Alla våra utställare med Choklad, Nougat & Marsipan


OBSERVERA ATT DELTAGANDE FÖRETAG UPPDATERAS HELA TIDEN, SLUTLIG LISTA PRESENTERAS 1 SEPTEMBER 2020

Hall A, B samt C

Våra chokladutställare visar upp ca: 4000 olika chokladprodukter från hela världen. Här har du chansen att prata med med tillverkare om deras produkter, provsmaka på årets nyheter och köpa med dig till fantastiska festivalpriser.
Storm & Bille


Vi stenmaler och tillverkar choklad hantverksmässigt från grunden av ekologiska bönor och råsocker. Fritt från mjölk, nötter, gluten och soja.

Inga konstigheter!


Augusta Janssons Karamellfabrik


-En av de äldsta godistillverkarna i Sverige!

Vi är ett familjeföretag som bakar allting för hand med belgisk kvalitetschoklad från Callebaut, en av de äldre chokladtillverkarna i Belgien.

Vi gör de godaste Cocosbollarna i Sverige, efter Augustas egna recept!

Med oss på mässan har vi massor med godsaker i olika former så som Nougat och Tryfflar, Chokladdoppade Marsipanstänger, Chokladbitar med rostade nötter och torkade frukter, Cocosbollar, Karameller och vår berömda Tjongkola!

Förra årets chokladkalas blev en stor succé! Vi ser fram emot att få se er i år igen!

Varmt välkomna till vår monter!


ScandChoco & ChokladJenny V Plantation


ScandChoco AB grundades av Martin Jörgensen år 2005 och som namnet antyder var det choklad som företaget först fokuserade på. Vi vill bygga upp ett sortiment av unika och exklusiva produkter som helst ska vara ekologiska och/eller rättvisemärkta och vi finns för dig som söker upplevelser utöver det vanliga.

ScandChoco är ett företag för god smak – så låt dig väl smaka!

ChokladJenny

Jenny har varit ChokladJenny sedan 1993 då hon begav sig till England för att sommarjobba på chokladfabriken John Bull.  2006 mötte Jenny en fransman med namnet Pierrick Chourard och relationen till kakao var förändrad för alltid. Han upplyste om de olika kakaosorterna, indianernas liv med Arribabönan, magin bakom bean –to-bar produktion och fördelen med att låta odlarna tillverka sin choklad, istället för att de billigt säljer sina råvaror och chokladen tillverkas i Väst. T.ex Belgisk choklad. Pierrick är grundare av kvalitetechokladen ”Vintage Plantation”, som Jenny beökte sommaren 2008 tillsammans med importföretaget ScandChoco.

Jenny även sitt eget kakaokooperativ att samarbeta med i Peru. Det som kom att bli den första stora importen från Sydamerikas djungel. Relationen med detta kooperativ är ett ständigt utvecklingsarbete. Både för framtagning av bean- to bar chokladen ”Mecsa osha” men även för chokladresor till kooperativet för privatpersoner. Detta för att stötta lokalbefolkningen på orten och att fler skall få upp ögonen för riktig choklad!


Schöttinger  group AB


Heavenly by Schöttinger

Vi är ett familjeföretag som producerar lyxiga svenskt godsaker – den bästa konfektyren på marknaden. Vi producerar sötsakerna med kärlek och använder de bästa råvaror och en stor variation av smaker som är en match gjord i himlen. I vårt sortiment hittar ni olika variationer av lakrits, rostade mandlar och en högkvalitets mandelpasta, alla blandade med olika smaker till absolut perfektion.

Heavenly av Schöttings sötsaker är gjorda i Sverige och vi lovar er att de är himmelska.


Small Island Chocolates & Coffee


Duane Dove rom & choklad expert och Sveriges enda kakaoodlare med egen plantage på Tobago. Duane med sina rötter i Västindien på Trinidad & Tobago och Guadeloupe har rest runt i Västindien i många år ville skapa en genuin Västindisk känsla med Small Island Chocolates & Coffee och då resor till plantaget på Tobago. Förutom försäljning av sin hög klassig choklad och sin NYA bok kan du även köpa chokladprodukter gjorda på kakaon och smaker från Karibien. Fantastiska choklad & romprovingar med Duane Dove under festivalen Duane kommer att hålla i ett antal fantastisk rom & chokladprovningar under hela festivalhelgen detta till fantastiskt subventionerade priser. Samtliga deltagare av dessa provningar får chansen att medverka i en utlottning av ett presentkort till en resa till paradisön Tobago och ett besök på Duanes choklad plantage. Detta i samarbete med Tobago House of Assembly Division of Tourism, Tobago Cocoa Estate W.I. Ltd samt Small Island Chocolates & coffee och Duane Dove. Så förboka dina biljetter till dessa provningar direkt via festivalens webbshop www.billetto.se. Observera att biljetterna är begränsade och vi rekommenderar att du köper dem som förköp. Mer info om provningarna hittar du på festivalens hemsida www.chokladkalaset.se


Zebeda Chocolate


Zebeda Chocolate Vi på Zebeda Chocolate arbetar med Choklad, Chokladkakor, Drickchoklad, Råchoklad, Råvaror, Praliner, Företagspresenter, Presentaskar och en massa annat gott och spännande. Allt av riktigt hög kvalité och allt framställt under bra förhållanden med råvaror på topp. Allt vi stoppar i oss påverkar oss på något sätt. Allting Du hittar här har på något sätt anknytning till kropp & hälsa och att Du ska må bra samt att kakaobönderna och naturen skall må bra. För oss är det viktigt att kunna erbjuda Dig hälsosamma och nyttiga Gósaker.

Lär dig mer om Choklad, Kropp & Hälsa på en av Kerstis Chokladprovningar under Chokladfestivalen! Zebeda Chocolate har bl.a.  Zebeda Chocolate – Vegan, Glutenfri, Ekologisk, Sojafri och fri från vitt socker, endast sötad med cocosnektar. Esthechoc: Beauty choklad. Bra för huden. Blanxart – krämig choklad Original Beans – ”one bar plants one tree” Pacari Chocolate – Råchoklad, Biodynamiskt odlad. Madécasse Choklad –  ”4 times the impact of Fair trade” Drickchokladstickor – Flera olika smaker. NY Bok – Chokladbollar Nyttigt & Gott. Kan du tänka dig att äta chokladbollar till frukost?


Limera Choklad


Ät choklad och uppmuntra bönder att sluta odla koka och istället börja producera kakao. Chocoleros choklad är dessutom ekologisk och fri från tillsatser.

Genom att köpa Chocoleros choklad hjälper man på flera olika sätt latinamerikanska kokaodlare att överge sina olagliga plantor för att istället börja odla något som är både närande och fredligt: kakao. För varje köpt chokladprodukt så skyddas 1 m² mark från att bli en kokaodling för en säsong.

För varje såld chokladkaka går dessutom en krona i mikrolån till kakaobönder och ytterligare en krona till en svensk organisation som arbetar mot missbruk. Denna organisation kommer väljas ut på Chocoleros facebooksida med hjälp av deras följare.

Chocolero gör tre chokladkakor: mörk, mörk med kaffe och mjölkchoklad, samt chokladdragerade kakaonibs och kaffebönor – kallade ”crack” (en biprodukt vid kokainframställning). Alla utan aromämnen och tillsatser som sojalecitin. Dessutom är all kakao ekologisk och inköpt från Fairtrade-certifierade kooperativ. I Sverige säljs de av det nystartade företaget Limera AB, som också har Ä-märkt produkterna.