Alla våra utställare med Choklad, Nougat & Marsipan


Hall C

Våra chokladutställare visar upp ca: 4000 olika chokladprodukter från hela världen. Här har du chansen att prata med med tillverkare om deras produkter, provsmaka på årets nyheter och köpa med dig till fantastiska festivalpriser.

Beriksson


Beriksson är familjeföretaget från Västsverige som erbjuder nya smaker och godsaker av hög kvalitet. I vår monter finner du mångfaldigt prisbelönt choklad från producenter som Marou, Beschle, Rococo och Kallari. Vi har krämiga praliner och tryffel från La Perla, Oliva, Mathez, ekologisk lakrits och goda drycker. Följ oss på Facebook, Instagram och Pinterest för att få senaste nyheterna: BerikssonSweden. Beriksson.se


Backamo Choklad


EKOLOGISK, EXKLUSIV HANTVERKSCHOKLAD

Strax utanför Jönköping, på det lilla familjeföretaget Backamo Choklad tillverkar vi ekologiska handgjorda chokladkakor med stor omsorg – där glädjen att skapa god smak präglas i varje kaka. För att du ska kunna njuta av naturens bästa smaker använder vi oss av noga utvalda, rättvisa och ekologiska råvaror – en naturlig choklad helt enkelt.


Bräutigams Marsipan


På Bräutigams har vi tillverkat choklad, praliner och marsipan i över 140 år. Vi använder bara råvaror av högsta kvalitet, allt tillverkas för hand, och detta med recept och kunskap som vårdats inom familjen i fem generationer. Vi säljer praliner både i lösvikt samt i exklusiva pralinaskar. Vår berömda marsipan görs på spansk mandel och doppas i 70% choklad utav högsta kvalitet.


Augusta Janssons Karamellfabrik


-En av de äldsta godistillverkarna i Sverige!

Vi är ett familjeföretag som bakar allting för hand med belgisk kvalitetschoklad från Callebaut, en av de äldre chokladtillverkarna i Belgien.

Vi gör de godaste Cocosbollarna i Sverige, efter Augustas egna recept!

Med oss på mässan har vi massor med godsaker i olika former så som Nougat och Tryfflar, Chokladdoppade Marsipanstänger, Chokladbitar med rostade nötter och torkade frukter, Cocosbollar, Karameller och vår berömda Tjongkola!

Förra årets chokladkalas blev en stor succé! Vi ser fram emot att få se er i år igen!

Varmt välkomna till vår monter!


Svenska Kakaobolaget


Svenska Kakaobolaget är en bean-to-bar chokladtillverkare. Vi reser jorden runt i jakten på den allra bästa kakaon. Vi rostar bönorna varsamt och gör choklad i små upplagor. Precis som med kaffe och vin går det att hitta unika toner beroende på vilken typ av kakao som används och var den har växt.
Vi är inte en chokladtillverkare i mängden. Vår idé om choklad och hur den ska vara skiljer sig till stor del från den traditionella industrin. Hur provocerande detta än må vara för traditionalisterna är vi inte ute efter att producera en chokladkaka i mängden. Vi är hängivna jakten på unik kakao som resulterar i extraordinär choklad. Choklad som tänjer på gränserna och visar ett helt nytt spann med smaker. Om du har smakat vår choklad förstår du nog vad vi menar.

I vår ursprungskollektion strävar vi efter att ta fram de olika och unika toner som finns i kakaobönor från olika regioner. I ursprungschokladen adderar vi endast socker för att skapa så ren och ärlig choklad som möjligt. Vi adderar inget extra kakaosmör, vanilj eller sojalecitin. I vår smaksatta kollektion adderar vi olika intressanta smaker för att skapa olika uttryck.


Sackeus


Pionjär inom rättvis handel

Sackeus grundades 1976 av Diakonia (dåvarande Frikyrkan Hjälper) och blev ett aktiebolag 1986 genom samarbete med Svenska Kyrkans Mission och Lutherhjälpen. Redan från starten var idén att genom handel med små producenter sträva efter att förbättra levnadsvillkoren för människor i tredje världen. 1976 var begreppet fair trade i stort sett helt okänt på den svenska marknaden. Sackeus var en av de allra första aktörerna att introducera idén om fattigdomsbekämpning genom rättvis handel. Idag är Sackeus en väl etablerad livsmedelsgrossist och säljer fair trade-produkter under en rad olika varumärken till restauranger, caféer,dagligvaruhandel, specialbutiker och direkt till konsument genom webbshopen på eguale.se. Sedan 2001 ägs Sackeus AB av Bergman & Bergstrands Kafferosteri och det mexikanska kaffeodlarkooperativet UCIRI, som är företagets huvudleverantör av råkaffe.


