Alla våra utställare med delikatesser, Varma & kalla drycken och produkter Närproducerat EKO och Fairtrade.


Delikatesser Närproducerat, EKO och Fairtrade samt Varma & Kalla drycker.

Här finns allt för dina smaklökar och de presenteras av företag från
hela Europa. Prova olivolja, ost, oliver och andra delikatesser och
hitta just din favorit.
Togora Olivolja


På en kulle med ravinens mynning intill och det blå havet som möter den lika blå himlen framför, ligger min olivlund med sina jättelika olivträd som hälsar en välkommen när man kommer fram till den stora grinden som binder samman lundens staket.

Jag heter Lambriní Theodossiou och jag har mina rötter i Grekland, dock har jag levt och verkat i Sverige sedan tidiga tonåren. Min livsdröm har varit att äga en olivlund och se havet möta himlen från lundens topp, sittandes i en ham­mock under ett olivträd, smakandes på mina egna oliver och dess olivolja, utan några tillsatser av kemiska preparat, besprutningar och annat. Rätt och slätt min egen rena tillverkning! >> Läs mer om Togora oljans kvalité…

CC´s havtornsdelikatesser


På det lilla torpet Åsen i Äspered, Västergötland odlar vi, Christer och Camilla, havtorn.

Vårt varumärke CC´s står för lokalproducerade ekologiska havtornsprodukter som tillverkas med hjärta och själ för hälsa och välbefinnande.Odlingen består av 2000 stycken havtornsbuskar. Havtornsbären handplockas omsorgsfullt varje år och genom stor noggrannhet i förädlingen uppnår vi en hög kvalité i våra produkter.Det goda från Italien (Linköping)


Det goda från Italien erbjuder den smakrika Parmigianon från Italiens gårdar
Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser, vår ost består endast ren ost, fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna. Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna, en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg, gratinering på potatisgratängen, som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja piri piri. Bara fantasin kan sätta gränser.Av oss får du även en påse som är gjord av äggskal, för att osten skall andas och den utesluter även mögel och torrhet. Du kan ha osten i kylskåpet i 3 månader utan att den möglar eller blir torr. Vår påse kan du även återanvända.

Välkomna!

Carmine & Giacomo Arricale


Båstad Gourmet


WG Trading är en importör och distributör av delikatessprodukter. Vårt mål är att leverera produkter av högsta kvalitet med unika smakupplevelser.

__________ 

Flertalet av våra produkter är innovativa som vi är ensamma om. Du hittar dem hos utvalda leverantörer över hela landet.


Fine Deli


– Ostar i världsklass! Godminster som ligger i Bruton, Somerset i Storbritannien producerar en rödvaxad hjärtformad Cheddar. Osten som nu även fått ostälskare i Sverige att ta den till sitt ”hjärta”. Den hjärtformade Cheddarosten har presenterats på de flesta dryckesmässor i Sverige, och fått både besökare och dryckesutställare att uppskatta den fantastiska smaken. En ekologisk, fulländad Cheddar med en karakteristisk smak av smör och nöt med påtagliga saltkristaller. Den lämpar sig alldeles utmärkt till en Whisky lagrad på Sherry- eller Portvinsfat, Fatlagrad Rom, Cognac, Ale, IPA, Stout, Porter mm. Dessutom har vi med oss en annan goding från Godminster, en Ekologisk Ekrökt Cheddar! En helt fantastisk Cheddar med underbar arom. Belönades med guld vid International Cheese Award 2015. I montern hittar ni även Grottlagrad Cheddar, Ogden Cheddar, Lancashire Black Bomb och West Country Farmhouse Cheddar. Välkommen!


Eckes-Granini


Välkommen till Eckes Granini Sverige!

Här arbetar vi passionerat med alla former av juicer och fruktdrycker. Under samma tak samlas flera varumärken som på sitt egna unika sätt ger dig det bästa från frukt. Med allt från nypressade säsongsfrukter till fruktiga bärsoppor finns det en produkt för dagens alla behov och tillfällen. Helt naturligt och fantastiskt gott!

