Provningar & föreläsningar utan alkohol.

Under Jönköpings Choklad, Lakrits & Delikatessfestival har du som besökare chansen att gå på fantastiska provningar till mycket reducerade priser. Dessa provningar hålls av framstående föreläsare med stort kunnande inom sitt yrke och produkter. I år kan du välja mellan två olika provningar med eller utan alkohol. Det finns bestämda regler för dig som vill gå på provningar med alkohol. Mer om detta kan du läsa om under fliken ”Provningar med alkohol”.

Alla provningar som hålls under festivalhelgen hittar du längst ner på denna sidan. Biljetter till provningarna köper du via festivalens webbshop.


Biljetter till provningar

För att gå på en föreläsning behöver du:

Entrébiljett
Provningsbiljett

Dessa kan du köpa på 2 olika sätt:

  • Som förköp tillsammans med entrébiljetter via vår webbshop.
  • Direkt på plats i speciell kassa inne på festivalområdet.

Biljetterna är mycket prisreducerade och begränsade så först till kvarn gäller.


Pris på provningsbiljetter

Provningsbiljetterna är mycket reducerade:

  • Provning fr.25:- per biljett/person

Ordinarie priser ligger mellan 595-795:- så passa på att gå på fler när du nu får chansen.



Läs om alla våra provningar


Scheman

Nedan hittar du ett översiktsschema för provningarna.

 Längre ned på denna sidan kan du läsa mer ingående om alla provningar och vad de handlar om och vem som håller i dessa. 

Priser

Köp provningsbiljetter via festivalens webbshop. För att komma direkt till webbshopen trycker du på knappen på denna sidan. Här kan du även köpa samtliga sorters entrébiljetter och alla rabatterade biljetter.

FREDAG

ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Fredag 9 mars
Föreläsningssal: 1  

Tid: 16:00
Pris: 100 kr


Norrländsk bean to bar innovation

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som chokladproducent och den innovativa choklad de framställer från en källare i Umeå. 

Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av​​ choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.
2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.

LÖRDAG

Chokladprovning med Zebeda Choklad: Baka Nyttigt & Gott!

Dag: Fredag 9 mars
Föreläsningssal: 1 

Tid: 18:00
Pris: 100:-


Baka Nyttigt & Gott
Tänk att du kan äta go´saker hela dagen och känna dig hälsosam. Japp, det är möjligt.
Kersti Liljeqvist Zebeda är sjuksköterska och har varit intresserad av hur du bör äta för att må och prestera optimalt, hela livet. Hon har arbetat med bl.a. kost och träningsrådgivning i många år. Nu arbetar hon med choklad och dess hälsoeffekter på heltid.
Kersti har skrivit Böcker om nyttigare gósaker (glutenfritt, mjölkfritt & vitt sockerfritt). Bl.a. Chocolatetreats Nyttigt & Gott och Chokladbollar Nyttigt & Gott.
Här får du massor av tips och idéer på hur du kan göra för att baka gott men samtidigt nyttigt (utan att det smakar nyttigt); allt skall smaka supermumsigt. Det är enkelt och det är gott.
Du får också smaka olika typer av choklad och chokladråvaror för att lära dig vad du själv tycker bäst om och hur du kan tänka för att välja rätt choklad vid bakning.
Missa inte detta.

 

.



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Lördag 10 Mars
Föreläsningssal: 1   

Tid: 15:00
Pris: 100kr


Norrländsk bean to bar innovation

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som chokladproducent och den innovativa choklad de framställer från en källare i Umeå. 

Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av​​ choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.
2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.


Chokladprovning med Zebeda Choklad: Hälsa & Choklad

Dag: Lördag 10 mars
Föreläsningssal: 1

Tid: 17:00
Pris: 100:-


Hälsa & Choklad
Kersti Liljeqvist Zebeda är sjuksköterska och har varit intresserad av hur du bör äta för att må och prestera optimalt, hela livet. Hon har arbetat med bl.a. kost och träningsrådgivning i många år. Nu arbetar hon med choklad och dess hälsoeffekter på heltid.
Kersti har skrivit Böcker om nyttigare gósaker (glutenfritt, mjölkfritt & vitt sockerfritt).
På denna provning får du reda på:
– skillnaden på choklad och godis?
– hur skall jag tänka när jag väljer choklad?
– vad händer i kroppen när jag äter choklad?
– vad händer i sinnet när jag äter choklad?
Kersti leder dig genom en spännande provning om choklad och dess effekter.
Du får smaka och känna skillnaden på choklad från olika växtplatser och känna hur olika det kan smaka.



Chokladprovning med Zebeda Choklad: Baka nyttigt & Gott!

Dag: Söndag 11 mars
Föreläsningssal: 2

Tid: 11:30
Pris: 100kr


Baka Nyttigt & Gott
Tänk att du kan äta go´saker hela dagen och känna dig hälsosam. Japp, det är möjligt.
Kersti Liljeqvist Zebeda är sjuksköterska och har varit intresserad av hur du bör äta för att må och prestera optimalt, hela livet. Hon har arbetat med bl.a. kost och träningsrådgivning i många år. Nu arbetar hon med choklad och dess hälsoeffekter på heltid.
Kersti har skrivit Böcker om nyttigare gósaker (glutenfritt, mjölkfritt & vitt sockerfritt). Bl.a. Chocolatetreats Nyttigt & Gott och Chokladbollar Nyttigt & Gott.
Här får du massor av tips och idéer på hur du kan göra för att baka gott men samtidigt nyttigt (utan att det smakar nyttigt); allt skall smaka supermumsigt. Det är enkelt och det är gott.
Du får också smaka olika typer av choklad och chokladråvaror för att lära dig vad du själv tycker bäst om och hur du kan tänka för att välja rätt choklad vid bakning.
Missa inte detta.



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Söndag 11 mars
Föreläsningssal: 1  

Tid: 13:00
Pris: 100kr


Norrländsk bean to bar innovation

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som chokladproducent och den innovativa choklad de framställer från en källare i Umeå. 

Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av​​ choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.
2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.


Chokladprovning med Duane Dove.

Dag: Söndag 11 mars
Föreläsningssal: 2

Tid: 13:30
Pris: 100:-


CHOKLADPROVNING

Prova choklad med Sveriges enda kakaoodlare!

Duane som har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare, om Criollo, Forastero och Trinitario. Duanes Laura mjölk choklad vann priset WORLD GOLD i London i oktober 2017 på International Chocolate Awards tävling och nu räknas den som en av världens bästa choklad!


SÖNDAG

Provningarna presenteras 15 januari då även försäljningen börjar!

Dag: Söndag 1 mars
Föreläsningssal: 1 max 120 platser

Tid: 
Pris: 80:-



Provningarna presenteras 15 januari då även försäljningen börjar!

Dag: Söndag 1 mars
Föreläsningssal: 1 max 120 platser

Tid: 
Pris: 80:-