Alla våra utställare med ädla drycker & snacks


Ädla drycker & Snacks

Hall D

Här finner du drycker med alkohol i alla former och sorter från A-Ö. För att prova drycker måste du vara minst 18år och kunna styrka med legitimation. Vill du provsmaka på utställarnas drycker köper du ett Kuponghäfte (fr. 100:-) i festivalens webbshop eller på plats i festivalens kassa för provningsbiljetter.Apricot


Samplex House of Wines


Kvalitetsviner utvalda med omsorg.

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från de mest attraktiva vindistrikten i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitét och karaktär.

Samplex-House of Wines är specialicerade på import av kvalitets champagne och viner. Vi prioriterar kvalitet framför kvantitet. Vi väljer attraktiva områden och fokuserar på viner med kvalitet och karaktär, både stiltypiska för en viss region men också unika och ovanliga. Alla champagnehus och vingårdar som vi arbetar med har vi själva besökt och därigenom skapat goda relationer med vinmakarna och deras team vilket borgar för kvalitet och förståelse för deras hantverk och kunnande. Utbudet finns i huvudsak på Systembolagets beställningssortimentet och i ett urval av Systembolagets butiker samt på noga utvalda

Cajsas Cave


Cajsas Cave håller i en exklusive Champagneprovning under festivalen, läs mer om detta under sidan fliken provningar med alkohol.

Efter 10 ”mamma år”  satte jag en fot i restaurangbranschen. 10 år senare tog jag steget fullt ut i det okända för att förverkliga en dröm som jag haft, att få ta hand om gäster på mitt eget sätt genom mina ostbutiker Musfällan i Visby och Stockholm.

Sedan bar det av till Frankrike, och insåg att ”det är här jag skall vara! Här levde jag sedan i många år, med besök av gäster från hela världen, som gjordes många uppskattade vingårdsbesök. Minnen av smaker och dofter hänger sig kvar, när jag nu återvänt till Sverige, nu ville jag börja dela med mig av allt gott jag hittat. Så nu kan all hitta det bästa av delikatesser och viner under varumärket Madame Smith och Cajsas Cave. Jag har samlat det bästa av vad Frankrike kan erbjuda i delikatesser och för dig att sätta lite guldkant på din vardag.

Välkommen in på besök i min välfyllda monter!!!!

Göteborgs Nya Bryggeri AB


Göteborgs Nya Bryggeri är av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare.

Bakom tankarna till bryggeriet står ett gäng före detta anställda på samma adress. Efter många års mognande har bryggeriet kommit på plats och under vårt första år har vi lanserat flera nya öl och börjat komma ut i hela Sverige. Göteborgs Nya Starkpilsner, go’ IPA, Lilla London och 1810 Oktoberfest är våra mest kända öl. Vi siktar på hög hinkabilitet och att väcka och släcka törst.

Ofwerman Imports


2010 började vi importera viner från Domaine Tropez. Egentligen bara av en händelse. Vi hade passerat reklamskyltar för Ice Tropez flera gånger under tidigare somrar, och till slut provade vi samtliga produkter från gården. Kvalitén var så pass bra att vi beslöt oss för att satsa på att introducera bättre roséviner på den svenska marknaden – utan att ställa krav på gården att de ska tillverka viner på något annat sätt än sitt eget.Hults Dryck & Delikatess AB


Hult Dryck & Delikatess har idag 17 olika produkter i beställningssortimentet, från råvaror av toppkvalitet, tillverkade med högteknologi och ca 130 års hantverkserfarenhet av Prinz familjedestilleri i Österrike. Bland våra kunder finns krogar och restauranger med stjärna i Guide Michelin. Produkterna innehåller specifik frukt & bärdestillat, en snaps gjord av 100% päron, smakar verkligen päron. Frukt & bärlikörerna, som blåbär, fläder, rabarber, persika, körsbär, etc. är tillverkade med samma hantverkserfarenhet! Vi är ensamma i Sverige att erbjuda snapsar bestående av t.ex destillerade aprikoser eller hallon.Munskänkarna


Vi hälsar Dig hjärtligt Välkommen att besöka oss Munskänkarna I vår monter. Vi kommer att finnas representerade under hela mässan. När Du besöker oss så visar vi Dig vad vi har för verksamhet, vad Du kan få ut av att vara medlem och hur man går med I Munskänkarna.

