När gäller biljetterna?

Entrébiljetterna gäller för den dag som du har köpt entré till. Observera att du köper entrébiljetter till rätt dag du skall besöka festivalen. Biljetter kan ej bytas eller återlösas.

Dryckeskuponger för alkohol: Dessa häften finns i 2 olika storlekar lilla häftet 100:- samt det stora häftet för 150:- båda Innehåller kuponger i valörerna 5-30:- , i det stora häftet ingår det även ett provningsglas. OBS! 18 års gräns gäller + legitimation måste visas för att kunna provsmaka alkohol.


Monterkarta & information

I år har vi tagit fram ett informationshäfte med en monterkarta som underlättar för er som besöker festivalen att hitta lättare inne på festivalområdet. Du hittar detta informationshäfte i entrékassorna eller i ställ inne på festivalområdet.

Garderob

I år underlättar vi för våra besökare med en stor garderob, denna hittar du i entrén innan du går in på festivalen. Denna sköts av Conventum.


Besökare med ledsagare

För dig som behöver en ledsagare för ditt besök under festivalen finns det speciell rabatter för medföljande ledsagare. Kontakta oss för mer information om detta via info@chokladkalaset.se

Besökare med rullstol

I år är det mycket bättre framkomlighet i denna större lokal som är i ett plan och det finns hissar och handikappanpassade toaletter. Vill man slippa trängsel rekommenderar vi att ni besöker festivalen t fredagen eller söndagen då besöksantalet är lägre.

Besök med Barnvagn

Vi vill att alla skall trivas på festivalen, men det finns bestämmelser och regler som gäller för utrymning och våra besökares säkerhet. För att öka trivseln och säkerheten har vi skapat en barnvagnsparkering som är kostnadsfri, Här kan du som önskar låna en babysele i ett samarbete med Baby Björn. Dessa lånas ut så långt lagret räcker. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet med dubbelvagnar inne på festivalområdet. Vi  har en övervakad och gratis parkering för alla med barnvagnar som vi önskar att ni använder, här har vi även skapat en amningshörna. Det finns hissar till samtliga plan i byggnaden. Vill man undvika trängsel rekommenderar vi att ni besöker festivalen tidigt på fredagen eller under söndagen då besöksantalet är lägre.


Finns det risk att man inte kommer in överhuvudtaget?

Det finns alltid tillgång till entrébiljetter, som du kan köpa direkt i kassa i entrén. Dock kan det bildas kö i kassan under vissa tider (lördag 12-14). Förköper du din entrébiljett har man en speciell entré och det går snabbare att komma in på festivalen.

Dessa biljetter förköper du med fin rabatt ( upptill 30:- rabatt per biljett) direkt i festivalens webbshop.

Om du vill gå på någon speciell provning rekommenderar vi att du förköper dessa biljetter via festivalens webbshop för dessa biljetter är begränsade.


Får barn följa med in på Örebro Choklad, Lakrits & Delikatessfestival?

Ja, barn får följa med i målsmans sällskap! barn & ungdomsbiljetter kostar 70:- per barn om du köper biljetten som förköp via festivalens webbshop och 100:- per biljett och barn om du köper biljetten direkt på plats i festivalens kassa. Detta gäller för barn mellan 5-15 år. Är man över 15 år betalar man sin biljett som vuxen.


Var innebär Kuponghäfte för alkohol?

Vill man prova alkohol av utställarna på avdelningen Ädla Drycken, måste man köpa ett kuponghäfte. Detta häfte kostar 150:-. I häftet finns ett antal kuponger i valörerna 5-30:- som man löser in hos dryckesutställarna. Priset på proverna varierar efter dryckens mängd, sort och kvalitet. I det stora häftet ingår det även ett provningsglas. Dryckeskuponger för alkohol köper du i festivalens webbshop eller i speciell kassa inne på avdelningen ”Ädla drycker”.


Kan man betala kontant på plats?

Inne på festivalområdet går det bra att betala med kontanter och de flesta utställarna tar även kortbetalning via iZettle eller swish. I festivalens egna biljettkassorna i entrén och inne på festivalområdet tar vi endast betalt med kort. Det är alltid bra att ta ut pengar i förväg, Uttagningsautomater finner du i närheten av Conventum. På avdelningen med ädla drycker, är det kuponger i dryckeshäftet som gäller. Kuponghäftena går dock utmärkt att köpa även på plats i vår kassa för provningsbiljetter.


Finns det även hela flaskor alkohol till försäljning under festivaldagarna?

Nej det är endast smakprov som man kan köpa på festivalen.


Prova Choklad, Lakrits & Delikatesser!

Dessa produkter kan du provsmaka och inhandla till fantastiska festivalpriser. Här behöver du INGA kuponger för provsmakning. Utställare tar betalt via kontanter, kortbetalning eller via Swish. Vi rekommenderar därför att ta ut pengar innan du kommer till festivalen!