Provningar & föreläsningar utan alkohol.

Under Örebro Choklad, Lakrits & Delikatessfestival har du som besökare chansen att gå på fantastiska provningar till mycket reducerade priser. Dessa provningar hålls av framstående föreläsare med stort kunnande inom sitt yrke och produkter. I år kan du välja mellan två olika provningar med eller utan alkohol. Det finns bestämda regler för dig som vill gå på provningar med alkohol. Mer om detta kan du läsa om under fliken ”Provningar med alkohol”.

Alla provningar som hålls under festivalhelgen hittar du längst ner på denna sidan. Biljetter till provningarna köper du via festivalens webbshop.


Biljetter till provningar

För att gå på en föreläsning behöver du:

Entrébiljett
Provningsbiljett

Dessa kan du köpa på 2 olika sätt:

  • Som förköp tillsammans med entrébiljetter via vår webbshop.
  • Direkt på plats i speciell kassa inne på festivalområdet.

Biljetterna är mycket prisreducerade och begränsade så först till kvarn gäller.


Pris på provningsbiljetter

Provningsbiljetterna är mycket reducerade:

  • Provning fr.100:- per biljett/person

Ordinarie priser ligger mellan 350-795:- så passa på att gå på fler när du nu får chansen.



Läs om alla våra provningar


Scheman

Nedan hittar du ett översiktsschema för provningarna.

 Längre ned på denna sidan kan du läsa mer ingående om alla provningar och vad de handlar om och vem som håller i dessa. 

Priser

Köp provningsbiljetter via festivalens webbshop. För att komma direkt till webbshopen trycker du på knappen på denna sidan. Här kan du även köpa samtliga sorters entrébiljetter och alla rabatterade biljetter.

FREDAG

ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Fredag 23 februari
Föreläsningssal: 1   max 64 platser

Tid: 16:00 
Pris: 100kr


Norrländsk bean to bar innovation

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som chokladproducent och den innovativa choklad de framställer från en källare i Umeå. 

Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av​​ choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.
2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.

LÖRDAG

Chokladprovning med Zebeda Choklad: Hälsa & Choklad

Dag: Fredag 23 februari
Föreläsningssal: 1   max 64 platser

Tid: 18:00 
Pris: 100 kr


Hälsa & Choklad
Kersti Liljeqvist Zebeda är sjuksköterska och har varit intresserad av hur du bör äta för att må och prestera optimalt, hela livet. Hon har arbetat med bl.a. kost och träningsrådgivning i många år. Nu arbetar hon med choklad och dess hälsoeffekter på heltid.
Kersti har skrivit Böcker om nyttigare gósaker (glutenfritt, mjölkfritt & vitt sockerfritt).
På denna provning får du reda på:
– skillnaden på choklad och godis?
– hur skall jag tänka när jag väljer choklad?
– vad händer i kroppen när jag äter choklad?
– vad händer i sinnet när jag äter choklad?
Kersti leder dig genom en spännande provning om choklad och dess effekter.
Du får smaka och känna skillnaden på choklad från olika växtplatser och känna hur olika det kan smaka.


LÖRDAG

Chokladprovning med Kaffe & Pralin Örebro

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 11:00
Pris: 100:-


 Följ med oss på en guidad tur genom chokladens oändliga värld. Chokladenshistoria står i fokus där vi från paradisets tid fram till Frankrikes eleganta chokladsalonger, lyssnar vi på berättelser från svunna tider & mystiken kring den gudabenådade drycken Choklad.
Lär er mer om kakaobältet samt få nya kunskaper kring de olika kakaobönornas , smaker, toner & karaktärer.
En grundkurs för den nyfikne!



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1  max 64 platser

Tid: 13:00
Pris: 100kr


Norrländsk bean to bar innovation

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som chokladproducent och den innovativa choklad de framställer från en källare i Umeå. 

Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av​​ choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.
2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.


Chokladprovning Zebeda Choklad: Baka Nyttigt & Gott!

