Året stora tävling! Årets paj

 

Pajen är nog världens mest älskade rätt, både som huvudrätt eller som efterrätt. Nu har du chansen att visa upp dina kunskaper i paj bakning. Hösten är ju sködetid för frukt och bär så det är bara låta fantasin flöda.

Tävlingen är enkel!

Du skall baka 2 efterrättspajer med samma ingredienser, efter eget recept. Tävlingen sponsras av ARLA så pajen måste innehålla 2 ingredienser, Svenskt smör och syrad grädde från Arla, resterande ingredienser är upp till din fantasi och smaklökar

Anmälan

Om du är intresserad att delta i denna tävling måste du anmäla dig senast 1 september via att skicka ett mejl till x.2@comhem.se och du kommer då få ditt tävlingsnummer samt samtliga tävlingsregler. Sista anmälningsdagen 10 februari 2018.

Tävlingen

Samtliga tävlingsbidrag i paj tävlingen skall lämnas in senast söndagen 25 februari kl. 12:00 tävlingen hålls samma dag mellan kl. 13:00-14:00 i Conventum under festivalen. Vinnaren utses a festivalens besökare samt av en jury utvalt av arrangören. Besökarna kommer att få smakprov av tävlandes pajer som bedöms efter smak och utseende. Vinnaren av tävlingen erhåller ett fint pris av festivalens sponsor Arla.

Vi önskar alla tävlande lycka till!

Årets stora publika tävling!


Vinn en skottkärra full med godsaker!

I denna tävling skall du som vill vara med och tävla svara på en enkel fråga samt fylla i vår enkät!

Tävlingen pågår från fredagen 23 februari kl.13:00 tills festivalen stänger söndagen 25 februari kl. 17:00. Tävlingskupongen hämtar du i informationen och måste vara fullständigt ifylld för att gälla. Vinsterna sponsras av festivalens utställare till ett värde av totalt 6000:-. Vi kommer att utse en vinnare som meddelas via festivalens hemsida samt Facebook. Tävlingskupong lämnas in i garderoben då ni lämnar festivalen.


KLURIGA LÅDAN?

I denna tävling skall du som vill vara med och tävla svara på en enkel fråga samt sträcka in din hand in i ett hål i  låda och gissa vad som döljer i lådans mörker, vågar du?

Tävlingen pågår från fredagen 23 februari kl. 13:00 tills festivalen stänger söndagen 25 februari kl. 17:00. Tävlingskupongen måste vara fullständigt ifylld för att gälla. Vinsterna sponsras av utställare till ett värde av totalt 2100:-. Vi kommer att utse en vinnare per dag som meddelas via festivalens hemsida samt Facebook. Tävlingskupong lämnas in i informationen då ni lämnar festivalen.

Tävlingen sponsras av:


 Kassaskåpet, gissa & vinn på koden!

Här gäller det att lista ut den 1-5 siffriga koden, som öppnar kassaskåpet.. Gissa rätt kod och du vinner hela kassaskåpets innehåll. Innan du testar koden som du bara får göra en gång måste du fylla i koden på tävlingskupongen med fullständiga uppgifter samt svara på talongens fråga.  Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tävlingskupong finns i monter:

Tävlingen sponsras av:


 Tips & Chokladpromenaden

Talonger för tipspromenaden hittar du i informationen. Frågorna finner du i utställarnas montrar. Samtliga frågor och uppgifter måste vara ifyllda på talongen. Vi drar en lycklig vinnare av en korg fylld med godsaker skänkta av deltagande utställare. Talongen lämnas in i informationen innan du lämnar festivalen dock senast söndag 25 februari senast klockan 17:00. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Samtliga deltagare måste vara över 18 år i ålder och inneha en entrébiljett till festivalen.

Vinnare presenteras på festivalens hemsida!

Priserna sponsras av:

 


Ballongregnet

Klockan 15:00 söndagen 25 februari kommer vi att släppa ut 200 ballonger med överraskningar Överraskningar från festivalens utställare! I vissa av ballongerna finns det en lapp där du skall ta dig till en monter och svara på en fråga, svarar du rätt så får du vinsten! Så var beredd på ballongregnet och alla fina vinster!

Denna tävling sponsras av:


Örebro Festivaltårtan 2018

Detta är en tävling för besökare och elever vid olika utbildningar inom bageri & konditori. Eleverna har i år fått ett tema som är ”Berömd arkitektur”och skall med vild fantasi skapa en tårta som ett konstnärligt mästerverk. Alla besökare slipper att baka men har chansen att se samtliga elever tårtor och rösta på sin favorit. Tårtorna stå uppställda för bedömning hela festivalhelgen. Rösta fram din vinnare och kanske just du blir en vinnare! Vi lottar ut en tårta gjord av den vinnande bagaren. Tävlingen pågår från fredag 23 februari kl. 13:00 till söndagen 25 februari kl.17:00 Vinnare presenteras på festivalens Facebook sida.

Hur anmäler jag mig som tävlande?

Om er skola eller klass vill medverka i denna tävling kan ni kontakta oss via mail info@chokladkalaset.se 

Tävlingen sponsras av:


Årets stora tävling! Örebro GULDPRALIN 2018

Deltagande tävlingsbidrag står uppställda under hela festivalhelgen.

Vi vill med denna tävling hitta alla chokladfantaster, som har ett intresse av choklad och tillverkning av praliner. Tävlingen vänder sig till elever inom bageri & konditori utbilningar och professionella inom branschen som med gediget utvecklade smaklökar samt konstnärlig talang. Dina praliner kommer att bedömmas av en jury besående av 2 professionella personligheter inom bageri eller choklad-branschen samt 2 helt utan branschkännedom. Bedömningen- Här gäller att hitta den perfekta smakupplevelsen så som det konstnärliga utseendet, Så låt fantasin flöda och skapa dina små mästerverk. Kanske blir det just du som blir årets vinnare av årets GULDPRALINEN.

Vem får delta?
Denna tävling är uppdelad i två tävlingsområden en för elever som går yrekesutbildning inom bageri och konfektyr samt en separat tävling för professionella  inom branschen som äger småskalig verksamhet där praliner är ett handarbete.

Hur gör jag för att delta?
Anmälan till tävlingen gör via internet, genom att skicka ett mail med deltagarens samtliga uppgifter till x.2@comhem.se . Deltagaren kommer att få ett svarsmail med all tävlings information, regler och sitt tävlingsnummer.

Vinnare kommer att presenteras på festivalens hems och Facebook sida Veckan efter festivalen.

Denna tävling sponsras av: