Alla våra utställare med Choklad, Nougat & Marsipan


Våra chokladutställare visar upp ca: 4000 olika chokladprodukter från hela världen. Här har du chansen att prata med med tillverkare om deras produkter, provsmaka på årets nyheter och köpa med dig till fantastiska festivalpriser.

Backamo Choklad


EKOLOGISK, EXKLUSIV HANTVERKSCHOKLAD

Strax utanför Jönköping, på det lilla familjeföretaget Backamo Choklad tillverkar vi ekologiska handgjorda chokladkakor med stor omsorg – där glädjen att skapa god smak präglas i varje kaka. För att du ska kunna njuta av naturens bästa smaker använder vi oss av noga utvalda, rättvisa och ekologiska råvaror – en naturlig choklad helt enkelt.


Vintage Plantations Chocolate


ChokladJenny

Jenny har varit ChokladJenny sedan 1993 då hon begav sig till England för att sommarjobba på chokladfabriken John Bull.  2006 mötte Jenny en fransman med namnet Pierrick Chourard och relationen till kakao var förändrad för alltid. Han upplyste om de olika kakaosorterna, indianernas liv med Arribabönan, magin bakom bean –to-bar produktion och fördelen med att låta odlarna tillverka sin choklad, istället för att de billigt säljer sina råvaror och chokladen tillverkas i Väst. T.ex Belgisk choklad. Pierrick är grundare av kvalitetechokladen ”Vintage Plantation”, som Jenny beökte sommaren 2008 tillsammans med importföretaget ScandChoco.

Jenny även sitt eget kakaokooperativ att samarbeta med i Peru. Det som kom att bli den första stora importen från Sydamerikas djungel. Relationen med detta kooperativ är ett ständigt utvecklingsarbete. Både för framtagning av bean- to bar chokladen ”Mecsa osha” men även för chokladresor till kooperativet för privatpersoner. Detta för att stötta lokalbefolkningen på orten och att fler skall få upp ögonen för riktig choklad!


Bio Food


MÅNA OM JORDEN

Vår vision är att bidra till att människor och vår jord mår bra. Vår idé är att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska, naturliga och hållbara produkter av bästa kvalitet inom kost och hudvård – tillgängligt för alla.

För att lämna gröna fotspår samarbetar vi med de bästa leverantörerna både lokalt och globalt.
Vi gör det enkelt, roligt och meningsfullt att hitta och välja våra varor. Vi lockar fram kärleken till mat som smakar och gör gott!

Välj vår ekologiska och naturliga mat så lever du i harmoni med dig själv och världen – inte bara för stunden utan för all tid framöver.

Eat good – feel fine! 


Small Island Chocolates & Coffee


Duane Dove rom & choklad expert och Sveriges enda kakaoodlare med egen plantage på Tobago. Duane med sina rötter i Västindien på Trinidad & Tobago och Guadeloupe har rest runt i Västindien i många år ville skapa en genuin Västindisk känsla med Small Island Chocolates & Coffee och då resor till plantaget på Tobago. Förutom försäljning av sin hög klassig choklad och sin NYA bok kan du även köpa chokladprodukter gjorda på kakaon och smaker från Karibien. Fantastiska choklad & romprovingar med Duane Dove under festivalen Duane kommer att hålla i ett antal fantastisk rom & chokladprovningar under hela festivalhelgen detta till fantastiskt subventionerade priser. Samtliga deltagare av dessa provningar får chansen att medverka i en utlottning av ett presentkort till en resa till paradisön Tobago och ett besök på Duanes choklad plantage. Detta i samarbete med Tobago House of Assembly Division of Tourism, Tobago Cocoa Estate W.I. Ltd samt Small Island Chocolates & coffee och Duane Dove. Så förboka dina biljetter till dessa provningar direkt via festivalens webbshop www.billetto.se. Observera att biljetterna är begränsade och vi rekommenderar att du köper dem som förköp. Mer info om provningarna hittar du på festivalens hemsida www.chokladkalaset.se


Zebeda Chocolate


Zebeda Chocolate Vi på Zebeda Chocolate arbetar med Choklad, Chokladkakor, Drickchoklad, Råchoklad, Råvaror, Praliner, Företagspresenter, Presentaskar och en massa annat gott och spännande. Allt av riktigt hög kvalité och allt framställt under bra förhållanden med råvaror på topp. Allt vi stoppar i oss påverkar oss på något sätt. Allting Du hittar här har på något sätt anknytning till kropp & hälsa och att Du ska må bra samt att kakaobönderna och naturen skall må bra. För oss är det viktigt att kunna erbjuda Dig hälsosamma och nyttiga Gósaker.

Lär dig mer om Choklad, Kropp & Hälsa på en av Kerstis Chokladprovningar under Chokladfestivalen! Zebeda Chocolate har bl.a.  Zebeda Chocolate – Vegan, Glutenfri, Ekologisk, Sojafri och fri från vitt socker, endast sötad med cocosnektar. Esthechoc: Beauty choklad. Bra för huden. Blanxart – krämig choklad Original Beans – ”one bar plants one tree” Pacari Chocolate – Råchoklad, Biodynamiskt odlad. Madécasse Choklad –  ”4 times the impact of Fair trade” Drickchokladstickor – Flera olika smaker. NY Bok – Chokladbollar Nyttigt & Gott. Kan du tänka dig att äta chokladbollar till frukost?