Alla våra utställare med delikatesser, Varma & kalla drycken och produkter Närproducerat EKO och Fairtrade.


Delikatesser Närproducerat, EKO och Fairtrade samt Varma & Kalla drycker.

Här finns allt för dina smaklökar och de presenteras av företag från
hela Europa. Prova olivolja, ost, oliver och andra delikatesser och
hitta just din favorit.CC´s havtornsdelikatesser


På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar vi, Christer och Camilla, havtorn.

Vårt varumärke CC´s står för lokalproducerade ekologiska havtornsprodukter som tillverkas med hjärta och själ för hälsa och välbefinnande.Odlingen består av 2000 stycken havtornsbuskar. Havtornsbären handplockas omsorgsfullt varje år och genom stor noggrannhet i förädlingen uppnår vi en hög kvalité i våra produkter.Fine Deli


– Ostar i världsklass! Godminster som ligger i Bruton, Somerset i Storbritannien producerar en rödvaxad hjärtformad Cheddar. Osten som nu även fått ostälskare i Sverige att ta den till sitt ”hjärta”. Den hjärtformade Cheddarosten har presenterats på de flesta dryckesmässor i Sverige, och fått både besökare och dryckesutställare att uppskatta den fantastiska smaken. En ekologisk, fulländad Cheddar med en karakteristisk smak av smör och nöt med påtagliga saltkristaller. Den lämpar sig alldeles utmärkt till en Whisky lagrad på Sherry- eller Portvinsfat, Fatlagrad Rom, Cognac, Ale, IPA, Stout, Porter mm. Dessutom har vi med oss en annan goding från Godminster, en Ekologisk Ekrökt Cheddar! En helt fantastisk Cheddar med underbar arom. Belönades med guld vid International Cheese Award 2015. I montern hittar ni även Grottlagrad Cheddar, Ogden Cheddar, Lancashire Black Bomb och West Country Farmhouse Cheddar. 


Hugos chark & Livs


Pappa hette Hugo Andersson, och ryktet om hans isterband letade sig långt från den lilla by där han verkade.

– Det var samma recept som i dag, säger hans son.

Han står denna dag i sitt tjärdrypande rökeri i sin egen och faderns födelseby Örserum, och på träribborna bakom honom hänger isterbanden i blanka, trinda rader.

Egentligen heter han Hans Hugander. Men ingen kallar honom något annat än ”Hugo”, och så definieras också de isterband som gör anspråk på att vara Sveriges bästa.

Det är de, enligt det diplom som hänger på väggen, undertecknat av landets ledande stjärnkockar. ”Hugos isterband” har fått gourmetstatus. Den unge slaktardräng som på 1930-talet öppnade eget i Örserum har gjort byn känd över hela Sverige, och sonen förvaltar hans arv.

Middagsregnet hamrar mot rökeriets tak. Ett surrande ljud från den lilla köttkvarnen i rummet bredvid anger att nya isterband är på väg, och Hans Hugander och hans medhjälpare Johan Sjöberg snurrar lekande lätt ihop de nyfyllda fjälstren till korvar.

De innehåller nöt- och fläskfärs, korngryn och lök, och serverade får de den rökta köttsmak och den lite gryniga konsistens som får så många småländska ögon att tåras.


Ostlinjen


Om Ostlinjen

Vår verksamhet går ut på att finnas där kunderna är ,dvs vi kommer/kör till dem istället för att de får komma till en permanent butik. Vi har ca 20 års erfarenhet av mat-­‐ o delikatess försäljning med huvudinriktning på ost. Dessutom har vi ca 10 års erfarenhet av restaurang branchen.

 Vi har ett mycket brett sortiment med inriktning på vällagrade, starka ostar.
Både ostar som är tillverkade på komjölk , get-­‐o får mjölk.

♦ Pastöriserade och icke-pastöriserade

♦ Flera sorter med liten fetthalt

♦ Danska kittostar med mycket smak och karaktär direkt importerade från välkända danska ysterier/mejerier

♦ Kryddostar svenska och danska.

♦ Hårdostar, lagrade från bl a Spanien, Italien, England, Holland, Schweiz, Österike, Norge och Irland

♦ Svenska klassiker som Präst- , Herrgård- , Greve-­ , Svecia-­ och Hushålls ost med flera års lagring

 


I. S. Te & Kryddor


I. S. Te och Kryddor.
Sedan ca 25 år tillbaka har Lennart och Annika sålt te och kryddor. Många marknader och mässor har det blivit genom åren. För första gången erbjuder vi nu ett brett sortiment av te- och kryddlandningar till bomässans besökare. Varor av bästa kvalitet och mycket prisvärda. Vi anlitar två olika leverantörer som båda borgar för högsta klass av både te och kryddor. I sortimentet finns också diverse tillbehör såsom tefilter, tesilar, marmelader och plåtburkar. Det finns även möjlighet att beställa företagspresenter.

