När gäller biljetterna?

Entrébiljetterna gäller för den dag som du har köpt entré till. Observera att du köper entrébiljetter till rätt dag du skall besöka festivalen. Biljetter kan ej bytas eller återlösas.

Dryckeskuponger för alkohol: Dessa häften finns i 2 olika storlekar lilla häftet 100:- samt det stora häftet för 150:- båda Innehåller kuponger i valörerna 5-30:- , i det stora häftet ingår det även ett provningsglas. OBS! 18 års gräns gäller + legitimation måste visas för att kunna provsmaka alkohol.


Monterkarta & information

I år har vi tagit fram ett informationshäfte med en monterkarta som underlättar för er som besöker festivalen att hitta lättare inne på festivalområdet. Du hittar detta informationshäfte i entrékassorna eller i ställ inne på festivalområdet.

Garderob 

I år underlättar vi för våra besökare med en stor garderob, denna hittar du i Entrén till festivalen på Elmia.  Garderoben sköts av Elmia, garderobspris. 20:- / jacka. Lösa tillhörigheter så som/ kassar/väskor mm 10:- extra per styck.


Besökare med ledsagare

För dig som behöver en ledsagare för ditt besök under festivalen finns det speciell rabatter för medföljande ledsagare. Kontakta oss för mer information om detta via info@chokladkalaset.se

Besökare med rullstol

Det är mycket bra framkomlighet i denna stora lokal som är i två plan och det finns hissar och handikappanpassade toaletter. Vill man slippa trängsel rekommenderar vi att ni besöker festivalen på fredagen eller söndag då framkomligheten är bättre.


Finns det risk att man inte kommer in överhuvudtaget?

Det finns alltid tillgång till entrébiljetter, som du kan köpa direkt i kassa i entrén. Dock kan det bildas kö i kassan under vissa tider. Förköper du din entrébiljett har man en speciell entré och det går snabbare att komma in på festivalen. Dessa biljetter förköper du med fin rabatt ( upptill 90:- rabatt per biljett) direkt i festivalens webbshop. Om du vill gå på någon speciell provning rekommenderar vi att du förköper dessa biljetter via festivalens webbshop för dessa biljetter är begränsade.


Får barn följa med in på Jönköpings Choklad, Lakrits & Delikatessfestival?

Ja, barn får följa med på festivalen i målsmans sällskap och uppsikt. Barnbiljetter kostar 50:- om du köper dessa som förköp via festivalens webbshop eller 80:- direkt på plats i kassan på festivalen. Som barn räknar vi alla i åldern 5-15 år. Över 15 år betalar man samma pris som vuxen!


Hur gör man om man vill prova alkohol?

Vill man prova alkohol av utställarna på avdelningen Ädla Drycken, måste man köpa dryckeskuponger. Detta häfte kostar fr. 150:-. I häftet finns ett antal kuponger i valörerna 5-30:- som man löser in hos dryckesutställarna. Priset på proverna varierar efter dryckens mängd, sort och kvalitet. I detta häftet ingår det även ett provningsglas. Vi har även ett tilläggshäfte om man behöver fler kuponger. Dryckeskuponger för alkohol köper du i festivalens webbshop eller i speciell kassa inne på avdelning ”Ädla drycker”.


Betala med kort, Swish och kontanter?

Inne på festivalområdet går det bra att betala med kontanter och de flesta utställarna tar även kortbetalning  och även Swish. I festivalens egna biljettkassorna i entrén och inne på festivalområdet tar vi endast betalt med kort. Det är alltid bra att ta ut pengar i förväg då det finns dåligt med uttagningsautomater runt Elmia. På avdelningen med ädla drycker, är det kuponger i dryckeshäftet som gäller. Kuponghäftena går dock utmärkt att köpa även på plats i vår kassa för provningsbiljetter.


Finns det även hela flaskor alkohol till försäljning under festivaldagarna?

Nej det är endast smakprov som man kan köpa på festivalen.


Prova Choklad, Lakrits & Delikatesser!

Dessa produkter kan du provsmaka och inhandla till fantastiska festivalpriser. Här behöver du inga kuponger för provsmakning. De flesta utställare tar kortbetalning eller Swish men vissa inte. Vi rekommenderar därför att ta ut pengar innan du kommer till festivalen, det finns inga uttagsautomater på Elmia.