I montern bjuder vi på säsongens nypressade frukter från Brämhults samt fruktiga juicer och spännande fruktdrycker från Pago, välkommen!


The House Of Taste


Välkommen till butiken som frestar dina smaklökar! The House of Taste är en mustig butik som tilltalar alla dina sinnen. Här provsmakar du underbara pesto, kryddmixer, oliver, marmelader, kex och mycket mera! The House of Taste finns i Örebro och Västerås.


Mejerihörnan, Din ost


Ost är en av de största exportprodukter från Nederländerna. I våran monter hittar du de bästa och finaste ostar som finns i Holland!
Vi är ett litet familjeföretag från Habo vid Vättern och driver både en camping och en ostbutik. Efter vi flyttade från Nederländerna till Habo saknade vi bara en sak: smakrik ost!
Sedan 2014 importerar vi de bästa holländska hårdostar från både mejerier och olika gårdar.

I montern finns äkta Gouda ostar med olika lagring. Ju längre lagrad, ju starkare smaken. Den längst lagrade är Weydeland Very Superior Old cheese som är lagrad i minst 1000 dagar!

Gårdsostar finns både naturel men framförallt smaksatta med kryddor eller till exempel en krämig rökt ost. Skillnaden mellan en gårdsost och ost från ett mejeri är att en gårdsost är gjort av bonden, eller sin fru, på egen hand. Efter att kossorna har mjölkats ystas mjölken för att göra ost. Oftast är mjölken obehandlad, opastöriserad vilket kommer smaken tillgodo.
Vi har ost som är bland annat smaksatt med Pesto, Röd eller Grön Peppar (Chili), Timjan, Honung eller varför inte Tryffel eller Bacon?

Allergiker? Visste du att ost lagrad längre en minst 4 månader är laktos fri? Är du komjölk allergiker? Vi har alltid minst 5 sorters Getostar med oss. Även de finns i både naturel och smaksatta.

Vi har alltid smakprover redo så att du kan smaka först innan du bestämmer vilken ost du tar med dig hem.

Välkommen i vår monter!

Rob & Nellie Lenting


Salma Lax


SALMA är en superfärsk skinn- och benfri laxloin, färskpackad i skyddande emballage med färskhetsgaranti. SALMA har vetenskapligt dokumenterade kvalitetsfördelar med avseende på färg, kvalitet, fasthet och smak. För att bevara denna superfärska kvalitet ställs det stränga krav på hygien och skonsam hantering av produkt. Från det att laxen tas upp ur havet till dess att den är paketerad tar det max 4 h. Detta ger SALMA en unik superfärsk kvalitet och god smak. SALMA odlas och förädlas i Norge och kommer från den allra finaste laxen från kustområdet Bømlo.


Laxtösen


Vi är ett litet familjeföretag som riktar in oss på fisk och skaldjur av högsta kvalitet, vi har räkor och kräftor från Smögen, och en Skagenröra med mycket skaldjur i, våra produkter är även helt mjölkfria!
Vi säljer Tunnbrödsrullar med Skagenröra, Handskalade Räkor, Kräftstjärtar och Varmrökt Lax.

Ni hittar oss på Facebook som Laxtösen!

 

 


Madame Smith


Hemkommen till Sverige efter 12 år i Frankrike har jag tagit med mig
lite av allt det goda jag smakat där. Delad glädje är dubbel glädje och
nu är ni välkomna att smaka mina franska delikatesser. Vinbutiken
Cajsas Cave har nu ökats ut med bland annat olivoljor som
fått guldmedalj på mässan i Paris. Där finns anklever från ankor som
gått ute och fått ekologisk föda, smaksatt senap från Provence,
fruktvinäger och fruktsirap, tapenade och pistou samt ljuvlig choklad
från en av Frankrikes bästa chokladmästare.
Välkomna till en odyssé av smaker !


