Alla våra utställare med delikatesser, Varma & kalla drycken och produkter Närproducerat EKO och Fairtrade.


OBSERVERA ATT DELTAGANDE FÖRETAG UPPDATERAS HELA TIDEN, SLUTLIG LISTA PRESENTERAS 1 SEPTEMBER 2020

Hall A, B & C

Här finns allt för dina smaklökar och de presenteras av företag från hela Europa. Prova olivolja, ost, oliver och andra delikatesser och hitta just din favorit.Djäknegårdens Honung


Djäknegårdens honung – en historia med gamla anor

Biodlartraditionen har funnits i släkten sedan 1800 talet, idag är det Andrea Wallroth på Djäknegårdens Honung som bär den vidare. Dock har framställningen moderniserats lite och idag består honungsframställningen i huvudsak av smaksatt honung för olika tillfällen. Det unika är att alla  bär namn av släktningar.


Ostlinjen


Om Ostlinjen

Vår verksamhet går ut på att finnas där kunderna är ,dvs vi kommer/kör till dem istället för att de får komma till en permanent butik. Vi har ca 20 års erfarenhet av mat-­‐ o delikatess försäljning med huvudinriktning på ost. Dessutom har vi ca 10 års erfarenhet av restaurang branchen.

Vi har ett mycket brett sortiment med inriktning på vällagrade, starka ostar.
Både ostar som är tillverkade på komjölk , get-­‐o får mjölk.

♦ Pastöriserade och icke-pastöriserade

♦ Flera sorter med liten fetthalt

♦ Danska kittostar med mycket smak och karaktär direkt importerade från välkända danska ysterier/mejerier

♦ Kryddostar svenska och danska.

♦ Hårdostar, lagrade från bl a Spanien, Italien, England, Holland, Schweiz, Österike, Norge och Irland

♦ Svenska klassiker som Präst- , Herrgård- , Greve-­ , Svecia-­ och Hushålls ost med flera års lagring.


Nonna Italia


Nonna Italia

Nonna Italia är främst en webbutik som säljer delikatesser från Italien med hög kvalité. De erbjuder olika sorters pasta, olivolja, tomatsåster perfekt för bla. pizzan, salami, bönor, ostar, pesto och fikon med choklad m.m. Precis som nonna (mormor) noggrant väljer sina varor åt familjen, gör de det åt er och importerar direkt från producenten med varor som är valda med omsorg.
Nonna Italia väljer i första hand hantverksmässigt tillverkad mat, producerad med omtanke om miljö, människor och kvalité. Därför hittar du många produkter märkta med Slow food och EKO.

Nonna Italia ägs och drivs av Martina Manco som kommer från en liten by nära Salerno i regionen Kampanien. Där finner du kända platser som Napoli, Pompei och magiska Amalfikusten.
Efter flera år utomlands och nu i Sverige, har hon bestämt sig för att dela med sig av det bästa från den italienska kulturen genom att erbjuda matprodukter av hög kvalité och hålla i speciella event.
Martinas önskan är att dela med sig av hemligheter från det italienska köket som har förts vidare genom hennes mormor sedan hon var liten.

Buon appetito!


Campange de France


Campagne de France är ett tvåmanna företag som säljer våra autentiska produkter på olika mässor runt om i Sverige. Våra produkter har visat sig mycket populära och vi har en stor återkommande kundbas som är roligt att träffa igen vid varje tillfälle. I vårt sortiment finner ni 16 olika handgjord franska luft torkade korvar. Handgjorda bondostar och fina hårdostar som Gruyere, Comte och Parmesan. Vi ser fram emot att träffa alla våra nuvarande kunder och även nya, dessa kommer få en ny fantastisk smakupplevelse med våra franska produkter.


