Alla våra utställare med ädla drycker & snacks


Ädla drycker & Snacks

Här finner du drycker med alkohol i alla former och sorter från A-Ö. För att prova drycker måste du vara minst 18år och kunna styrka med legitimation. Vill du provsmaka på utställarnas drycker köper du ett Kuponghäfte (fr. 100:-) i festivalens webbshop eller på plats i festivalens kassa för provningsbiljetter.Apricot


Samplex House of Wines


Kvalitetsviner utvalda med omsorg.

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från de mest attraktiva vindistrikten i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitét och karaktär.

Samplex-House of Wines är specialicerade på import av kvalitets champagne och viner. Vi prioriterar kvalitet framför kvantitet. Vi väljer attraktiva områden och fokuserar på viner med kvalitet och karaktär, både stiltypiska för en viss region men också unika och ovanliga. Alla champagnehus och vingårdar som vi arbetar med har vi själva besökt och därigenom skapat goda relationer med vinmakarna och deras team vilket borgar för kvalitet och förståelse för deras hantverk och kunnande. Utbudet finns i huvudsak på Systembolagets beställningssortimentet och i ett urval av Systembolagets butiker samt på noga utvalda

Cajsas Cave


Cajsas Cave håller i en exklusive Champagneprovning under festivalen, läs mer om detta under sidan fliken provningar med alkohol.

Efter 10 ”mamma år”  satte jag en fot i restaurangbranschen. 10 år senare tog jag steget fullt ut i det okända för att förverkliga en dröm som jag haft, att få ta hand om gäster på mitt eget sätt genom mina ostbutiker Musfällan i Visby och Stockholm.

Sedan bar det av till Frankrike, och insåg att ”det är här jag skall vara! Här levde jag sedan i många år, med besök av gäster från hela världen, som gjordes många uppskattade vingårdsbesök. Minnen av smaker och dofter hänger sig kvar, när jag nu återvänt till Sverige, nu ville jag börja dela med mig av allt gott jag hittat. Så nu kan all hitta det bästa av delikatesser och viner under varumärket Madame Smith och Cajsas Cave. Jag har samlat det bästa av vad Frankrike kan erbjuda i delikatesser och för dig att sätta lite guldkant på din vardag.

Välkommen in på besök i min välfyllda monter!!!!Whiskycollector.se


Whisky Collector är en medlemsklubb för spritkonnässörer. Våra medlemmar delar ett genuint samlarintresse för ädla drycker från världens alla hörn, inte bara skotsk Whisky som namnet indikerar, utan allt från en rökig Tequila till stökig amerikansk Rye, eller varför inte en blommig peruansk Pisco eller en klassisk Cognac.

Spritdrycker är ofta förknippade med en anrik historia som är väl värd att känna till för att förstå destillationsmetod, lagring eller smakprofil. Whisky Collectors medlemmar får ta del av historier, förhandsinformation om nya lanseringar hos Systembolaget samt genomföra provningar tillsammans med våra provningsledare.


Runa Vodka AB


”Välkommen att prova ekologiska smakupplevelser i skandinavisk design”

Runa Vodka AB (publ) ägs av mer än 3500 mat och dryckesintresserade personer. Vill Du med bli delägare finns ett erbjudande på mässan som passar alla! Runa tillverkar ekologiska premium vodkor gjorda av vete eller råg samt gin i Sverige.

Vi kan NU även erbjuda fatförsäljning av lagrad vodka och gin upplev något nytt. För Dig som aldrig provat en lagrad gin finns nu möjligheten att prova Runa Old School Yellow Gin, en smakupplevelse långt utöver det vanliga.

I vår monter ges även tillfälle att provsmaka produkter från vår samarbetspartner Facile & Co AB;

  • Facile punsch, premiumpunsch med lägre sötma, serverad på de senaste sju årens Nobelbanketter
  • Noble Selected ljus rom, offertvinnare i Systembolagets förfrågan och blindtest och lanserad i samtliga butiker den 1 juni 2016.
  • Noble Selected mörk rom, offertvinnare i Systembolagets förfrågan och blindtest och internationellt prisbelönt i The Rum Masters i London

För mer information se www.runavodka.se eller Runa Vodka på Facebook.

Runa Vodka – känn det svenska arvet!


Wine & Friends by Enjoy Wine & Spirits


Välkommen till Wine & Friends!

Kärt barn har många namn som det så fint heter, men nu har vi äntligen bestämt oss. I Enjoy Wine lägger vi nu åt sidan och välkomnar vårt nya koncept Wine & Friends. Wine & Friends är ett ställe där du som vin-, öl- el spritentusiast ska hitta det bästa inom livsnjutning. För oss handlar det inte bara om det som finns i glaset framför dig, utan även om allt det där runt omkring som gör att livet blir lite roligare. En god drink före maten, den där förrätten eller avecen som levererar pricken över i:et.

Du kommer till stora delar att känna igen dig i Wine & Friends då vi inte ändrar vilka vi är eller hur vi pratar. Vi vill fortfarande göra vin enkelt, men eftersom öl, sprit och mat också är stora delar av måltiden, tycker vi att Wine & Friends på ett bra sätt omhuldar allt som vi vill prata om.

Wine & Friends finns på tidning, nätet, e-posten och i framtiden dit tekniken tar oss. Häng bara med, så kommer du att få vara med om fantastiska ting. Oavsett om det är en resa till Piemonte eller ett recept från den lokala foodtrucken, så hoppas vi kunna ge dig tips på häftiga sätt att ha det lite bättre. Vi tycker att allt är spännande och mest av allt att njuta av livet.


Deliovin.com


Ur ett intresse för bra mat och goda drycker började drömmen om Deliovin formas. Efter en resa till Italien under våren 2008 där grundaren Stefan Demén och hans två bröder reste omkring i Piemonte och för att provsmaka Grappa blev affärsidén till en självklarhet. Genom olika upplevelser och personer kom Stefan i kontakt med Elio, ägaren till Cascina San Cassiano, och en ny vänskap blommade ut. Elios produkter blev startskottet för den nya bana som Stefans liv skulle ta. Han åkte hem till Sverige och började sälja de fantastiska produkterna till olika mat- och delibutiker. Efter detta har turerna ner till Italien blivit åtskilliga och sortimentet har expanderat. Det som började med parmesan, prosciutto och vin har utökats med bland annat rom och brandy från Spanien och gin från England. Delovin söker hela tiden efter kvalitetsprodukter att komplettera sin portfölj med.


Vinoch.se


VÅRA VINGÅRDAR GÖR OSS UNIKA!

Vinoch.se säljer viner från Italien och arbetar med ett 20-tal utvalda små vinproducenter, som har ett unikt sortiment som du kan välja bland. Dessa viner hittar du ingen annanstans. Det blir ditt därproducerade vin levererat direkt hem till dörren!