ScandChoco & ChokladJenny V Plantation


ScandChoco AB grundades av Martin Jörgensen år 2005 och som namnet antyder var det choklad som företaget först fokuserade på. Vi vill bygga upp ett sortiment av unika och exklusiva produkter som helst ska vara ekologiska och/eller rättvisemärkta och vi finns för dig som söker upplevelser utöver det vanliga.

ScandChoco är ett företag för god smak – så låt dig väl smaka!

ChokladJenny

Jenny har varit ChokladJenny sedan 1993 då hon begav sig till England för att sommarjobba på chokladfabriken John Bull.  2006 mötte Jenny en fransman med namnet Pierrick Chourard och relationen till kakao var förändrad för alltid. Han upplyste om de olika kakaosorterna, indianernas liv med Arribabönan, magin bakom bean –to-bar produktion och fördelen med att låta odlarna tillverka sin choklad, istället för att de billigt säljer sina råvaror och chokladen tillverkas i Väst. T.ex Belgisk choklad. Pierrick är grundare av kvalitetechokladen ”Vintage Plantation”, som Jenny beökte sommaren 2008 tillsammans med importföretaget ScandChoco.

Jenny även sitt eget kakaokooperativ att samarbeta med i Peru. Det som kom att bli den första stora importen från Sydamerikas djungel. Relationen med detta kooperativ är ett ständigt utvecklingsarbete. Både för framtagning av bean- to bar chokladen ”Mecsa osha” men även för chokladresor till kooperativet för privatpersoner. Detta för att stötta lokalbefolkningen på orten och att fler skall få upp ögonen för riktig choklad!


Schöttinger  group AB


Heavenly by Schöttinger

Vi är ett familjeföretag som producerar lyxiga svenskt godsaker – den bästa konfektyren på marknaden. Vi producerar sötsakerna med kärlek och använder de bästa råvaror och en stor variation av smaker som är en match gjord i himlen. I vårt sortiment hittar ni olika variationer av lakrits, rostade mandlar och en högkvalitets mandelpasta, alla blandade med olika smaker till absolut perfektion.

Heavenly av Schöttings sötsaker är gjorda i Sverige och vi lovar er att de är himmelska.


Femtorp AB


Femtorp förser marknaden med söta livsmedel och dessertprodukter från de främsta tillverkarna. Detta har vi gjort i mer än två decennier.

Vi vänder oss till landets alla choklad- och konfektyrbutiker, pralin- och chokladmakare, delikatessaffärer, bagerier och konditorier.

Vi finns alltid här för dig, Femtorp är Din söta Leverantör!


Lindroos – Zotter


Zotter är en prisbelönad chokladleverantör från Österrike och är ett av de mest innovativa företagen i branschen. Ledorden hos Zotter är ”bean-to-bar”Fairtradeoch Ekologiskt. Hela produktionen, från kakaofälten till färdig chokladkaka är noga kontrollerad vilket leder till god kvalité. 2016 utsåg Financial Times Zotter till en av de fem bästa chokladleverantörerna i Europa. Chokladexperten Georg Bernardini ger alltid Zotter högsta betyg i sina research i chokladvärlden  och han gav benämningen Världens bästa mjölkchoklad” till Zotters Labooko Nicaragua 50%.

I Zotters breda sortiment kommer du garanterat hitta din favorit, vi ser fram emot att guida dig igenom de läckra chokladbitarna under mässan. Välkommen!


Chokladhuset i Limhamn


Chokladhuset i Limhamn importerar, distribuerar och representerar bl a Choklad från Michel Cluizel, Heilemann, Sv. Michelsen, Gudrun & Niederegger Marzipan i Sverige.

