Alla våra utställare med Choklad, Nougat & Marsipan


Hall C

Våra chokladutställare visar upp ca: 4000 olika chokladprodukter från hela världen. Här har du chansen att prata med med tillverkare om deras produkter, provsmaka på årets nyheter och köpa med dig till fantastiska festivalpriser.

Beriksson


Beriksson är familjeföretaget från Västsverige som erbjuder nya smaker och godsaker av hög kvalitet. I vår monter finner du mångfaldigt prisbelönt choklad från producenter som Marou, Beschle, Rococo och Kallari. Vi har krämiga praliner och tryffel från La Perla, Oliva, Mathez, ekologisk lakrits och goda drycker. Följ oss på Facebook, Instagram och Pinterest för att få senaste nyheterna: BerikssonSweden. Beriksson.se

Chocolero


Vi bekämpar det inhemska drogmissbruket och produktionen av kokain med hjälp av vår choklad. Första steget är att minska odlingen av kokablad som är huvudingrediensen för kokain. Det gör vi genom att erbjuda kokaodlarna ett välbetalt alternativ i odling av kakaobönor och kaffe.  Men för att ta tag i roten av problemet måste man stoppa efterfrågan på kokain i Europa och Nordamerika. Chocolero gör det genom att ekonomiskt stödja en svensk förening som arbetar mot missbruk.

Peruanska kokaodlare har råd att ställa om till kakaoodling tack vare den höga kvaliten på kakaobönorna som odlas. Bönderna odlar ekologiska Trinitario och Criollo bönor för vår räkning.

Dessa bönder tillhör Fairtade certifierade kooperativ. Chocolero arbetar med fyra kooperativ som gör ett fantastiskt arbete i att ge fattiga odlare en möjlighet att odla välbetalda grödor. Kooperativen är medlemsstyrda, det innebär att bönderna själva beslutar hur försäljningen ska hjälpa deras byar.

Fairtrade premien används bl.a. för att bygga upp byarnas infrastruktur och skolor, öka tillgången till rent dricksvatten och bygga sjukhus.

Chokolade Compagniet A/S


Chokolade Compagniet startades 1995 med ambitionen att börja leverera bara det bästa till gourmetmarknaden i Danmark.
Sedan dess har Chokolade Compagniet vuxit och har nu sin marknad även i Sverige, Norge samt i ett antal andra europeiska länder och USA.
De senaste åren har vi lagt ännu mer fokus på hållbarhet och ekologi och är stolta över att ha märken som AMMA, Kaoka, Oak North, NUTe, Chevaliers d´Árgouges och Summerbird i vårt sortiment.

Chokolade Compagniet består av ett entusiastiskt team med en förkärlek till smak och god service.


Bräutigams Marsipan


På Bräutigams har vi tillverkat choklad, praliner och marsipan i över 140 år. Vi använder bara råvaror av högsta kvalitet, allt tillverkas för hand, och detta med recept och kunskap som vårdats inom familjen i fem generationer. Vi säljer praliner både i lösvikt samt i exklusiva pralinaskar. Vår berömda marsipan görs på spansk mandel och doppas i 70% choklad utav högsta kvalitet.


Augusta Jansson


-En av de äldsta godistillverkarna i Sverige!

Vi är ett familjeföretag som bakar allting för hand med belgisk kvalitetschoklad från Callebaut, en av de äldre chokladtillverkarna i Belgien.

Vi gör de godaste Cocosbollarna i Sverige, efter Augustas egna recept!

Med oss på mässan har vi massor med godsaker i olika former så som Nougat och Tryfflar, Chokladdoppade Marsipanstänger, Chokladbitar med rostade nötter och torkade frukter, Cocosbollar, Karameller och vår berömda Tjongkola!

Förra årets chokladkalas blev en stor succé! Vi ser fram emot att få se er i år igen!

Varmt välkomna till vår monter!


Svenska Kakaobolaget


Svenska Kakaobolaget är en bean-to-bar chokladtillverkare. Vi reser jorden runt i jakten på den allra bästa kakaon. Vi rostar bönorna varsamt och gör choklad i små upplagor. Precis som med kaffe och vin går det att hitta unika toner beroende på vilken typ av kakao som används och var den har växt.
Vi är inte en chokladtillverkare i mängden. Vår idé om choklad och hur den ska vara skiljer sig till stor del från den traditionella industrin. Hur provocerande detta än må vara för traditionalisterna är vi inte ute efter att producera en chokladkaka i mängden. Vi är hängivna jakten på unik kakao som resulterar i extraordinär choklad. Choklad som tänjer på gränserna och visar ett helt nytt spann med smaker. Om du har smakat vår choklad förstår du nog vad vi menar.

