Här hittar du festivalens utställare med produkter för dig som är intresserad av bakning, dessert och glass.
Fina Tårtan.se


Här på Fina Tårtan hittar du allt inom bakning, tårtdekoration och tårtbilder.
Vi har mat och choklad färger, bakformar, verktyg, airbrush och mycket mer. Tillverka eget godis och gjut i choklad. Dekorera tårtor, kakor och cupcakes. Beställ din personliga tårtbild här och välj mellan olika storlekar på sockerarket.
Här finns allt du behöver för att lyckas med dina bakprojekt.
Du hittar även massor av bra att veta och inspiration i form av film klipp, recept och bilder.
Här finns allt inom Sockerkonstens magiska värld, Välkommen!Andréa Brändström Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017


Jönköpings Choklad, Lakrits & Delikatessfestival är glada att få besök av Jönköpings egna bakdrottning. Under fredagen 9 mars kan besökarna träffa Andréa i Sin aktivitets-monter, där hon visar upp sina bakningskuskaper och säljer och signerar sin omtyckta bok ”Från Fika Till Fest.

I hela sitt liv har Andréa älskat att fika och allt började hemma hos mormor Iréne där fikat serverades varje dag. Med mormor som granne blev det lätt att springa in och hjälpa till med bakningen och det var där intresset startade. Intresset för tårtdekorationer kom när hon väntade på att gå hem på sin första mammaledighet. Andréa fastnade helt i att titta på Spritsfilmer på olika sociala medier och började experimentera hemma själv. I mars 2017 skickade Andréa’s systrar och systers man in en ansökan till Hela Sverige bakar, tiden från ansökan till intervju till slutcasting gick fort men sista väntan kändes som flera månader. Till slut kom beskedet att Andréa var en av de 14 som skulle få delta i sjätte säsongen av Hela Sverige bakar. Efter 4 intensiva men fantastiska inspelningsveckor, stod det klart att Andréa tog hem titeln som Sveriges bästa hemmabagare 2017. Det var inte förrän sex månader senare som det äntligen blev officiellt för hela landet att Andréa tagit hem titeln!

Nu har Andréa precis tagit tjänstledigt, för att prova vingarna och syssla med bakning på heltid. Hon har mycket företagsevent och privata beställningar med drömmen om ett eget fik, Fikerian, lever vidare. Under våren kommer hon ha Fikerian Pop-Up vid ett flertal tillfällen runt om i hemstaden Jönköping.