Small Island Chocolates & Coffee


Duane Dove rom & choklad expert och Sveriges enda kakaoodlare med egen plantage på Tobago. Duane med sina rötter i Västindien på Trinidad & Tobago och Guadeloupe har rest runt i Västindien i många år ville skapa en genuin Västindisk känsla med Small Island Chocolates & Coffee och då resor till plantaget på Tobago. Förutom försäljning av sin hög klassig choklad och sin NYA bok kan du även köpa chokladprodukter gjorda på kakaon och smaker från Karibien. Fantastiska choklad & romprovingar med Duane Dove under festivalen Duane kommer att hålla i ett antal fantastisk rom & chokladprovningar under hela festivalhelgen detta till fantastiskt subventionerade priser. Samtliga deltagare av dessa provningar får chansen att medverka i en utlottning av ett presentkort till en resa till paradisön Tobago och ett besök på Duanes choklad plantage. Detta i samarbete med Tobago House of Assembly Division of Tourism, Tobago Cocoa Estate W.I. Ltd samt Small Island Chocolates & coffee och Duane Dove. Så förboka dina biljetter till dessa provningar direkt via festivalens webbshop www.billetto.se. Observera att biljetterna är begränsade och vi rekommenderar att du köper dem som förköp. Mer info om provningarna hittar du på festivalens hemsida www.chokladkalaset.se


Werners Gourmetservice


Valrhona grundades 1922 av den franska konditorn Monsieur Guironnet i den lilla staden Tain-l’Hermitage  och har sedan dess producerat choklad av högsta klass. De olika chokladsorterna bjuder på ren njutning av olika smakkombinationer.

Valrhona-chokladens framgångar vilar på tre pelare:

  • Valrhona väljer ut plantage, planterar och skördar kakao av högsta klass.
  • Valrhona skapar en unik blandning av sällsynta smaker i sin chokladfabrik belägen i den lilla staden Tain-l’Hermitage, i hjärtat av Rhonedalen i södra Frankrike.
  • Valrhonas mål är att producera och leverera utsökt choklad till såväl professionella konditorer som konsumenter över hela världen.

Dessutom arbetar vi aktivt med CSR-frågor i hela ledet. Vi har en ny hållbarhetsstrategi som vi kallar Live Long, och som består av fyra åtaganden när det kommer till kakao, miljö, gastronomi och gemenskap.


Lyx Konfektyr AB


Lyxkonfektyr

Hantverk och choklad på löpande band!

Hos oss hittar du lyxigt god choklad i massor av former, Julchoklad, Påskgodis, marsipan, praliner, knäck. Allt som behövs för goda helger och allt är naturligtvis gjort för hand med stor möda och kärlek. Ända sedan starten drivs Lyxkonfektyr av familjen Bazargan. Vårt mål är att tillhandahålla en lyxig och god choklad som alla ska kunna unna sig! All vår choklad är av högsta kvalitet. Jul och påsk har vi allt tänkbart gott ni kan behöva och andra säsonger kan ni njuta speciellt av våra goda praliner och chokladtryfflar.


Zebeda Chocolate


Zebeda Chocolate Vi på Zebeda Chocolate arbetar med Choklad, Chokladkakor, Drickchoklad, Råchoklad, Råvaror, Praliner, Företagspresenter, Presentaskar och en massa annat gott och spännande. Allt av riktigt hög kvalité och allt framställt under bra förhållanden med råvaror på topp. Allt vi stoppar i oss påverkar oss på något sätt. Allting Du hittar här har på något sätt anknytning till kropp & hälsa och att Du ska må bra samt att kakaobönderna och naturen skall må bra. För oss är det viktigt att kunna erbjuda Dig hälsosamma och nyttiga Gósaker.

Lär dig mer om Choklad, Kropp & Hälsa på en av Kerstis Chokladprovningar under Chokladfestivalen! Zebeda Chocolate har bl.a.  Zebeda Chocolate – Vegan, Glutenfri, Ekologisk, Sojafri och fri från vitt socker, endast sötad med cocosnektar. Esthechoc: Beauty choklad. Bra för huden. Blanxart – krämig choklad Original Beans – ”one bar plants one tree” Pacari Chocolate – Råchoklad, Biodynamiskt odlad. Madécasse Choklad –  ”4 times the impact of Fair trade” Drickchokladstickor – Flera olika smaker. NY Bok – Chokladbollar Nyttigt & Gott. Kan du tänka dig att äta chokladbollar till frukost?