I vår ursprungskollektion strävar vi efter att ta fram de olika och unika toner som finns i kakaobönor från olika regioner. I ursprungschokladen adderar vi endast socker för att skapa så ren och ärlig choklad som möjligt. Vi adderar inget extra kakaosmör, vanilj eller sojalecitin. I vår smaksatta kollektion adderar vi olika intressanta smaker för att skapa olika uttryck.


Mrs Curlies


Hej och varmt välkomna till Mrs Curlie’s underbara värld!

Varumärket Mrs Curlie´s startade 2013 av oss, Marie-Therese och Christian och innebär att vi nu är stolta att kunna leverera vår goda fudge till caféer och butiker runt om i landet. Vår vision är att vara det nytänkade godsaksföretaget och introducera fudge på den svenska marknaden.  Tänker ni på fudge, tänk på Mrs Curlie´s!.


Rawchokladfabriken


Raw chokladfabriken Svenskproducerad ekologisk och vegansk raw choklad!

Det skrivs ofta om mörk choklad och dess positiva hälsoeffekter. Men sällan förklaras skillnaden mellan raw choklad och det som de flesta känner till som choklad, det vill säga den upphettade och processade varianten, som ofta kompletteras med socker, mjölkpulver och diverse tillsatser. Även om kakaon i mörk choklad är fantastisk för hälsan så kan det gömma sig andra saker i din vanliga chokladkaka som du kanske inte vill veta om.

Det är istället dags att världen får upptäcka den nakna sanningen om riktig choklad: raw choklad!

Sanningen om rawchoklad

Kakaobönorna som används i raw choklad genomgår ingen rostning eller bearbetning vid höga temperaturer, utan torkas istället. På så vis behålls alls all den otroliga från kakaobönan näringen intakt. Hela tillverkningsprocessen från böna till chokladkaka är varsam. På så vis blir den färdiga produkten betydligt mer näringsrik och vitaminer, mineraler, antioxidanter och övriga hälsobringande ämnen finns med i varje bit du tar.

Vår rawchoklad görs alltså på helt naturliga och ekologiska råvaror utan konstigheter.

Det är därför vi vågar kallar det för ”riktig choklad”.


Sackeus


Pionjär inom rättvis handel

Sackeus grundades 1976 av Diakonia (dåvarande Frikyrkan Hjälper) och blev ett aktiebolag 1986 genom samarbete med Svenska Kyrkans Mission och Lutherhjälpen. Redan från starten var idén att genom handel med små producenter sträva efter att förbättra levnadsvillkoren för människor i tredje världen. 1976 var begreppet fair trade i stort sett helt okänt på den svenska marknaden. Sackeus var en av de allra första aktörerna att introducera idén om fattigdomsbekämpning genom rättvis handel. Idag är Sackeus en väl etablerad livsmedelsgrossist och säljer fair trade-produkter under en rad olika varumärken till restauranger, caféer,dagligvaruhandel, specialbutiker och direkt till konsument genom webbshopen på eguale.se. Sedan 2001 ägs Sackeus AB av Bergman & Bergstrands Kafferosteri och det mexikanska kaffeodlarkooperativet UCIRI, som är företagets huvudleverantör av råkaffe.


ScandChoco & ChokladJenny V Plantation


ScandChoco AB grundades av Martin Jörgensen år 2005 och som namnet antyder var det choklad som företaget först fokuserade på. Vi vill bygga upp ett sortiment av unika och exklusiva produkter som helst ska vara ekologiska och/eller rättvisemärkta och vi finns för dig som söker upplevelser utöver det vanliga.

ScandChoco är ett företag för god smak – så låt dig väl smaka!

ChokladJenny

Jenny har varit ChokladJenny sedan 1993 då hon begav sig till England för att sommarjobba på chokladfabriken John Bull.  2006 mötte Jenny en fransman med namnet Pierrick Chourard och relationen till kakao var förändrad för alltid. Han upplyste om de olika kakaosorterna, indianernas liv med Arribabönan, magin bakom bean –to-bar produktion och fördelen med att låta odlarna tillverka sin choklad, istället för att de billigt säljer sina råvaror och chokladen tillverkas i Väst. T.ex Belgisk choklad. Pierrick är grundare av kvalitetechokladen ”Vintage Plantation”, som Jenny beökte sommaren 2008 tillsammans med importföretaget ScandChoco.