Med vänlig hälsning Lennart Larsson, I. S. Te och KryddorLaxtösen


Vi är ett litet familjeföretag som riktar in oss på fisk och skaldjur av högsta kvalitet, vi har räkor och kräftor från Smögen, och en Skagenröra med mycket skaldjur i, våra produkter är även helt mjölkfria!
Vi säljer Tunnbrödsrullar med Skagenröra, Handskalade Räkor, Kräftstjärtar och Varmrökt Lax.

Ni hittar oss på Facebook som Laxtösen!


Togora Olivolja


På en kulle med ravinens mynning intill och det blå havet som möter den lika blå himlen framför, ligger min olivlund med sina jättelika olivträd som hälsar en välkommen när man kommer fram till den stora grinden som binder samman lundens staket.

Jag heter Lambriní Theodossiou och jag har mina rötter i Grekland, dock har jag levt och verkat i Sverige sedan tidiga tonåren. Min livsdröm har varit att äga en olivlund och se havet möta himlen från lundens topp, sittandes i en ham­mock under ett olivträd, smakandes på mina egna oliver och dess olivolja, utan några tillsatser av kemiska preparat, besprutningar och annat. Rätt och slätt min egen rena tillverkning! >> Läs mer om Togora oljans kvalité…


Eckes-Garnini


Välkommen till Eckes Granini Sverige!

Här arbetar vi passionerat med alla former av juicer och fruktdrycker. Under samma tak samlas flera varumärken som på sitt egna unika sätt ger dig det bästa från frukt. Med allt från nypressade säsongsfrukter till fruktiga bärsoppor finns det en produkt för dagens alla behov och tillfällen. Helt naturligt och fantastiskt gott!

I montern bjuder vi på säsongens nypressade frukter från Brämhults samt fruktiga juicer och spännande fruktdrycker från Pago, välkommen!


Viltmat


Viltmat AB är ett familjeföretag som startades 2008. Mångårig erfarenhet av matlagning tillsammans med ett genuint jakt intresse var och är de två gemensamma nämnare som ligger bakom vårat koncept.

Viltmats produkter Vildsvinskorv, älgkorv, renkorv samt viltölkorvar!


oil & Vinegar


OIL & VINEGAR

På Oil & Vinegar erbjuder vi en inspirerande och säljande matresa genom butiken. Det ges möjlighet till smakprovning på vårt sortiment. Lösviktsförsäljning av olivolja och balsamvinäger – köp en flaska hos oss eller ta med en egen. Olivoljeprovningar håller vi på kvällstid efter stängning, ring och boka en tid med butiken. Vi vill vara Jönköpings enda val av presentbutik, vi är proffs på det! – En kulinarisk gåva tyder på god smak!


Gåshaga Gourmet


För oss är delikatessvaror något som måste hanteras med stor kärlek. Det gäller såväl råvaror, tillagning som urval. Därför tänker vi alltid med hjärtat i alla beslut vi tar. Och en hel del med smaklökarna förstås. När vi väljer ut produkter som ska vara med i vår familj vet vi precis vad vi vill åt – fina smaker, noga utvalda råvaror och småskaliga, hängivna producenter med fokus på hög kvalitet och genuint mathantverk. Resultatet är handplockade delikatesser skapade av människor som är lika passionerade och matälskande som vi. Och kanske också som du. /Lotta & Fredric


Mejerihörnan, Din ost


Ost är en av de största exportprodukter från Nederländerna. I våran monter hittar du de bästa och finaste ostar som finns i Holland!
Vi är ett litet familjeföretag från Habo vid Vättern och driver både en camping och en ostbutik. Efter vi flyttade från Nederländerna till Habo saknade vi bara en sak: smakrik ost!
Sedan 2014 importerar vi de bästa holländska hårdostar från både mejerier och olika gårdar.

I montern finns äkta Gouda ostar med olika lagring. Ju längre lagrad, ju starkare smaken. Den längst lagrade är Weydeland Very Superior Old cheese som är lagrad i minst 1000 dagar!

Gårdsostar finns både naturel men framförallt smaksatta med kryddor eller till exempel en krämig rökt ost. Skillnaden mellan en gårdsost och ost från ett mejeri är att en gårdsost är gjort av bonden, eller sin fru, på egen hand. Efter att kossorna har mjölkats ystas mjölken för att göra ost. Oftast är mjölken obehandlad, opastöriserad vilket kommer smaken tillgodo.
Vi har ost som är bland annat smaksatt med Pesto, Röd eller Grön Peppar (Chili), Timjan, Honung eller varför inte Tryffel eller Bacon?

