Alla våra utställare med varma & kalla drycker


Varma & kalla drycker

Här hittar du drycker så som Kaffe, Tea och varm choklad men även Must, Juice och andra kalla dryck från hela världen. Här kan du träffa Baristorna som kan allt om dessa drycker, provsmaka och även köpa med dig nyrostat kaffe hem.Slöinge Kafferosteri


Slöinge Kafferosteri är ett så kallat mikrorosteri som endast hantverksrostar specialkaffe i små batcher. Kaffet hantverksrostas varsamt för att de komplexa syrorna och sockerarterna ska framhävas optimalt. Rostar man för hårt eller för länge bränns sockret i stället för att karamelliseras och man får en bränd böna med en besk eftersmak. Specialkaffe är helt enkelt kaffe av den allra högsta kvaliteten på världsmarknaden och kaffet köps in från små producenter runt om i världen genom Direct Trade. Vi handlar alltså ofta direkt med bonden, utan en massa mellanhänder. Det är mycket viktigt att hela handelskedjan är transparent, så att vi vet precis vad som händer i varje led. Vi besöker också plantagerna så ofta vi hinner för att lära oss mer och för att se att allt sköts på rätt sätt. De allra flesta av våra kaffeproducenter är även utbildade agronomer och lämnar inget åt slumpen. Kaffeplantorna sköts om som små barn och kaffebären plockas för hand när de är perfekt mogna.

Njut av en kopp riktigt kaffe med gott samvete!Gooslander Kaffe


Det unika kaffet

Vi anser att vi har funnit receptet på det godaste kaffet någonsin. Gooslander kaffe består av en internationell blandning kaffebönor som ger ett kraftfullt, komplext och mustigt kaffe. Med en doft från 20-talet!

Innovativ design och nytt tänk kring presenter och gåvor.

Vi har omsorgsfullt valt ut våra förpackningar och innehåll till varje Gooslanderprodukt. Tanken är att våra produkter ska kunna tilltala både kvinna och man oavsett ålder. Gooslander passar till alla tillfällen du vill ge en lite lyxigare gåva men fortfarande inte betala för mycket. Förpackningarna för tankarna till 20-talet och den rustika kvalitetskänslan som fanns då. Kaffet är vår stolthet och resultatet av ett fantastiskt äventyr.  Alla produkter går att köpa separat.Nordiska Kafferosteriet


Nordiska Kafferosteriet arbetar för att framställa världens mest ansvarsfulla kaffe. Ni hittar oss på natursköna Råda Säteri i Mölnlycke strax utanför Göteborg där vi uteslutande rostar högkvalitativa ekologiskt odlade och Fairtrade-certifierade kaffesorter i Sveriges och kanske världens första biogasdrivna microrosteri. Vi kan berätta många historier om hur vi exempelvis torkar kaffe med solenergi och kaffepellets istället med ved från Centralamerikas regnskogar eller hur kaffet förpackas i egenutvecklade biobaserade påsar utan aluminium. Kom gärna förbi vår monter för att prova kaffet eller prata mer om hållbar utveckling!

Nordiska Kafferosteriet – för smaken och den goda sakenJames Tea Merchants


Coultier & Co AB är ett svenskt företag som handlar med premium-te mot den svenska marknaden med ett senare fokus på Europa.

Företaget är ett resultat av teamets samlade idéer och nätverk från många år inom den internationella tehandeln.

Vi har skapat det första svenska varumärket inom premium-te James Tea Merchants, ett te med enbart naturliga råvaror och naturlig smaksättning.

Coultier & Co befinner sig i en kraftig expansionsfas med ett mycket stort intresse för företagets produkter, både nationellt och internationellt.

Idag är företaget verksamt i Sverige, med stora kunder inom dagligvaruhandel, café- och presentbutiksbranschen.Sofiero Kafferosteri


CAFÉGO är resultatet av mångårig kaffekompetens samlad i ett litet paket. Spännande blandningar av råkaffe från olika ursprung, men alltid med en stor andel Östafrika. Fylligt och smakrikt med en lång och elegant eftersmak tack vare den mörka rostningen och de högvuxna noga utvalda bönorna.

Allt vårt kaffe är UTZ-certifierat. UTZ står för ett helhetstänk som skapar ett långsiktigt hållbart jordbruk med minskad miljöpåverkan och högre levnadsstandard för kaffeodlarna.

Ett kaffe med både god smak och gott samvete!

Highland Mist är ett lätt mörkrostat kaffe med ursprung från Östafrika och Centralamerika. Kaffet hämtar en balanserad karaktär från högvuxna områden i Centralamerika. Ett något mildare kaffe som ändå är smakrikt, med tydlig friskhet och lång eftersmak. Minst 50 % av bönorna är från plantager som ligger på över 1200 meters höjd.

Triple Mountain är ett mörkrostat kaffe med ursprung från tre högvuxna områden i Östafrika, Colombia och Centralamerika. För att få fram smak karaktärerna har vi rostat kaffet enligt vår definition av skånerost. Ett friskt och välbalanserat kaffe med en lång, ren och fyllig eftersmak. Minst 50 % av bönorna är från plantager som ligger på över 1400 meters höjd.

Volcanic Blend är ett extra mörkrostat kaffe med en hög andel bönor från Östafrika och framförallt från de vulkaniska jordarna kring Mount Kenya. Denna jordmån ger kaffet en unik prägel och en smakupplevelse med mycket fyllighet och karaktär. Ett kaffe med extra rundhet och lång elegant eftersmak. Minst 50 % av bönorna är från plantager som ligger på över 1500 meters höjd.

Götheborgs Te & Kaffehandel


Götheborgs Te & Kaffehandel är en livsnjutarbutik där du finner det lilla extra. Kafferosterierna Bergstrands, Kahls, Johan & Nyström samt italienska Caffe Mauro levererar över 50 olika kaffeblandningar i hela böner som mals ner efter dina önskemål.

Butiken har även över 170 sorter te från hela världen. Här hittar du dessutom alla typer av maskiner och bryggare som behövs för att göra kaffe eller te.Gbg Soda


Vi gör alkoholfria drycker med vuxna smaker. Drycker som fungerar som ett fullgott alternativ i alla de sammanhang då alkohol inte passar. Man skall inte behöva avstå från att dricka något spännande med stor smak för att man inte kan eller vill dricka alkohol.