Alla våra utställare med ädla drycker & snacks


Ädla drycker & Snacks

Hall A

I år blir denna avdelnig dubbelt så stor. Här finner du drycker med alkohol i alla former och sorter. För att prova drycker måste du vara minst 18år och kunna styrka detta i entrén till avdelningen. Vill du provsmaka på utställarnas drycker köper du ett dryckeshäfte (120:-) i festivalens webbshop eller på plats i festivalens kassa för provningsbiljetter.Apricot


Apricot är en av de ledande importörerna på den svenska vinmarknaden där vi verkat i snart 10 år. Vi har varit med och byggt upp stora delar av svenskarnas favoritviner. Till exempel kom var fjärde flaska mousserande, som dracks i Sverige på nyårsafton 2010, från oss. Vårt expertområde är att tillsammans med vinproducenterna, ta fram viner som passar den svenska smaken.  Därtill väljer vi enbart att arbeta med producenter som kan hålla en jämn kvalitet.

Vi fokuserar på att göra våra producenters varumärken kända snarare än på att marknadsföra oss själva. Det gör att vi kan fokusera på vårt mål; att ha ett utbud av kvalitetsviner i varje prisnivå där de, oavsett pris, ska vara mer prisvärda än våra konkurrenters. Vi är med i framkant på utvecklingen och lanserar både smaktyper och förpackningslösningar som efterfrågas av den nyfikne vinkonsumenten.

Samplex House of Wines


Kvalitetsviner utvalda med omsorg.

Vårt sortiment är uppbyggt av viner från de mest attraktiva vindistrikten i Europa samt Sydafrika. Vi väljer noggrant ut viner med fokus på kvalitét och karaktär.

Samplex-House of Wines är specialicerade på import av kvalitets champagne och viner. Vi prioriterar kvalitet framför kvantitet. Vi väljer attraktiva områden och fokuserar på viner med kvalitet och karaktär, både stiltypiska för en viss region men också unika och ovanliga. Alla champagnehus och vingårdar som vi arbetar med har vi själva besökt och därigenom skapat goda relationer med vinmakarna och deras team vilket borgar för kvalitet och förståelse för deras hantverk och kunnande. Utbudet finns i huvudsak på Systembolagets beställningssortimentet och i ett urval av Systembolagets butiker samt på noga utvalda

Cajsas Cave


Cajsas Cave håller i en exklusive Champagneprovning under festivalen, läs mer om detta under sidan fliken provningar med alkohol.

Efter 10 “mamma år”  satte jag en fot i restaurangbranschen. 10 år senare tog jag steget fullt ut i det okända för att förverkliga en dröm som jag haft, att få ta hand om gäster på mitt eget sätt genom mina ostbutiker Musfällan i Visby och Stockholm.

Sedan bar det av till Frankrike, och insåg att “det är här jag skall vara! Här levde jag sedan i många år, med besök av gäster från hela världen, som gjordes många uppskattade vingårdsbesök. Minnen av smaker och dofter hänger sig kvar, när jag nu återvänt till Sverige, nu ville jag börja dela med mig av allt gott jag hittat. Så nu kan all hitta det bästa av delikatesser och viner under varumärket Madame Smith och Cajsas Cave. Jag har samlat det bästa av vad Frankrike kan erbjuda i delikatesser och för dig att sätta lite guldkant på din vardag.

Välkommen in på besök i min välfyllda monter!!!!

Göteborgs Nya Bryggeri AB


Göteborgs Nya Bryggeri är av göteborgare, för göteborgare och alla som önskar att de vore göteborgare.

Bakom tankarna till bryggeriet står ett gäng före detta anställda på samma adress. Efter många års mognande har bryggeriet kommit på plats och under vårt första år har vi lanserat flera nya öl och börjat komma ut i hela Sverige. Göteborgs Nya Starkpilsner, go’ IPA, Lilla London och 1810 Oktoberfest är våra mest kända öl. Vi siktar på hög hinkabilitet och att väcka och släcka törst.

Herida Brands


Herida Brands är ett litet familjeföretag med ett stort hjärta för rom. Företaget startades 2007 med enbart ett märke i produktportföljen. I dag  importerar vi rom ifrån olika delar av världen och letar ständigt efter nya trevliga tillskott. Intresset för rom har ökat enormt de senaste åren och det glädjer oss mycket att lagrad rom äntligen tagit plats i finrummet. I vår monter kommer ni att kunna smaka bla. Gold of Mauritius, Origenes 18 år, Ron Esclavo & Arehucas Honungsrom

Välkommen förbi vår monter och ”Enjoy the good things in life”Hults Dryck & Delikatess AB


Hult Dryck & Delikatess har idag 17 olika produkter i beställningssortimentet, från råvaror av toppkvalitet, tillverkade med högteknologi och ca 130 års hantverkserfarenhet av Prinz familjedestilleri i Österrike. Bland våra kunder finns krogar och restauranger med stjärna i Guide Michelin. Produkterna innehåller specifik frukt & bärdestillat, en snaps gjord av 100% päron, smakar verkligen päron. Frukt & bärlikörerna, som blåbär, fläder, rabarber, persika, körsbär, etc. är tillverkade med samma hantverkserfarenhet! Vi är ensamma i Sverige att erbjuda snapsar bestående av t.ex destillerade aprikoser eller hallon.Munskänkarna


Vi hälsar Dig hjärtligt Välkommen att besöka oss Munskänkarna I vår monter. Vi kommer att finnas representerade under hela mässan. När Du besöker oss så visar vi Dig vad vi har för verksamhet, vad Du kan få ut av att vara medlem och hur man går med I Munskänkarna.