Wapnö


I mer än tjugo år har Wapnö utvecklat ett eget ekologiskt kretslopp direkt här på gården. God djuromsorg, smakupplevelse och hållbar utveckling har länge varit självklarheter. Det är därför du inte hittar någon liknande gård i Sverige eller kanske ens i världen. Ur gårdens kretslopp har den egna hållbarhetsmärkningen Härproducerat® kommit till. Härproducerat® innebär att råvara och förädling finns på samma plats och tar bort ett helt transportled i kedjan. Från Wapnö gårds kretslopp kommer mejeriprodukter, öl, vatten, lemonad, cerealier, grönsaker samt kött och chark från djur som aldrig har fått antibiotika.


CC´s havtornsdelikatesser


På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar vi, Christer och Camilla, havtorn.

Vårt varumärke CC´s står för lokalproducerade ekologiska havtornsprodukter som tillverkas med hjärta och själ för hälsa och välbefinnande.Odlingen består av 2000 stycken havtornsbuskar. Havtornsbären handplockas omsorgsfullt varje år och genom stor noggrannhet i förädlingen uppnår vi en hög kvalité i våra produkter.Viltmat AB


” Viltmat AB är ett familjeföretag som startades 2008.  Mångårig erfarenhet av matlagning tillsammans med ett genuint jakt intresse var och är de två gemensamma nämnare som ligger bakom vårat koncept.

Viltkött är inte bara gott. Det är nyttigt också. Det är fettsnålt, proteinrikt och rikt på mineraler. Och det har en positiv koppling till natur och miljö.


Eastern Harmony


Välkommen till Eastern Harmony

Vi är belägna i Göteborg, med ett stort utbud av exklusiva direktimporterade kinesiska produkter med konkurrenskraftiga priser. Vår målgrupp är företag, återförsäljare samt konsumenter i norden. Vill ni bli återförsäljare av våra exklusiva produkter, kontakta oss. I vår butik kinabutik.se erbjuder vi exklusiva kinesiska örter, naturgodis, ingefära, hälsoteer samt feng shui artiklar. Vi har kunskaperna om, och kan traditionerna kring dessa som har funnits i över 5000 år. Hjärligt välkommen till vår monter.


Fredriksssons


Vi har alltid rest mycket kors och tvärs över jorden, men maten har alltid stått i centrum. Hos oss får du uppleva det genuina, det läckra och mat som är tillverkad utan tillsatser, med en stor nypa kärlek och ofta småskaligt. Vi har sett hur livet ofta har kretsat kring maten och dess förmåga att skapa ett gott umgänge människor i mellan. Där vill vi vara. I centrum för att skapa genvägar till ett gott umgänge.

Vi har låtit oss inspireras och tagit med idéerna hem och börjat experimentera med att hitta en läcker twist på klassiska recept. Vi bestämde oss för att börja med att utveckla läckra marmelader då vi finns vid soliga Öland med dess fantastiska frukter. Allt gjort på ett medvetet sätt utan kompromisser.

Framgångarna har inte väntat på sig, vi har idag tre egna butiker, fått flertal guld- och silvermedaljer i SM i mathantverk, blivit utvalda till Nobelmiddagens Night Cup och får fantastisk respons från mat- och smakkunniga livsnjutare såväl som från toppkrögare och årets kockar. Våra produkter finns hos utvalda återförsäljare, goda restauranger, residens och slott.

Välkommen med att njuta av smakerna!


Gåshaga Gourmet


För oss är delikatessvaror något som måste hanteras med stor kärlek. Det gäller såväl råvaror, tillagning som urval. Därför tänker vi alltid med hjärtat i alla beslut vi tar. Och en hel del med smaklökarna förstås. När vi väljer ut produkter som ska vara med i vår familj vet vi precis vad vi vill åt – fina smaker, noga utvalda råvaror och småskaliga, hängivna producenter med fokus på hög kvalitet och genuint mathantverk. Resultatet är handplockade delikatesser skapade av människor som är lika passionerade och matälskande som vi. Och kanske också som du. /Lotta & Fredric


Smaker av Solen


Smak av Solen kommer närvara med en helt ny design av vårt importerade tapas märke Plaza del Sol.