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 15:00
Pris: 100:-


Baka Nyttigt & Gott
Tänk att du kan äta go´saker hela dagen och känna dig hälsosam. Japp, det är möjligt.
Kersti Liljeqvist Zebeda är sjuksköterska och har varit intresserad av hur du bör äta för att må och prestera optimalt, hela livet. Hon har arbetat med bl.a. kost och träningsrådgivning i många år. Nu arbetar hon med choklad och dess hälsoeffekter på heltid.
Kersti har skrivit Böcker om nyttigare gósaker (glutenfritt, mjölkfritt & vitt sockerfritt). Bl.a. Chocolatetreats Nyttigt & Gott och Chokladbollar Nyttigt & Gott.
Här får du massor av tips och idéer på hur du kan göra för att baka gott men samtidigt nyttigt (utan att det smakar nyttigt); allt skall smaka supermumsigt. Det är enkelt och det är gott.
Du får också smaka olika typer av choklad och chokladråvaror för att lära dig vad du själv tycker bäst om och hur du kan tänka för att välja rätt choklad vid bakning.
Missa inte detta.



Provningar presenteras i december 2017.

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 17:00
Pris: 100:-


Provningen presenteras inom kort!


SÖNDAG

Chokladprovning med Zebeda Choklad: Hälsa & Choklad

Dag: Söndag 25 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 11:00
Pris: 100:-


Hälsa & Choklad
Kersti Liljeqvist Zebeda är sjuksköterska och har varit intresserad av hur du bör äta för att må och prestera optimalt, hela livet. Hon har arbetat med bl.a. kost och träningsrådgivning i många år. Nu arbetar hon med choklad och dess hälsoeffekter på heltid.
Kersti har skrivit Böcker om nyttigare gósaker (glutenfritt, mjölkfritt & vitt sockerfritt).
På denna provning får du reda på:
– skillnaden på choklad och godis?
– hur skall jag tänka när jag väljer choklad?
– vad händer i kroppen när jag äter choklad?
– vad händer i sinnet när jag äter choklad?
Kersti leder dig genom en spännande provning om choklad och dess effekter.
Du får smaka och känna skillnaden på choklad från olika växtplatser och känna hur olika det kan smaka.



Chokladprovning med Kaffe & Pralin Örebro.

Dag: Söndag 25 februari
Föreläsningssal: 2 max 42 platser

Tid: 11:30
Pris: 100kr


Följ med oss på en guidad tur genom chokladens oändliga värld. Chokladenshistoria står i fokus där vi från paradisets tid fram till Frankrikes eleganta chokladsalonger, lyssnar vi på berättelser från svunna tider & mystiken kring den gudabenådade drycken Choklad.
Lär er mer om kakaobältet samt få nya kunskaper kring de olika kakaobönornas , smaker, toner & karaktärer.
En grundkurs för den nyfikne!



Chokladprovning med Chokladjenny, guldchokladen från Norrland!

Dag: Söndag 25 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 13:00
Pris: 100kr


Norrländsk bean to bar innovation

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som chokladproducent och den innovativa choklad de framställer från en källare i Umeå. 

Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av​​ choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.
2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.


Chokladprovning med Duane Dove och hans prisade choklad och eget chokladplantage på paradis ön Tobago.

Dag: Söndag 25 februari
Föreläsningssal: 2 max 42 platser

Tid: 13:30
Pris: 100kr


CHOKLADPROVNING

Prova choklad med Sveriges enda kakaoodlare!

Duane som har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare, om Criollo, Forastero och Trinitario. Duanes Laura mjölk choklad vann priset WORLD GOLD i London i oktober 2017 på International Chocolate Awards tävling och nu räknas den som en av världens bästa choklad!



Provningar presenteras i december 2017.

Dag: Söndag 25 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 15:00
Pris: 100:-


Provningen presenteras inom kort!



Provningar presenteras i december 2017.

Dag: Söndag 25 februari
Föreläsningssal: 2 max 42 platser

Tid: 15:30
Pris: 100:-


Provningen presenteras inom kort!