Provningar & föreläsningar utan alkohol.

Under Örebro Choklad, Lakrits & Delikatessfestival har du som besökare chansen att gå på fantastiska provningar till mycket reducerade priser. Dessa provningar hålls av framstående föreläsare med stort kunnande inom sitt yrke och produkter. I år kan du välja mellan två olika provningar med eller utan alkohol. Det finns bestämda regler för dig som vill gå på provningar med alkohol. Mer om detta kan du läsa om under fliken ”Provningar med alkohol”.

Alla provningar som hålls under festivalhelgen hittar du längst ner på denna sidan. Biljetter till provningarna köper du via festivalens webbshop.


Biljetter till provningar

För att gå på en föreläsning behöver du:

Entrébiljett
Provningsbiljett

Dessa kan du köpa på 2 olika sätt:

  • Som förköp tillsammans med entrébiljetter via vår webbshop.
  • Direkt på plats i speciell kassa inne på festivalområdet.

Biljetterna är mycket prisreducerade och begränsade så först till kvarn gäller.


Pris på provningsbiljetter

Provningsbiljetterna är mycket reducerade:

  • Provning fr.25:- per biljett/person

Ordinarie priser ligger mellan 350-795:- så passa på att gå på fler när du nu får chansen.



Läs om alla våra provningar


Scheman

Nedan hittar du ett översiktsschema för provningarna.

 Längre ned på denna sidan kan du läsa mer ingående om alla provningar och vad de handlar om och vem som håller i dessa. 

Priser

Köp provningsbiljetter via festivalens webbshop. För att komma direkt till webbshopen trycker du på knappen på denna sidan. Här kan du även köpa samtliga sorters entrébiljetter och alla rabatterade biljetter.

FREDAG

ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Fredag 23 februari
Föreläsningssal: 1   max 64 platser

Tid: 
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

Jenny utlovar att du blir först i världen att få prova en bean to bar Älgörtschoklad! En riktigt häftig smaksensation.

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.


LÖRDAG

Matilda upptäcker choklad. Ett smakäventyr för små och stora (från 4 år-100 år)

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1   max 64 platser

Tid: 
Pris: 25kr


Var kommer chokladen ifrån och hur kan den smaka.

Förbered er på en spännande berättelse om chokladens historia, tillverkning och provsmakning) (ca 7 olika smakprover – råvara samt färdiga produkter) Tid ca 25 min.

Frida Lundgren från Matilda upptäcker håller i provningen. Hon har tidigare arbetat med att utveckla och lansera chokladprodukter för en stor nordisk chokladproducent, dessutom är hon en duktig pedagog och barnboksförfattarinna.



Provningar presenteras 15 november 2017.

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 
Pris: 80:-


 Provningen presenteras inom kort!



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1  max 64 platser

Tid: 
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

Jenny utlovar att du blir först i världen att få prova en bean to bar Älgörtschoklad! En riktigt häftig smaksensation.

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.



Provningar presenteras 15 november 2017.

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 
Pris: 80:-


Provningen presenteras inom kort!



ChokladJenny från Umeå, chokladprovningen du inte får missa!

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1   max 64 platser

Tid: 
Pris: 80kr


Norrländsk bean to bar

ChokladJenny från Umeå berättar om sin väg som kakaoentreprenör och chokladproducent. Vi avnjuter Plantations härliga sortiment av mörk choklad smaksatt med Norrländska örter och Lakritsfabrikens premiumlakrits. 

Boka en underhållande chokladprovning som bjuder på mycket skratt blandat med chokladkunskap och utvald kvalitetschoklad. Detta är något som du inte får missa på årets festival

Jenny utlovar att du blir först i världen att få prova en bean to bar Älgörtschoklad! En riktigt häftig smaksensation.

ChokladJennys handgjorda bean-to-bar choklad Vintage Plantations tillverkas i Umeå av ekologiska råvaror. Kakaon direktimporteras från Ecuador där odlarna får utbildning och rättvist betalt, ett samarbete som startade redan 2008.

2017 vann Plantations 65% med kvanne guld i Chocolate Awards, Scandinavian Competition.



Provningar presenteras 15 november 2017.

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 
Pris: 80:-


Provningen presenteras inom kort!


SÖNDAG

Provningar presenteras 15 november 2017.

Dag: Lördag 24 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 
Pris: 80:-


Provningen presenteras inom kort!



Chokladprovning med Duane Dove och hans prisade choklad och eget chokladplantage på paradis ön Tobago.

Dag: Söndag 25 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 
Pris: 100kr


Prova choklad med en kakaoodlare!

Duane som har sin plantage på Tobago i Västindien tar med Er på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare, om criollo, forastero och trinitario.Du får även provsmaka på hans underbara choklad.



Provningar presenteras 15 november 2017.

Dag: Söndag 25 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 
Pris: 80:-


Provningen presenteras inom kort!



Provningar presenteras 15 november 2017.

Dag: Söndag 25 februari
Föreläsningssal: 1 max 64 platser

Tid: 
Pris: 80:-

 


Provningen presenteras inom kort!