Välkommen för att provsmaka bl.a. oliver med olika fyllningar.

Vi är ett nytt företag med fokus på den spanska halvön. Vi vill ta med smaken och känslan av sol och värme till Sverige året runt. Vi erbjuder olika tapasprodukter, en hel serie ekologiska olivoljor, vinäger och marmelader samt chips och nötter. Mitt mål är att jobba med små producenter som oss själva där vi är välkomna att titta på produktionen på plats. Fokus ligger på att hitta unika gourmet produkter med en historia.

Vi har också importen av de goda Rosegones- spanska mandelskorpor från MonteTuria. Kanske dom första mandelskorporna i Sverige ?.

Välkommen!

Önskar Elisabeth, Hanna och Molly


Laby´s Honung & Choklad


LABYs består av familjeföretaget Familjen Laby AB.  Som är ett familjeföretag med verksamhet i Hedemora , södra Dalarna.Verksamheten består av tillverkning och försäljning till återförsäljare av våra praliner och andra chokladprodukter. Vi säljer också till privatpersoner och företag som inte är återförsäljare via vår fysiska butik i Hedemora samt via denna ebutik. Där vi har ett sortiment bestående av kaffe och te med mera.Dessutom har vi precis börjat med att grossa choklad från Barry Callebaut där vi inriktar oss främst på deras varumärken Callebaut och Cacao Barry. Tonvikten i detta sortiment kommer ligga på deras specialchoklader som inte annars är så vanligt förekommande hos andra grossister.Med vänliga hälsningar från

Anders och Mattias Laby
Personerna bakom LABYs


Madame Smith


Hemkommen till Sverige efter 12 år i Frankrike har jag tagit med mig
lite av allt det goda jag smakat där. Delad glädje är dubbel glädje och
nu är ni välkomna att smaka mina franska delikatesser. Vinbutiken
Cajsas Cave har nu ökats ut med bland annat olivoljor som
fått guldmedalj på mässan i Paris. Där finns anklever från ankor som
gått ute och fått ekologisk föda, smaksatt senap från Provence,
fruktvinäger och fruktsirap, tapenade och pistou samt ljuvlig choklad
från en av Frankrikes bästa chokladmästare.
Välkomna till en odyssé av smaker !


PLUS 4630


Vi som driver Plus4630 heter Pernilla och Yannis. Tillsammans delar vi en passion för Grekland och det grekiska köket. Att laga god mat och avnjuta den tillsammans med vänner och familj är en viktig del i vårt liv. Vi reser runt i Grekland för att hitta unika produkter och upptäcka nya producenter.

Vi har exklusiva samarbeten med såväl namnkunniga företag, små familjeföretag samt kvinno-kooperationer. Dessutom har vi utvecklat vårt eget varumärke för premiumprodukter under namnet MERAKI – Fine Greek Products.

Själ, kreativitet och kärlek. Det är vad grekiskans MERAKI symboliserar. Samtliga produkter är tillverkade med MERAKI av noggrant utvalda små producenter i Grekland. Våra produkter erbjuder unika smaker, dofter och färger.

Vi erbjuder oliver, olivolja, ostar, skorpor och honung.Våran extra jungfru olivolja från Samos belönades med en guldmedalj i en stor olivoljetävling i Aten 2012!

Vår vision är enkel: Att erbjuda Dig det bästa av Grekland!
Varmt välkommen till vår monter!


Svenskt Mathantverk


Svenskt mathantverk har tillverkning i Härliga Härjedalen i Lillhärdal.

Där bakar vi olika brödsorter som Hällbröd, Skogsknäcke, Morotsbröd och Dinkelbröd mm. Vi kokar även sylt och marmelad i många olika smaker som bland annat Vildhallonsylt, Punschblåbärsylt, Morotsmarmelad och Rödlöksrota.

Vi har även tillverkning av honung, senap, sirop mm.