Jenny även sitt eget kakaokooperativ att samarbeta med i Peru. Det som kom att bli den första stora importen från Sydamerikas djungel. Relationen med detta kooperativ är ett ständigt utvecklingsarbete. Både för framtagning av bean- to bar chokladen ”Mecsa osha” men även för chokladresor till kooperativet för privatpersoner. Detta för att stötta lokalbefolkningen på orten och att fler skall få upp ögonen för riktig choklad!


Schöttinger  group AB


Heavenly by Schöttinger

Vi är ett familjeföretag som producerar lyxiga svenskt godsaker – den bästa konfektyren på marknaden. Vi producerar sötsakerna med kärlek och använder de bästa råvaror och en stor variation av smaker som är en match gjord i himlen. I vårt sortiment hittar ni olika variationer av lakrits, rostade mandlar och en högkvalitets mandelpasta, alla blandade med olika smaker till absolut perfektion.

Heavenly av Schöttings sötsaker är gjorda i Sverige och vi lovar er att de är himmelska.


Schweizermandel AB


Schweizermandels historia…

Efter ett antal år i Schweiz, med många års erfarenhet av marknader och mässor, tog vi idé och recept på kanderad mandel, choklad-doppad frukt och annan konfektyr till Sverige. Recepten kommer ursprungligen från en gammal konditorsläkt boende i Basel, Schweiz.

Idag drivs företaget av Ulla, Max, Sandra och John Brotschi. Vi tillverkar själva vår konfektyr, hemma eller på plats under pågående arrangemang/mässa. På de olika arrengemangen anpassar vi oss till olika teman där jobbet utförs med en hög standard på utseende, stil och kvalité.

Vad vi gör…

Schweizermandel medverkar i många olika sammanhang såsom marknader, festivaler, idrottsarrangemang, mässor, jularrangemang, utställningar. Utöver detta har vi även försäljning till butiker.

Numera bedriver vi även försäljning över nätet på den plats som du nu befinner dig. Utöver det sortiment som vi visar här i vår web-butik, kan vi även erbjuda speciella arrangemang till företag och privatpersoner i form av olika presentförpackningar. Exempel på presentförpackningar hittar du här. Tveka inte att kontakta oss om du har en idé som du skulle vilja realisera.

Varmt välkomna till oss… Max, Ulla, Sandra och John


Femtorp AB


Femtorp förser marknaden med söta livsmedel och dessertprodukter från de främsta tillverkarna. Detta har vi gjort i mer än två decennier.

Vi vänder oss till landets alla choklad- och konfektyrbutiker, pralin- och chokladmakare, delikatessaffärer, bagerier och konditorier.

Vi finns alltid här för dig, Femtorp är Din söta Leverantör!


Kakaw.se


Kakaw.se är en svensk webbutik och distributör av kvalitetschoklad från hela världen. Fokus ligger på mindre kända producenter som tillverkar chokladkakor ‘bean to bar’, och med hållbart producerade råvaror (ofta ekologiskt certifierade). Kakaw.se kommer att ställa ut med flera nyheter på den svenska marknaden, bland annat från den skotska tillverkaren Chocolate Tree. En stor del av utbudet på webbutiken kommer att finnas till försäljning under mässan – givetvis med bra erbjudanden! Förutom Chocolate Tree är Kakaw.se svensk distributör av Åkesson’s (England), Mulaté (Litauen), Metiisto (Sverige), samt chokladboken Chocolate – The Reference Standard (G. Bernardini).


Lindroos – Zotter


Zotter är en prisbelönad chokladleverantör från Österrike och är ett av de mest innovativa företagen i branschen. Ledorden hos Zotter är ”bean-to-bar”, Fairtrade och Ekologiskt. Hela produktion, från kakaofälten till färdig chokladkaka är noga kontrollerad vilket leder till god kvalité. I sortimentet finns en mängd olika variationer av choklad. Handgjorda chokladbitar och Labooko är de mest framstående. De handgjorda chokladbitarna fylls med läckert innehåll i olika kombinationer med ett mjukt chokladöverdrag. Labookoserien erbjuder ren ursprungsmärkt choklad från hela världen i olika kakaohalter från 100% till mjölkchoklad. Financial Times utsåg Zotter till en av de fem bästa chokladleverantörerna i Europa så sent som i sommras och i fjol fick flera av Zotters chokladbitar ta emot egna priser av chokladexperten Georg Bernardini. ”Världens bästa mjölkchoklad” gick till Zotters Labooko Nicaragua 50%. Zotter levererar choklad av absoluta toppklass samtidigt som de tar ansvar för naturen.


