Välkommen till festivalens NYA avdelning! Bakning, Dessert & Glass

Årets stora NYHET är avdelning Bakning, Dessert & Glass! Här har vi samlat allt för den som älskar bakning, dessert och god mat. Här finner du utställare med produkter som hjälper dig i köket eller när du vill glänsa lite extra då du skall tillverka egna praliner eller tårtan för kalaset. Här hittar du även vårt Bak & Kökslabb där våra inbjudna kockar och konditorer kommer att dela med sig av sina kunskaper och knep för att lyckas i köket. Bland utställarnas montrar på Bakning, Dessert & glassavdelningen hittar ni Martin Morand vinnare av Dessertmästarna 2015 och Jonas Nilsson silvermedaljör från samma tävling. Festivalens “Lakritskocken” Douglas Spiik kommer att lära ut hur du kan förhöja och använda lakrits i maträtter och desserter.

Mekto Ganic är sveriges första licensierade VEGO-kock och författare till ett flertal kokböcker om vegansk matlagning och bakning.Hon kommer att hålla i föreläsningar i hur du kan leva lite sundare med vegansk matlagning och bakning och då du har speciella allergier. Passa på att köp Mekto Ganic nya kokbok och få den signerad under festivalhelgen.

För mer information om Bak & Kökslabbet se festivalens program!

Leave a reply

required*