad vi vill visa och låta er prova på är utsökta, utvalda viner av hög kvalitet men till en mindre kostnad. Champagne, en dryck för fest och vardag, skall vara tillgänglig för alla.

Låt oss tillsammans fördjupa oss lite i druvor, framställning, doft och smaker.  Vi provar tre olika viner från samma vinhus, framställda av olika druvor.  I Champagne har man en mycket bestämd uppfattning om vad man tycker om antingen et vin gjort enbart på Chardonnay eller bara Pinot Noir.

Vad blir just Din favorit, välkommen att utforska doft och smak hos tre olika viner, välj Din Champagne för fest eller vardag.

SÖNDAG 24 SEPTEMBER

En resa i vodkans och lakritsens fantastiska värld.

Dag: Lördag 8 September
Föreläsningssal: 34 max 60 platser

Tid: 15:30
Pris: 150kr


Lakrits, gin och vodkaprovning.
Denna provning öppnar dörrar till förhoppningsvis helt nya smakkombinationer för dej som du kanske inte tänkt på eller kanske inte testat innan.
Runas vodka och gin har vi valt att kombinera med Haupts magiska lakritspraliner.
Runa vodka gör svensk, ekologisk, premium vodka och gin detta i kombination med olika Haupt lakrits gör detta till en spännande och utmanade provning. Haupt lakrits har som mål att tillverka den bästa lakritsen på marknaden och jobbar kreativt med olika smakkombinationer ihop med lakrits. Här får du testa klassiska smaker med lakrits men också nya spännande kombinationer som kanske är lite mer utmanade. 
SÖNDAG 24 SEPTEMBER

Provningarna presenteras 1 augusti.

Dag: Lördag 8 September
Föreläsningssal: 34 max 55 platser

Tid: 
Pris: 150:-