Chokladhuset i Limhamn


Chokladhuset i Limhamn importerar, distribuerar och representerar bl a Choklad från Michel Cluizel, Heilemann, Sv. Michelsen, Gudrun & Niederegger Marzipan i Sverige.

Small Island Chocolates & Coffee


Duane Dove rom & choklad expert och Sveriges enda kakaoodlare med egen plantage på Tobago. Duane med sina rötter i Västindien på Trinidad & Tobago och Guadeloupe har rest runt i Västindien i många år ville skapa en genuin Västindisk känsla med Small Island Chocolates & Coffee och då resor till plantaget på Tobago. Förutom försäljning av sin hög klassig choklad och sin NYA bok kan du även köpa chokladprodukter gjorda på kakaon och smaker från Karibien. Fantastiska choklad & romprovingar med Duane Dove under festivalen Duane kommer att hålla i ett antal fantastisk rom & chokladprovningar under hela festivalhelgen detta till fantastiskt subventionerade priser. Samtliga deltagare av dessa provningar får chansen att medverka i en utlottning av ett presentkort till en resa till paradisön Tobago och ett besök på Duanes choklad plantage. Detta i samarbete med Tobago House of Assembly Division of Tourism, Tobago Cocoa Estate W.I. Ltd samt Small Island Chocolates & coffee och Duane Dove. Så förboka dina biljetter till dessa provningar direkt via festivalens webbshop www.billetto.se. Observera att biljetterna är begränsade och vi rekommenderar att du köper dem som förköp. Mer info om provningarna hittar du på festivalens hemsida www.chokladkalaset.se


Werners Gourmetservice


Valrhonas hållbarhetsprojekt Live Long

Live Long är samlingsmnamnet för våra fyra Live Long hållbarhetsåtagande. På Valrhona är vi övertygade om att det bara är i samarbete med våra intressenter som vi kan möta utmaningarna i en föränderlig värld. Sedan många år arbetar vi sida vid sida med våra kakaoproducenter, kunder, medarbetare, leverantörer och samhället.   The story of Live Long Vår nya strategi för hållbarhet, Live Long, består av fyra åtaganden: Live Long Cocoa, Live Long Environment, Live Long Gastronomy och Live Long Together.


Lyx Konfektyr AB


Lyxkonfektyr

Hantverk och choklad på löpande band!

Hos oss hittar du lyxigt god choklad i massor av former, Julchoklad, Påskgodis, marsipan, praliner, knäck. Allt som behövs för goda helger och allt är naturligtvis gjort för hand med stor möda och kärlek. Ända sedan starten drivs Lyxkonfektyr av familjen Bazargan. Vårt mål är att tillhandahålla en lyxig och god choklad som alla ska kunna unna sig! All vår choklad är av högsta kvalitet. Jul och påsk har vi allt tänkbart gott ni kan behöva och andra säsonger kan ni njuta speciellt av våra goda praliner och chokladtryfflar.


Zebeda Chocolate


Zebeda Chocolate Vi på Zebeda Chocolate arbetar med Choklad, Chokladkakor, Drickchoklad, Råchoklad, Råvaror, Praliner, Företagspresenter, Presentaskar och en massa annat gott och spännande. Allt av riktigt hög kvalité och allt framställt under bra förhållanden med råvaror på topp. Allt vi stoppar i oss påverkar oss på något sätt. Allting Du hittar här har på något sätt anknytning till kropp & hälsa och att Du ska må bra samt att kakaobönderna och naturen skall må bra. För oss är det viktigt att kunna erbjuda Dig hälsosamma och nyttiga Gósaker. Lär dig mer om Choklad, Kropp & Hälsa på en av Kerstis Chokladprovningar under Chokladfestivalen! Zebeda Chocolate har bl.a: Blanxart – krämig choklad Original Beans – ”one bar plants one tree” Pacari Chocolate – Råchoklad, Biodynamiskt odlad. Madécasse Choklad –  ”4 times the impact of Fair trade” Drickchokladstickor – Flera olika smaker. Chocolate Story – NYHET!!! Chokladverktyg – Ser du skillnad på en rostig gammal skiftnyckel och den här?? Bok – Chocolatetreats Nyttigt & Gott – Lär dig baka nyttiga gósaker.