Allergiker? Visste du att ost lagrad längre en minst 4 månader är laktos fri? Är du komjölk allergiker? Vi har alltid minst 5 sorters Getostar med oss. Även de finns i både naturel och smaksatta.

Vi har alltid smakprover redo så att du kan smaka först innan du bestämmer vilken ost du tar med dig hem.

Välkommen i vår monter!

Rob & Nellie Lenting


Mossängens Gård


VÄLKOMMEN TILL MOSSÄNGENS GÅRD
Kravcertifierad biodling och odling av bl.a havtorn och aronia. Bären förädlas till marmelad, gelé och dryck. I sortimentet ingår även senap, glögg, biscotti, fikon, knäckebröd och äggost. Besök gärna vår gårdsbutik, våra återförsäljare eller kom till de marknader där vi medverkar.

Havsgodis.se


Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder Kräftor, Hummer, Krabbor, Räkor.
Smörgåstårtor, landgångar, räksmörgåsar, Skaldjurs sallader, fiskpudding och  fisksoppa mm.

Hjärtligt välkomna!


St: Anna Rökeri


Småskalig charkproducent med ett sortiment av Svenska klassiker, samt ett mycket unikt sortiment av lufttorkade produkter.Produkterna säljs i dagsläget direkt till slutkund via matmässa och marknad.

Hjärtligt välkomna!

 


Salma Lax


SALMA är en superfärsk skinn- och benfri laxloin, färskpackad i skyddande emballage med färskhetsgaranti. SALMA har vetenskapligt dokumenterade kvalitetsfördelar med avseende på färg, kvalitet, fasthet och smak. För att bevara denna superfärska kvalitet ställs det stränga krav på hygien och skonsam hantering av produkt. Från det att laxen tas upp ur havet till dess att den är paketerad tar det max 4 h. Detta ger SALMA en unik superfärsk kvalitet och god smak. SALMA odlas och förädlas i Norge och kommer från den allra finaste laxen från kustområdet Bømlo.


Madame Smith


Hemkommen till Sverige efter 12 år i Frankrike har jag tagit med mig
lite av allt det goda jag smakat där. Delad glädje är dubbel glädje och
nu är ni välkomna att smaka mina franska delikatesser. Vinbutiken
Cajsas Cave har nu ökats ut med bland annat olivoljor som
fått guldmedalj på mässan i Paris. Där finns anklever från ankor som
gått ute och fått ekologisk föda, smaksatt senap från Provence,
fruktvinäger och fruktsirap, tapenade och pistou samt ljuvlig choklad
från en av Frankrikes bästa chokladmästare.
Välkomna till en odyssé av smaker !


PLUS 4630


Vi som driver Plus4630 heter Pernilla och Yannis. Tillsammans delar vi en passion för Grekland och det grekiska köket. Att laga god mat och avnjuta den tillsammans med vänner och familj är en viktig del i vårt liv. Vi reser runt i Grekland för att hitta unika produkter och upptäcka nya producenter.

Vi har exklusiva samarbeten med såväl namnkunniga företag, små familjeföretag samt kvinno-kooperationer. Dessutom har vi utvecklat vårt eget varumärke för premiumprodukter under namnet MERAKI – Fine Greek Products.

Själ, kreativitet och kärlek. Det är vad grekiskans MERAKI symboliserar. Samtliga produkter är tillverkade med MERAKI av noggrant utvalda små producenter i Grekland. Våra produkter erbjuder unika smaker, dofter och färger.

Vi erbjuder oliver, olivolja, ostar, skorpor och honung.Våran extra jungfru olivolja från Samos belönades med en guldmedalj i en stor olivoljetävling i Aten 2012!

Vår vision är enkel: Att erbjuda Dig det bästa av Grekland!
Varmt välkommen till vår monter!


The House of Taste


Välkommen till butiken som frestar dina smaklökar! The House of Taste är en mustig butik som tilltalar alla dina sinnen. Här provsmakar du underbara pesto, kryddmixer, oliver, marmelader, kex och mycket mera! The House of Taste finns i Örebro och Västerås.


Svenskt Mathantverk


Svenskt mathantverk har tillverkning i Härliga Härjedalen i Lillhärdal.

Där bakar vi olika brödsorter som Hällbröd, Skogsknäcke, Morotsbröd och Dinkelbröd mm. Vi kokar även sylt och marmelad i många olika smaker som bland annat Vildhallonsylt, Punschblåbärsylt, Morotsmarmelad och Rödlöksrota.

Vi har även tillverkning av honung, senap, sirop mm.


Olivbar


Informationstext kommer inom kort!