PLUS 4630


Vi som driver Plus4630 heter Pernilla och Yannis. Tillsammans delar vi en passion för Grekland och det grekiska köket. Att laga god mat och avnjuta den tillsammans med vänner och familj är en viktig del i vårt liv. Vi reser runt i Grekland för att hitta unika produkter och upptäcka nya producenter.

Vi har exklusiva samarbeten med såväl namnkunniga företag, små familjeföretag samt kvinno-kooperationer. Dessutom har vi utvecklat vårt eget varumärke för premiumprodukter under namnet MERAKI – Fine Greek Products.

Själ, kreativitet och kärlek. Det är vad grekiskans MERAKI symboliserar. Samtliga produkter är tillverkade med MERAKI av noggrant utvalda små producenter i Grekland. Våra produkter erbjuder unika smaker, dofter och färger.

Vi erbjuder oliver, olivolja, ostar, skorpor och honung.Våran extra jungfru olivolja från Samos belönades med en guldmedalj i en stor olivoljetävling i Aten 2012!

Vår vision är enkel: Att erbjuda Dig det bästa av Grekland!
Varmt välkommen till vår monter!


Svenskt Mathantverk


Svenskt mathantverk har tillverkning i Härliga Härjedalen i Lillhärdal.

Där bakar vi olika brödsorter som Hällbröd, Skogsknäcke, Morotsbröd och Dinkelbröd mm. Vi kokar även sylt och marmelad i många olika smaker som bland annat Vildhallonsylt, Punschblåbärsylt, Morotsmarmelad och Rödlöksrota.

Vi har även tillverkning av honung, senap, sirop mm.


Campange de France


Campagne de France är ett tvåmanna företag som säljer våra autentiska produkter på olika mässor runt om i Sverige. Våra produkter har visat sig mycket populära och vi har en stor återkommande kundbas som är roligt att träffa igen vid varje tillfälle. I vårt sortiment finner ni 16 olika handgjord franska luft torkade korvar. Handgjorda bondostar och fina hårdostar som Gruyere, Comte och Parmesan. Vi ser fram emot att träffa alla våra nuvarande kunder och även nya, dessa kommer få en ny fantastisk smakupplevelse med våra franska produkter.


Ostlinjen.se


Om Ostlinjen

Vår verksamhet går ut på att finnas där kunderna är ,dvs vi kommer/kör till dem istället för att de får komma till en permanent butik.

Vi har ca 20 års erfarenhet av mat-­‐ o delikatess försäljning med huvudinriktning på ost. Dessutom har vi ca 10 års erfarenhet av restaurang branchen.

Vår ambitionen är att fortsätta erbjuda ostar med mycket karaktär, smak o doft och kvalitet. Samtidigt vara lyhörda för nya ost produkter och influenser.


Mossängens Gård


VÄLKOMMEN TILL MOSSÄNGENS GÅRD
Kravcertifierad biodling och odling av bl.a havtorn och aronia. Bären förädlas till marmelad, gelé och dryck. I sortimentet ingår även senap, glögg, biscotti, fikon, knäckebröd och äggost. Besök gärna vår gårdsbutik, våra återförsäljare eller kom till de marknader där vi medverkar.

Viltmat AB


 Viltmat AB är ett familjeföretag som startades 2008.  Mångårig erfarenhet av matlagning tillsammans med ett genuint jakt intresse var och är de två gemensamma nämnare som ligger bakom vårat koncept.Vi tillhandahåller kök och barer där ni så önskar. Ena dagen jobbar vi ensamma på någon mindre mässa eller privat tillställning.


Campagnes de France


Vi säljer luft torkade korvar från Auvergne (Känguru, camembert, Roquefort, basilika, vildsvin, vitlök, Armagnac, oliv, anka etc. Ostar Comté 2ar, Gruyère 2ar, Tomme basque från Pyrénnée mountains. Vi säljer även ett sortiment av oliver från Provence, södra Frankrike.


Olivbar


text kommer inom kort!