Alla våra utställare med Lakrits


Lakrits

Hall C

Lakritsutställarna visa upp lakritsprodukter från hela världen. Här har du chansen att prata med tillverkare och grossister om lakrits och provsmaka på årets nyheter och köpa med dig till fantastiska festivalpriser.
Amarelli Nordic


Nordisk importör av Amarellis lakritsprodukter från Kalabrien i Italien.
Levereras till hela Skandinavien.
Amarellis är världens äldsta lakritsfabrik ( Startade 1731).Lakritsbolaget


Lakritsbolaget driver, med stor passion för god lakrits, webbutik med brett sortiment av utvalda lakritsprodukter från en mängd olika leverantörer.

På Göteborgs choklad och lakritsfestival presenterar Lakritsbolaget ett eget sortiment bestående av klassisk söt och salt lakrits, dragerade lakritsprodukter samt lakritspulver, lakritsgranulat, lakritsrötter mm. I sortimentet finns också t.ex. lakritste och smaksatt salt.

Lakritsbolaget drivs av en genuin kärlek till lakrits. Vi älskar lakrits och vill tillsammans med tillverkare och samarbetspartners sprida bra produkter och öka kunskapen om lakrits. Vi är nyfikna och lyhörda och letar ständigt efter spännande lakritsnyheter.Gammelstads Knäck & Karameller


Gammelstads knäck och karamell är  Sveriges kanske minsta karamellfabrik. våra gigantiska nio kvadrat ligger strax utanför världsarvet Gammelstads kyrkby. Vi är solta över att stötta våra lokala bönder genom att bara använda råvaror från NorrmejerierLIQ Lakrids


TOMI BJÖRCK

LIQ flavours have been developed by the renowned chef and restaurateur Tomi Björck. Tomi’s fine dining background really shows in the use high quality ingredients and  painstakingly thorough approach to developing flavours. Tastes familiar from top restaurants, like salty caramel and orange and black pepper work perfectly with liquorice. Tomi is constantly developing new ideas, so stay tuned for interesting new LIQ flavours.


Polkaprinsen


Vi som äger och driver Polkaprinsen är Catrin Kvist och Stefan Fransson. Vi har butiken och kokeriet mitt i hjärtat av Gränna. Här kan du handla polkagrisar, karameller, souvenirer, leksaker och en massa annat roligt. Vi bakar självklart alla polkagrisar i butiken och du kan både få se och ,har du tur, få smaka på en alldeles nybakt, varm liten bit polkagris. Vi har öppet året om. !
Allt började under sommaren 2013 då Stefan ställer upp i Candy Championship. Här vinner han SM på fredagen i Jönköping och får då representera Sverige i Polkagris VM under lördagen i Gränna. Även här vinner han och koras till Världsmästare i polkagrisbakning.!


Lakrids by Johan Bülow


Handmade & Organic

Handmade & Organic är baserat på den allra första lakritsen som Johan kokade på Bornholm år 2007. Vi har återskapat receptet från den tiden med den kunskap och de faciliteter vi har idag – och så har vi gjort lakritsen 100 % ekologisk. Vår ekologiska lakrits är långkokt i upp till 4 timmar i en öppen gryta. Det ger en kolaaktig konsistens och en fantastisk, koncentrerad smak som verkliga lakritsälskare inte kan motstå.


Hans Hugo`s


Vi erbjuder ett brett och varierat utbud av konfektyr, choklad och lakrits av mycket hög kvalité.Du som kund står alltid i centrum och vår målsättning är att du alltid ska vara nöjd med oss och våra produkter.

Allt gott!

Cissi Glittvik


Haupt Lakrits AB


Vår passion är lakrits
Vi vill göra världens bästa lakrits!

En kvalitetslakrits som passar lika bra efter en god middag som till ett gott glas vin eller när du bara vill skämma bort dig själv. Sedan vi startade sommaren 2013 har vi sökt efter de bästa ingredienserna i världens alla hörn och arbetat med att få våra recept perfekta. Vi är ödmjuka inför uppgiften och lär oss varje dag.


Lakritsfabriken i Ramlösa


Lakritsfabriken i Ramlösa grundades 2011 av ScandChocos egen Martin Jörgensen och kom att bli Sveriges första distributör av Premiumlakrits. I produktionen används endast utvalda råvaror och man kan därför leverera förstklassiga produkter, som dessutom är helt utan gluten. Målet är att tillverka godsaker av oantastligt hög kvalitet som ska kunna ätas av alla. Bara det bästa är gott nog! Detta är säkert en av anledningarna till att man 2013 fick ta emot det prestigefyllda priset Salmiakki 2013 Finlandia Prize – årets lakrits i Finland.


Nammi Godis AB


Nammi Godis
Djúpur, Draumur och Lakritsdjöflar är några av de populära varumärken från Island som Nammi Godis AB marknadsför i Sverige. Nyhet i år Flinghavssalt från isländska Saltverk smaksatt med bl.a. lakrits. Grymmaste smakupplevelsen! Miljövänligaste tillverkningen! Renaste havsvattnet från norra ishavet!”


Sjutton Kvadratmeter Lakrits


Sjutton kvadratmeter lakrits är Göteborgs enda lakritsbutik. I sortimentet finns över 400 olika produkter; något för alla!


Brand of Gefle


Brand of Gefle AB™ etablerades i Gävle 2014 av Kenneth Wallström och Erik Vestin.

Vi tillverkar och säljer svenska kvalitets pastiller, med fokus på naturliga ingredienser och svenska smaker. Bolaget verkar för produktion och tillverkning i närområdet och med omsorg om det lokala. Företaget har en mindre fabrik i Gävle. Vi ska vara en vital uppstickare där nya målgrupper med krav på äkthet och naturlighet står i fokus. Visionen är att ta en ledande position på premiumpastill-marknaden och som tillverkare av EMV.

välkommen på ett besök!


Svea Karamellkokeri


Sveas Karamellkokeri, etablerat 2009, är Sveriges minsta karamellkokeri där allt produceras för hand i liten skala. Vi tillverkar hårda karameller enligt gammaldags, genuina recept och lakritsprodukter. En stor del av våra produkter är gluten- och gelatinfria. Det alltmer populära varumärket Wombat Candies ägs av oss. I denna serie ingår en hel del lakritsprodukter men även nya inslag av fruktgodis. Vi erbjuder dessutom ett gediget sortiment av te i lösvikt samt en del tillbehör.