I vår monter kan Du förutom att få information om oss delta I en dofttävling. Du får testa Din näsa genom att dofta på vin I svarta glas. När Du inte ser färgen på vinet och inte får använda munnen så ställs doftsinnet på sin spets.

Vi ser fram emot att få träffa Dig!Mackmyra Whisky


MACKMYRA WHISKY

DET SVENSKA ORIGINALET SEDAN 1999

”Varför tillverkas det ingen whisky i Sverige?”, frågade någon i sällskapet. Ingen kunde ge svar på frågan som nu svävade i luften. Det var egentligen bara åtta vanliga studiekamrater som återförenades för att åka skidor. Men när det visade sig att alla tagit med sig en whiskyflaska till den gemensamma baren väcktes en tanke som var långt ifrån vanlig. Tanken om att skapa den första svenska maltwhiskyn.

I Sverige har vi ingen lång tradition av att göra whisky. Det tyckte vi var konstigt när vi började utforska om det gick att skapa en svensk single malt whisky. För vart vi än vände blicken såg vi möjligheter. År 1999 grundades Mackmyra Svensk Whisky. Senare samma år var alla tillstånd klara och de allra första dropparna kunde destilleras. De första åren ägnades åt små batcher och många experiment. År 2001 fastslogs två recept, ett elegantoch fruktigt, och ett med svenskpräglad rökighet. Det är dessa två smaker som idag ger innebörd till orden svensk maltwhisky.


Diageo Reserve


A spotlight on Diageo Reserve 

Created in 2004, Diageo’s Reserve division focuses on the global luxury opportunity, bringing together brands built on strong heritage, craftsmanship and authenticity. This luxury portfolio consists of Johnnie Walker Super Deluxe, Cîroc, Don Julio, Tanqueray No. TEN, Ketel One vodka, Zacapa and a fine collection of Single Malts. Not only is it a fascinating part of the business, but is strategically important for Diageo.


Whiskycollector.se


Whisky Collector är en medlemsklubb för spritkonnässörer. Våra medlemmar delar ett genuint samlarintresse för ädla drycker från världens alla hörn, inte bara skotsk Whisky som namnet indikerar, utan allt från en rökig Tequila till stökig amerikansk Rye, eller varför inte en blommig peruansk Pisco eller en klassisk Cognac.

Spritdrycker är ofta förknippade med en anrik historia som är väl värd att känna till för att förstå destillationsmetod, lagring eller smakprofil. Whisky Collectors medlemmar får ta del av historier, förhandsinformation om nya lanseringar hos Systembolaget samt genomföra provningar tillsammans med våra provningsledare.


Runa Vodka AB


 ”Välkommen att prova ekologiska smakupplevelser i skandinavisk design”

Runa Vodka Ab (publ) ägs av närmare 3000 mat och dryckesintresserade personer. Vill Du bli med som delägare finns ett emissionserbjudande på mässan som passar alla! Runa tillverkar svenska ekologiska premiumvodkor gjorda av vete eller råg samt gin. För Dig som aldrig provat en lagrad gin finns nu möjligheten att prova Runa Old School Yellow Gin, en smakupplevelse långt utöver det vanliga.

I vår monter ges även tillfälle att provsmaka produkter från vår samarbetspartner

Facile & Co AB;

  • Facile punsch, med lägre sötma, serverad på de senaste sex årens Nobelbanketter
  • Noble Selected ljus rom, offertvinnare i Systembolagets förfrågan och blindtest och lanserad i samtliga butiker den 1 juni 2016
  • Noble Selected mörk rom, offertvinnare i Systembolagets förfrågan och blindtest och internationellt prisbelönt i The Rum Masters i London

Runa Vodka – känn det svenska arvet!

 


Elixirwine.se


“HB Elixir startades redan 1988, en tid då företaget helt fokuserade på vin. Idag är Elixir Wine AB kanske mest kända för att importera dansk hantverksöl i världsklass. Danskarna kan definitivt det här med öl, och i vår portfölj hittar du ett brett spektra av olika ölsorter från bland andra Amager Bryghus, Det Lille Bryggeri och Ølsnedkeren. Utöver hantverksöl och vin, som mestadels kommer från Spanien och Italien, erbjuder vi  även fatlagrad grappa från italienska Mazzetti d’Altavilla.

Vi säljer våra produkter till Systembolaget, som har monopol på försäljning till konsumenter, men också till hotell, restauranger, cateringföretag samt andra aktörer med alkohol-/serveringstillstånd. Via Elixir Wine AB Denmark bedriver vi även distansförsäljning av alkoholhaltiga drycker till svenska privatpersoner. Sedan 2016 sker detta huvudsakligen genom webbshopen www.bottleinbox.se. Här kan privatpersoner helt lagligt beställa produkter från vår portfölj.