I vår monter kan Du förutom att få information om oss delta I en dofttävling. Du får testa Din näsa genom att dofta på vin I svarta glas. När Du inte ser färgen på vinet och inte får använda munnen så ställs doftsinnet på sin spets.

Vi ser fram emot att få träffa Dig!Skrubbes.se


Skrubbes Wines arbetar med viner från personligt utvalda kvalitetsproducenter, framför allt från Frankrike,  Italien och Spanien. På Skrubbes har vi stor erfarenhet av att hitta guldkorn som tilltalar och överraskar, vårt mål är att ligga i framkant och introducera nya topp-viner/producenter till den svenska konsumenten. I vår produktportfölj finns ett urval som vi hoppas skall tilltala dig som konsument.


Diageo Reserve


A spotlight on Diageo Reserve 

Created in 2004, Diageo’s Reserve division focuses on the global luxury opportunity, bringing together brands built on strong heritage, craftsmanship and authenticity. This luxury portfolio consists of Johnnie Walker Super Deluxe, Cîroc, Don Julio, Tanqueray No. TEN, Ketel One vodka, Zacapa and a fine collection of Single Malts. Not only is it a fascinating part of the business, but is strategically important for Diageo.


Whiskycollector.se


Whisky Collector är en medlemsklubb för spritkonnässörer. Våra medlemmar delar ett genuint samlarintresse för ädla drycker från världens alla hörn, inte bara skotsk Whisky som namnet indikerar, utan allt från en rökig Tequila till stökig amerikansk Rye, eller varför inte en blommig peruansk Pisco eller en klassisk Cognac.

Spritdrycker är ofta förknippade med en anrik historia som är väl värd att känna till för att förstå destillationsmetod, lagring eller smakprofil. Whisky Collectors medlemmar får ta del av historier, förhandsinformation om nya lanseringar hos Systembolaget samt genomföra provningar tillsammans med våra provningsledare.


Runa Vodka AB


”Välkommen att prova ekologiska smakupplevelser i skandinavisk design”

Runa Vodka AB (publ) ägs av mer än 3000 mat och dryckesintresserade personer. Vill Du med vara delägare finns ett emissionserbjudande på mässan som passar alla! Runa tillverkar ekologiska premium vodkor gjorda av vete eller råg samt gin i Sverige.

För Dig som aldrig provat en lagrad gin finns nu möjligheten att prova Runa Old School Yellow Gin, en smakupplevelse långt utöver det vanliga. I vår monter ges även tillfälle att provsmaka produkter från vår samarbetspartner

Facile & Co AB;
– Facile punsch, premiumpunsch med lägre sötma, serverad på de senaste sju årens Nobelbanketter
– Noble Selected ljus rom, offertvinnare i Systembolagets förfrågan och blindtest och lanserad i samtliga butiker den 1 juni 2016
– Noble Selected mörk rom, offertvinnare i Systembolagets förfrågan och blindtest och internationellt prisbelönt i The Rum Masters i London

Runa Vodka – känn det svenska arvet!


Skånska spritfabriken


Skånska spritfabriken är ett familjeföretag med en bakgrund inom vin & spritbranschen från Moët Hennessey. Vi finns i Skåne, utanför Lund där vi inom kort kommer att bygga upp en spritfabrik och ett besökscentrum med provsmakning. Detta är Skånska Spritfabriken.

Vi har sedan 2009 tillverkat äppelbrandy av enbart skånska äpplen. Under 2012 har även Pommeau och Single Malt Whisky lagts till och under 2016 även Gin. Vår målsättning är att med råvaror från Skåne och en beprövad metod från Frankrike förädla så bra produkter som möjligt. Vi har provat ett flertal olika framställningsmetoder och råvaror för att komma fram till de recept vi idag använder.


Spivi AB – Små Shots


De är färgglada. De doftar och smakar av våra mest populära smågodisar. Och de har äntligen gjort seglatsen över Sundet från Danmark. 2017 välkomnar vi de populära filurerna SMÅ SHOTS till Sverige!