Paradiset för alla Choklad, Lakrits, Delikatess & Dryckesälskare. Nordens smarrigaste mässa i sitt slag!

15 november släpper vi biljetterna till årets festival i Örebro. Platsen blir Conventum och datumet att skriva upp i kalendern är 23-25 februari 2018. Under 3 dagar är detta platsen för alla choklad, lakrits och delikatessälskare, där vi nu även ger entusiaster av ädla drycker, allt från Vin, Champagne, Whisky till Rom och Avecer från A-Ö presenteras. Vi har samlat närmre femtiotalet utställare med produkter inom choklad, lakrits och delikatesser från hela världen, här kommer du att hitta vad dina smaklökar söker. Denna mässa/festival har något för alla både stor som liten, gammal som ung.

Detta är första upplagan av denna välbesökta mässa som startade i Göteborg för 11 år sedan. Mässan besöks årligen av upptill 15 000 besökare.

Conventum blir denna mässas arena under kommande år. Denna fantastiska mässhall placerad i centrala Örebro är en mycket välplanerad och ljusa mässlokal i ett plan. Här får både besökare och utställare gått om svängrum.

Vi har nu förenklat för dig som besöker att hitta all information om festivalen här på vår hemsida! Överst på sidan hittar du en meny med alla undersidor där du finner all information. Längre ner på sidan finner du en del roliga nyheter och viktig information.
För besökare – Här hittar du all information om festivalen , biljetter, information och allt om provningar, tävlingar 
Våra utställare
– här kan du läsa om alla våra utställare och besöka deras hemsidor för att se deras produkter. Alla utställare är uppdelade i olika produktgrupper.
Webbshop – Har kan du snabbt, säkert och bekvämt köpa entré och provningsbiljetter och samt rabatterade biljetter via vår webbshop Billetto.se.


Choklad & Romprovning med Duane Dove, Sveriges riktige Cacao bonde!

På Paradisön Tobago finner du Tobago Cocoa Estate, där Duane odlar och skördar sina chokladbönor som sedan blir till hans underbara choklad. Under festivalhelgen har du chansen att gå på någon av hans provningar med choklad och vissa även med ädla drycken rom. Läs mer och boka biljetter under sidan ”För besökare” och där under sidan ”Provningar med alkohol”.

 

Champagne För alla!

En provning för dig som vill lära dig mer om Champagne! Under festivalhelgen kan du gå på ett flertal provningar med olika ädla drycker och ibland i kombination med någon delikatess. Mer om dessa provningar kan du läsa under fliken ”För besökare” och där väljer du provningar + alkohol.

Fantastiska choklad-provningar med ChokladJenny, med sin choklad Vintage Plantation.

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival.

Läs mer under provningar


Årets största TÄVLING!Vinn en resa till tobago!

Vem älskar inte sol, värme och vit sand mellan tårna och samtidigt kunna kombinera detta med besök på ett chokladplantage. Nu har du har chansen att vara med och tävla om denna resan och mycket mer! Hur du delta i denna tävlingen hittar du under ”Tävlingar” här hittar du även de regler som gäller för att delta samt allt som ingår i vinsten som har ett värde av 30.000:-

Fina hotellerbjudanden

För dig som vill stanna under helgen i Örebro, har vi flera fina hotellerbjudande med upptill 40% rabatt. Efter ditt besök på festivalen, kan du njuta av  fina restaurangbesök, shopping och allt annat som staden har att bjuda på! Mer om dessa hotellerbjudanden och hur du bokar hittar du under sidan ”För besökare” och där under sidan ”Hotellerbjudanden”

Kontantlösa kassor!

För att det skall gå snabbare och vara säkrare i våra kassor, kan du endast betala endast med kort när du köper dina entrébiljetter, provningsbiljetter eller provningskuponger. Du kan givetvis förköpa dina entrébiljetter till fina rabatter via festivalens webbshop. Hos festivalens utställare kan du fortfarande betala med både kontanter och kort.


Goda NYHETER för Jönköping!

Nu är det dags att efter 11 år i Göteborg låta resten av landet att njuta av vår smarriga festival. Nu är det äntligen klart att festivalen även kommer att hållas i Örebro, Conventum 23-25 februari 2018 samt i Jönköping, Elmia 9-11 mars 2018.

Så klart kommer även festivalen i Göteborg fortsätta enligt tradition! 2018 kommer festivalen att hållas 7-9 september i Eriksbergshallen, Göteborg. Så glöm inte att skriva upp detta i er kalender.

Ta med den du håller kär, till festivalen

Nu kan du köpa entrébiljetter till fantastiskt rabatterade priser. Så passa på och köp dessa innan de tar slut! Biljetterna säljs via festivalens webbshop som du du hittar en knapp till högst uppe på sidan. Vi har nu släppt samtliga provningsbiljetter för hela festivalhelgen.

Rekordmånga nya utställare!

Vi växer så det knakar! Och i år kan vi presentera över 50 utställare och nästan hälften av dessa är nykomlingar på vår mässa. I år blir det extra roligt att kunna presentera vår NYA avdelning för bakning, dessert och glass. Här får alla bakintresserade sina drömmar uppfyllda. Intresset för EKO, VEGO och närproducerade produkter växer så i år finner dessa utställare över hela mässan. Läs mer om våra utställare under sidan ”Våra utställare”

Tävlingar & Underhållning

Här kan du som besökare vara med och rösta fram årets vinnare i årets tävlingar och även få medverka som domare i vissa. I år kommer du att vara med i tävlingen ”årets paj” där du får visa din bakningskunskaper “årets festivaltårta” är en tävling för elever inom olika utbildningar inom bageri & konditori utbildningar. Här behöver du inte själv baka utan får vara med och utse årets vinnare. Denna tävlingen håller på hela festivalhelgen. Läs mer om alla andra roliga tävlingar för både stora och små under sidan ”För besökare” och där under ”Tävlingar”.